Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia klusia

powidzcie mi jak

Polecane posty

Gość mamusia klusia

jak dokładnie stosujecie usypianie wg Tracy Hogg? Bo ona polega na odkladaniu i wychodzeniu jak dziecko sie uspokoi i podnoszeniu znowu jak placze. A co jak moja juz juz płacze jak ją odkladam?

Gość mati2
z tym usypianiem to naprawde jest problem, nie wiem co to za metoda...ja karmiac piersia przyzwyczailam swojego synka spac z nami, dla swojej wygody nie odkładałam go po każdym karmieniu...troche to trwało, potem wytłumaczyłam synkowi że jest duży i powinien spac w swoim łóżeczku, poskutkowało, ale w styczniu jak zachorował znów zrazil sie do spania w swoim łóżeczku i obecnie jesteśmy na tym samym etapie...wczoraj mały spał w nocy, troche sie kręcil ale spal, nie obyło sie bez krzyku, ale i tak jest postep...mam nadzieje ze na dłużej, powodzenia

Gość mamusia klusia
moja ma 6m

mamusia klusia, jesli juz prawie placze jak ja odkladasz, to podnies znowu i ululaj. chodzi o to, zeby dziecko kojarzylo swoje lozeczko z czyms spokojnym i przyjemnym, uspokojone w ramionach mamy i delikatnie odlozone do lozeczka ma wieksza szanse zachowac ten spokoj jako zyskalo poprzez kontakt z mama. jesli zaczyna znow plakac, to znow podnosisz i uspokajasz, jak widzisz, ze juz jest dobrze, to znow odkladasz do lozeczka. mozna to robic prawie ze bez konca, wiec uzbroj sie w cierpliwosc:)

Gość mamusia klusia
mam nadz ze dam rade, ale ona tak wrzeszczy... nigdy nie jest spokojna, od razu - ryk...

moja też tak robiła i raz dałam się jej po prostu wypłakać. tzn jak zaczynała rozpaczliwie wyć to ją oczywiście uspokajałam ale jak to był tylko płacz to sobie płakała dopóki się nie uspokoiła :)

Gość mamusia klusia

Gość podnoszeeee

Gość ma.
poczytaj język niemowląt. tam tracy opisuje jak nauczyła spać w łóżeczku chłopca który panicznie się go bał ( po tym jak rodzice pozwalali mu się w nim "wypłakiwać" do granic możliwości)> bardzo małymi krokami go przyzwyczajała. Podejrzewam że u Ciebie nie będzie tyle zachodu, bo on płakał nawet jak łóżeczko było w polu jego widzenia (więc naprawdę hardcore).

Gość mamusia klusia
dzieki