Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laguna1212

Popełniłam życiowy błąd!Zostałam pielęgniarką....

Polecane posty

Gość laguna1212

Dopiero po ukończeniu studiów zobaczyłam jak to jest naprawdę być pielęgniarką.Nocne dyżury,po których nie wiesz jak się nazywasz.40 pacjentów na oddziale chirurgii,a pielęgniarek dwie.Nie masz czasu sie wysikać,a co dopiero usiąść,ale wcale nie w ramach relaxu tylko po to by wypełnić morze papierków.Więc musisz zostać po godzinach pracy żeby wszystko uzupełnić.Pacjenci pretensjonalni,myslą,że pielęgniarka to służąca.Proszą nie raz o bzdury np:podniesienie gazety z podłogi o 3 w nocy,albo o otworzenie drzwi na sali chorych bo im gorąco.Dodam,że pacjenci Ci w ciągu dnia są pacjentami chodzącymi.Tylko w nocy po co wstawać jak można zadzwonić po służącą?Po każdym dyżurze schodze na czworakach bo przebieganiu 12 godz.z głową na karku(podaję przecież leki nie mogę się pomylić) jest bardzo ciężko i do tego ta wypłata...1500zł.Nikt z moich znajomych mi nie wierzy,ze można tak mało zarabiać.To po to kończyłam studia,po to się tyle uczyłam,żeby teraz być służącą,szmatławcem,którego nikt nie szanuje,któremu rzuci się resztki ze stołu i będzie szczęśliwy?Ten zawód to chyba najmniej szanowany zawód w Polsce.Dół total.

Gość laguna1212
Jak Cię nie obchodzi to czytac nie musisz...poprostu...

Gość to se zrob kurs kosemtyczny

Gość Faktycznie macie problemy
Jak Cie to nie obchodzi to wypierdalaj tępa dzido :o Autorko współczuję, bo wiem jacy uciążliwi i upierdliwi potrafią być pacjenci :(

a co mają mówić ludzie o bardziej cięższych zawodach ? wspolczuje ale tez sama sie an to godzisz gdyby po mneiz adzwonili ze mam im gazete podniesc to wysmialabym ..

Gość laguna1212
Ciesze się,ze ktoś mnie rozumie i wsopółczuje.Czytałam kiedys topik na tym forum właśnie o pielęgniarkach.Ludzie jechali po nas jak po łysych kobyłach,że pijemy kawkę,że nic nie robimy.Zapraszam do mnie na oddział.Zobaczycie jak jest fajnie i czy pilęgniarki faktycznie nic nie robą.

Gość laguna1212
ogórek łatwo Ci mówić.Wierz mi,ze lepiej podnieść tą cholerną gazetę niż wdawać się w dyskusję.Pielęgniarka nie ma nic do gadania,a pacjent może zawsze powiedzieć,że właśnie źle się poczuł,a ta wredna menda odmówiła mu pomocy.

ja tez jestem pielegniarka i nigdy nie załowałam swojej decyzji lubie swoja prace, zdarzaja sie różni pacjenci ale to tak jest wszedzie ze jedny sa mili a inni pretensjonalni i wypraszam sobie tekst ze jestem łapowkara

Gość laguna1212
Jeżeli łapówka nazywasz czekaladę z biedronki za 1zł to serdecznie Ci współczuję.Poza tym rzygam tymi kawami,czekoladami i bombonierkami.Wolałabym usłyszeć poprostu dziękuję.Doktorkowi pacjenci dziękują po kilka razy,ale pigule...po co?

Gość rewrwe
"Nie masz czasu sie wysikać,a co dopiero usiąść,ale wcale nie w ramach relaxu tylko po to by wypełnić morze papierków" no patrz, a matka mojej kolezanki byla ostatnio w szpitalu i narzekala, ze pielegniarki rozmawiaja ze soba, a jak ktorys pacjent cos chce, to go olewają. " jest bardzo ciężko i do tego ta wypłata...1500zł." i co, to niby malo? :o "Ten zawód to chyba najmniej szanowany zawód w Polsce" tak samo mowi gornik, policjant, kierowca, sprzataczka, krotko mowiac kazdy.

jak wy wszytko uogólniacie sa ludzie i ludziska nie powiem ze u mnie na oddziale sa same fajne pielegniarki bo 3 sa takie ze bez kija nie podchodz ale tak jest w kazdym zawodzie np w zusie czy urzedzie idziesz do panienki i ona tez ma wielkiego focha ze musi cie obsłużyc

Gość laguna1212
raventhan pisz tylko ze swojego niku,nie rób sztucznego tłoku bo to jest śmieszne.A uważasz,że 1500zł to dużo????Nikt z moich znajomych tyle nie zarabia,a niektórzy z nich nie mają studiów wyższych.Może i u Twojej cioci w szpitalu pielegniarki siedzą na dupach w co bardzo wątpię.Cicia jak się domyslam leżała głównie w łóżku więc nie widziała co robią pielęgniarki.Może bolało ją to,że nie była trzymana za rączkę?Wybacz,ale na to naprawdę nie ma czasu.

ja cie rozumiem ze czasem masz dosc a moze zmien oddział na jakis lzejszy albo przychodnia

Gość laguna1212
Może masz rację...może na pierwszy rzut wzięłam za ciężki oddział...a jaki byś mi poleciła...nie mam za bardzo jeszcze doświadczenia...

Gość siostra piguły
Podziwiam pielęgniarki, ja nie zniosłabym babrania się w ranach, pampersach i bóg wie co jeszcze. Ale też ich nie lubię za to że niektóre nie mają w ogóle podejścia do ludzi i traktują pacjentów i ich rodziny jak zło konieczne. Dziwię się że za tak małą kasę pracują jeszcze te babki które nienawidzą swojego zawodu.

ja pracowałam na chirurgii i wiem ze tam jest masakra ciagle cos sie dzieje ale wtedy pracowalam tam jako pomoc pielegniarska wiec troszke mniej mialam obowiazków potem pracowałam na bloku jako instrumentariuszka było bosko uwielbiałam ta prace ale ze wzgledu na przeprowadzke wrociłam na oddzial i pracuje na kardiologii i jest swietnie co prawda ostra ordynator ale oddzial sam w sobie nie jest ciezki fizycznie nie mamy tylu lezacych pacjentów co np na chirurgii

Gość powodzenia i wspolczuje
jezeli ci nie odpowiada ta praca ta ja zmien a wogole pielegniarki nie tylko w szpitalach pracuja w jakes szkole np? w wojsku? albo zacznij sie uczyc czegos co naprawde chcesz robic moze jakies marzenia nie spelnione?? bo po co sie meczyc i byc sfrustrowanym cale zycie

Gość kama200480
Ja bardzo wam współczuje takiej pracy moja mama bardzo chciala zebym zostala pielegniarka dzieki Bogu ze jej nie poałuchałam i te zarobki to koszmar

Gość kolezanka_szklankaa
Szczerzę mówiąc jestem w szoku :O nie zdawałam sobie sprawy, że w tym zawodzie jest AŻ tak ciężko. Poważnie myślałam o położnictwie ale w takiej sytuacji... Jest sens się wybierać do takiej szkoły? To w koncu coś pokrewnego...

to zalezy od podejscia do ludzi ja uwielbiam wpadac na odzial i latac po salach lubie to co robie wiadomo nie zawsze jest tak kolorowo bo sa rozni ludzie no i kasa nie za fajna ale lubie to :)

Gość w jakim miescie ty pracuejsz
skoro 1500zl to malo? a tak swoja drogą, to netto czy brutto?

Witam koleżankę po fachu. Właśnie skończyłam studia i w we wt. idę do naczelnej w sprawie pracy. Zastanawiam się który oddział wybrać, SOR, OIT czy pulmonologię. Co radzisz? Z tego co wiem to tyle samo będę zarabiać co Ty, OIT jeszcze ma dodatki. Zamierzam jeszcze mgr robić zaocznie i zastanawiam się czy oddziałowa nie będzie robiła problemów. A jeśli chodzi i ten zawód, to bardzo mi się podoba. Zamierzam robić w przyszłości specjalizację z anesty i intensywnej terapii i być moze założyć indywidualną praktykę. Pozdrawiam :)

mam pare kolezanek położnych no one maja inaczej bo pracuja tylko na oddziałach ginekologiczno-położniczych i tam jest inny rodzaj pracy zajmuja sie tylko matka i dzieckiem wiec za pewne to przyjemniejsze niz praca ze starszymi ludzmi

ja bym wybrała OIT bo tam masz dodatki ja mam 1900 brutto plus nocki, dyzury niedzielne i swietaczne ja mam licencjat i wybieram sie na zarzadzenie w placowkach słuzby zdrowia

Gość ...........oj............
uwaga na OiT! Moja kumpela po 10 latach pracy na tym oddziale ma kręgosłup jak 70latka! A wszystko przez toalety;)

no jest to co prawda ciezki oddzial ale jak chce miec specjalizacje z intensywnej terapii i anestezji to tylko oit

U nas najwięcej zarabiają w międzynarodowym centrum dializ, bo aż 5000PLN ale same muszą opłacić sobie zus itp., ale i tak dużo im zostaje. Tylko, że tam ciężko się dostać. Mi się marzy kiedyś praca na SOR, ale na początek chyba OIT wybiorę.