Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda171111

Mam 17 lat i jestem w ciąży

Polecane posty

Gość A ty chciałaś tego
dziecka czy wpadka??

Gość mloda171111
Klarissaa- To była wpadka . Na razie pracy nie mam ale właśnie załatwiam praktyki w jednej z firm jak najbliżej mojego domu . Wiem że wszystko się z czasem ułoży bo ' nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło'

no tak....stworzył... stworzył też psychopatów, morderów seryjnych, pedofili, wojny w których giną niewinni ludzie, choroby zabijające dzieci i dorosłych ( czy wiesz że dziecko moze urodzić się z nowotworem).....wyliczać ci dalej? czy z tego też mamy się cieszyć??????

nie wszystko złe na dobre wychodzi.... niestety nie realnym świecie....

Gość mloda171111
ej no- a słyszałaś o takim stwierdzeniu że Bóg dał każdemu wolną wolę ? On stworzył człowieka i dał mu wolną wolę i ten człowiek z własnego wyboru stał się tym mordercą itp ...

wg twojego rozumowania tobie on też dał wolną wolę. ty zaszłaś w ciążę - bo uprawiałaś sex - Bóg tu nie miał nic do gadania. a choroby też człowiek sobie wybiera?

Gość autorko
skoro taka wierząca jesteś to dlaczego puściłaś się przed ślubem? toż to grzech!

i to jest własnie błąd i głupie myslenie nastolatek kótóre uwazają ze wszystko się jakos ułozy a przyjmujesz wersję ze moze się jednak nie ułożyc ze dziecko moze byc chore?? i co wtedy tez poswięcisz mu sie bez reszty do końca zycia??pamiętaj dziewczynko ze dziecko to nie rózowa lalka to nie zabawka to CZŁOWIEK jak ty i jak ja którym musisz sie opiekowac dbac i pielegnowac które musisz pozneij nauczyc jak zyc w tym anszym swiecie!!!nie połozysz go w kąt gdy ci się znudzi ty pewnie tez wychodzisz z załozenia ze bog da dziecko da i an dziecko nie?? załosne....

Gość gniotek
no ale przeciez nie ma czegos takiego jak bog......

Gość Ej no- chyba trochę
przesadzasz.Dlaczego wciągasz kogoś w swój pesymizm.Chyba jesteś nieszczęśliwym człowiekiem

nie masz pracy i szybko jej miała nie będziesz kto cię przyjmie w ciązy a kto pozniej będzie chciała cie zatrudnic z małym dzieckiem?? bez doświadczenia zawodowego moim zdaniem będziesz skazana na rodziców albo na swojego partnera...

tylko czasami jestem nieszczęśliwa... pracuję w szpitalu i gdy widzę dzieci chore na raka - to przestaję być taka szczęśliwa...

Gość mloda171111
Tak zaszłam w ciążę bo uprawiałam sex z własnego wyboru ,logiczne. Bóg dał nam własną wolę ale to nie znaczy że całkowicie się od nas odłączył , choroby które mamy mogą mieć różne podłoża... Jako kara za coś co popełniliśmy , z własnego wyboru nawet.Istnieje też takie coś że Bóg zsyła na kogoś chorobę żeby choć w jakimś stopniu uświadomił sobie cierpienie Jezusa po przez swoje cierpienie . Nie uczyłaś się Religii ? Jestem wierząca ale i też czasem grzeszę ,każdy grzeszy nawet Ksiądz.

Gość ale ty glupia jestes
i masz mozg przez czarnych niezle wyprany, pewnie nozki rozkladala i myslala "jak zajde to znaczy ze bog mnie kocha" :D

Gość super jestes wyedukowana w
kwestii religii, gratuluje :P a w kwestii antykoncepcji tez? jak juz urodzisz to co, znowu zamierzasz uprawiac seks bez zabezpieczenia i rodzic rok po roku czy jednka zmadrzejesz juz?

Gość mloda171111
Klarissaa- wiem że dziecko nie jest lalką uważasz mnie za głąba ? Nie myśl że każda nastolatka w wieku 17 lat bawi się jeszcze lalkami i ma dziecięce myślenie co do prawdziwego życia ! Jeśli Ty bawiłaś się w wieku 17 lat lalkami to już Twoja sprawa. Ja mam inne myślenie niż Ty gdy miałaś 'naście' lat . Każdy myśli inaczej ...

ej no, podziwiam Cię za to co robisz, bo nie każdy ma takie powołanie.Znałam rodzinę, której dziecko chorowało, każdy próbował wytłumaczyć, czym to dziecko zawiniło, gdzie jest Bóg itp. Księża mówili, że taka była wola Boga, to on wyznaczył temu dziecku taką trudną drogę i zabrał do siebie żeby już nie cierpiało :( :(:( ja też tego nie rozumiem i nigdy nie pojmę :(

Gość czyli już jesteś na swoim i ni
e żerujesz na rodziacach? czy jesteś takim samym katolckim darmozjadem i pasożytem jak wielu twojego pokroju? dziecka nie nakarmisz bogiem. bog ci tez nie da pieniedzy na ubrania, na szkole, na zycie.

dziecko a skąd ty mozesz wiedziec jakie ja miałam myslenie będąc w twoim wieku?? wiem tylko tyle ze Bog i Religiana którą tak sie powołujesz nie wychowa ci dziecka realia są zupełnie inne nie napisałam ze jestes głąbem tylko chce ci uświadomic ze tak naprawdę ty sama jestes jeszcze dzieckiem...teraz mozesz mowic ze dasz sobie rade ze jestes na to przygotowana ale zycie potrafi byc brutalne a jezeli juz tak chcesz wiedziec to ja mając lat 17 bawiłam sie brałam od zycia to co najlepsze zeby pozniej nie załowac niczego i nie robiłam nic głupiego zeby nie przyniesc sobie ani rodzinie wstydu!! myslałam zeby skończyc szkołe miec pozniej fajna prace która będzie mi dawała prócz kasy samą przyjemnośc nie myslałam o pieluchach... pierwszy raz poszłam z chłopakiem do łózka gdy miałam 19 lat i nie załuje tego nie jestem jakas bardzo religijna tak jak ty ale mam trochę inne poglądy na swiat i trochę inne rzeczy stoją u mnie na pierwszym miejscu... zycze ci powodzenia mimo wszystko...

i dodam ze ten chłopak jest teraz moim mężem mamy wspaniałego synka i to co robimy robimy nie tylko z myslą o nim ale i o nas zeby zyc a nie wegetowac!!!

Gość mloda171111
'super jestes wyedukowana w '- a z kąt masz tą pewność że uprawiałam sex bez zabezpieczenia ? Mylisz się w tym co piszesz... Otóż uprawaiłam sex z zabezpieczeniem , tyle że akurat nas zawiodło... Wiem też wystarczająco dużo na temat antykoncepcji o dziwo .

Gość mloda171111
Wiem że Bóg nie da pieniędzy na dziecko itp , ale na pewno jakoś tym naszym życiem po kieruje . Czasem myślimy że to naszymi siłami dorobiliśmy się tego co teraz mamy , a tak naprawdę gdyby Bóg się nami nie interesował moglibyśmy np. Nie otrzymać tej dobrze płatnej pracy przez którą teraz żyjemy w dostatku ... Bóg kieruje naszym życiem ...

Gość kaska1991
hej ja pierwsze dziecko urodzilam w wieku 16 lat i nie zaluje ciesze sie i jestem dumna z corki ktora obecnie skonczy dwa latka we wrzesniu 22 obecnie mam 18 lat i spodziewam sie drugiego malenstwa powodzi nam sie przecietnie wystarcza na wszystkie potrzebne rzeczy i jeszcze zostaje na pryjemnosci mi sie poszczescilo bo trafilam na naprawde wspanialego chlopaka ktory mnie kocha i na wiesc o dziecku nie spanikowal i uklada nam sie wspaniale. i nie prawda uwazam ze nie ktore nastki sa bardziej dojrzale niz starszy przecietny 20 latek i nie uwarzam ze to hanba dla dziewczyny zajsc w tak mlodym wieku w ciaze mam na mysli 15-20 lat i zadne negatywne opinie nie sa przeze mnie brane pod uwage bo co do tego mam swoje zdanie i nikt tego nie zmieni.

Gość jakbys byla tak dobrze
wyedukowana w kwestii antykoncepcji to bys dziecko w ciaze nie zaszla, kalendarzyk to nie jest antykoncepcja tylko metoda planowania rodziny :O mamy XXI wiek i kto w ciaze zajsc nie chce to nie zachodzi, znam wiele kobiet ktore od lat uprawiaja seks nie maja nieplanowanego dziecka, zaraz powiesz z ekazdemu moze sia zdarzyc wpadka- owszem, czasem bardzo rzadko np przy spirali tez sie w ciaze zachodzi ale zwykle wpadki sa z glupoty (jak u ciebie) albo "kontrolowane" :P a w przypadku np pekniecia prezerwatywy sa tabletki po. stosunek przerywany i kalendarzyk to antykoncepcja dobra dla ksiezy a nie normalnych ludzi :P

Gość mloda171111
'jakbys byla tak dobrze'- po pierwsze to nie stosowałam metody kalendarzykowej tylko prezerwatywy Kobieto ! Niestety czasem to nie wystarczy ... Stało się to co się stało ale nie trzeba robić z tego wielkiej tragedi !

Gość tymbardziej skoro prezerwatywy
to pownnas poboiec po tabletke po, ojej.. a moze nie mozesz bo tabletka po to juz nie dzielo boga ale szatana? :P ale skoro tak to czy prezerwatywa ( bo ona tez zapobiega ciazy i zabija miliony plemnikow) tez nie jest dzielem szatana? a ty ja stosujesz :P jestes dziecinna i infantylna, szkoda twoich rodzicow ze maja kolejne dziecko do wychowania choc go nie planowali

Gość mloda171111
Jakiego szatana co Ty pierdzielisz Kobieto ? Że uświadamiam was starsze odemnie kobiety o istnieniu Boga ! To Ty już myślisz że jak wszystko pod Boga biorę i tylko nim się sugeruję ? Jestem normalną nastolatką i gówno mnie obchodzi kto wymyślił prezerwatywe czy uczony człowiek czy jak ty to piszesz 'szatan' chciałam żeby za działało ... ;/