Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laguna1212

Popełniłam życiowy błąd!Zostałam pielęgniarką....

Polecane posty

Gość garbaty aniołek 123
Co do pretensjonalnych pacjentów to słowo pretensjonalny oznacza: pretensjonalny nienaturalny, sztuczny, przesadny, napuszony, emfatyczny; pełen pretensji. Pełen pretensji więc to chyba wy powinniście iść do szkoły potłuki.Wpadka na maxa.Powinno być wam głupio.

Gość garbaty aniołek 123
Pełen pretensji pacjent.Czyli pacjent pretensjonalny.Dobrze kobity napisały!!!!!

Gość hhhhhhhhhhhhjjjjjjjjjjjjjjjjj
Ty garbaty chcesz w garba?

Gość garbaty aniołek 123
No właśnie o takich potłukach chyba mowa...

Gość nikolada
na temat pielegniarek znam duzo opowiesci zazwyczaj sa to opowieci o nocnych dyzurach u lekarz w gabinecie wiec dziewczynki nie przesadzajcie

nie wszytkie pielegniarki sypaiaja z lekarzami tak jak nie wszytkie sekretarki ze swoimi szefami wiec prosze nie generalizować a co do zarobków lekarzy to prosze mi powiedziec skad maja na domy samochody i dwa razy do roku na wczasy 2 tygodniowe dla calej rodziny bo ja zarabiam 1900 i jakos tego nie mam a oni niby zarabiaja 2500 i ich na to stac no dziwne to jest

Gość garbatyAniołek-garbata wiedza
pretensjonalny 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» • pretensjonalnie • pretensjonalność To jest CAŁA definicja ze słownika PWN drukowanego, http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2508300 pretensjonalność ż V, DCMs. ~ści, blm rzeczownik od pretensjonalny Pretensjonalność języka, stylu, manier, czyjegoś stroju http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=48992

Gość mam pytanie do czipsika
gdzie w ogóle studiowałas pielęgniarstwo? i czy bardzo ciężko było? jakie są najtrudniejsze rzeczy których sie uczylas na studiach a jakim zadaniom ciężko podołac w pracy ? jesli moglabys odpowiedziec, byłabym wdzięczna :)

To może powiem z czym u nas były problemy. Najcięższa to anatomia była u nas, chociaż patologia i chirurgia z tym samym prof. była, ale najwięcej osób wyleciało właśnie przez anatomię. Zaczynało ok. 80 osób, skończyło 40. Wykłady jeszcze jak wykładyz końcowym egzaminem ale ćw. gdzie trzeba było wyuć wszystkie układy i na modelu rozbieranym na części pokazywać i opisywać. Zajęć w prosektorium nie mieliśmy jakby ktoś pytał ;) Najcięższe były pierwsze 2 lata.

ogolnie moze ciezko jakos nie było najorsza dla mnie była farmakologia normalnie kosmos reszte da sie przezyc a w pray najtrudniejsze było dla mnie do tej pory jak urodziło sie martwe dzieciątko i chyba tylko to bo jeszcze`jakos do smierci dorołych idzie przywyknać ale do dziecka niestety nie da sie

Gość garbaty aniołek123
Słowo pretensjonalny oznacza nie tylko te określenia,które podałeś/łaś.To Twoja wiedza jest garbata!!!Wkleiłem nawet link dla takich tępych krów jak Ty!!!Następnym razem jak będziesz zgrywać mądralę to sprawdź 3 razy!!!

Gość garbaty aniołek123
Link do słownika Kopalińskiego PWN Więc zamknij ryja i się nie wymądrzaj!!!!!!!!Bo nie masz racji!!!!!!!!

Gość garbaty aniołek123
To słowo ku Twojemu ogromnemu znaczeniu ma wiele znaczeń.Do szkoły ciole!!!!!!!!!!!!!!

Gość garbaty aniołek123
zdziwieniu- miało być.

Gość garbaty aniołek123
Jak mnie to wkurza jak wszyscy jadą na was dziewczyny.A położyłby się tak jeden z drugim do szpitala to by zobaczył,że tylko dzięki wam to wszystko się kręci.Lekarza jakby zobaczył raz dziennie przez 2 min,to byłby szał radości.A wy ciągle jesteście.Mozna powiedzieć na zawołanie...ja wam bardzo dziękuję za to,że jesteście!!!!!

Gość garbaty aniołek123
A i jeszcze jedno nie przejmujcie się debilnym,prostackimi wpisami na tym forum.Większość ludzi,którzy piszą te nie na miejscu komentarze to cioły bez szkoły.Zobacz na przykład wypowiedzi Zołzy- ma swoje zdanie,ale jest to osoba inteligentna i to widać w każdym jej zdaniu.Mimo to,że może jej wypowiedź nie jest taka jaką byście chciały usłyszeć,ale każdy może mieć swoje zdanie prawda?Grunt żeby sie wypowiadać w jakiś normalny sposób.

Gość o koorwa
moja matka też jest pielęgniarką, zapierdala za 1200 zł, bo szpital nie ma pieniędzy i nie narzeka. zmień zawód, jeśli już na starcie masz z nim problem, po co się szarpać? nie zapominaj tylko, że karierę wybrałaś sobie sama, więc nie miej pretensji do pacjentów robiących z siebie kaleki tylko do siebie. "Ten zawód to chyba najmniej szanowany zawód w Polsce." najmniej szanowanym zawodem w Polsce to jest robota w policji, ciebie przynajmniej nikt nie wyzywa i nie dostaje wścieklizny na twój widok :P

Gość dlaeko od noszy
lekarze to chamy dla nich zawsze bedzie za mało kasy popierama was drogie Panie w strajkach ale ich wystapienia jest to godzenie w czyjąs godnosc osobistą . No bo własnie skąd te samochody piekne domy no ja akurat mysle ze mieli by problemy z udowodnieniem gdyz wszystcy w łape biora.

17:12 [zgłoś do usunięcia] laguna1212 raventhan pisz tylko ze swojego niku,nie rób sztucznego tłoku bo to jest śmieszne ------ Śmieszna to jesteś ty i nawet nie wiesz jak bardzo! Pewnie sama tu piszesz na 6 nickach dlatego innych podejrzewasz. A opinię jako środowisko macie faktycznie marną ale ona nie wzięła się znikąd. Większość z was to zdemoralizowane łapówkary wymuszające na rodzinach pacjentów datki, a dla tych którzy nie dają w najlepszym przypadku macie baaaaardzo mało czasu. Polska służba zdrowia to w ogóle jedno wielkie bagno, nie darmo określają was jako "białą mafię". Oczywiście ty jesteś inna - nie bierzesz łapówek, poświęcasz się w pracy, a za to spotykają cię same pomówienia. Co za podły świat! No OK, popłacz sobie na forum, nie będę więcej przeszkadzać.

Gość laguna1212
raventhan --jesteś żałosny!!!!Czekamy na datki???zajebiście!!!Gdzieś mam te czekoladki pisałam juz o tym!Na czekoladę mnie stać i nie potrzebuję łaski.Tymi czekoladami jesteśmy własnie upokarzane.Bo jeden z drugim sobie myśli dam czekoladkę to będzie całą noc siedzieć przy tatusiu,mamusi.Gówno nie będzie siedzieć mimo najszczerszych chęci bo nie będzie miała na to czasu!Bo takich tatusiów,mamuś ma 40,a nie jedną/ego.Nie dość,że to ciężka fizycznie praca bo ciągle dźwigasz,pchasz wózki,a pacjent waży czasmi dwa razy tyle co ja,a panowie doktrokowie nie skalaja się pomoca w przeniesieniu chorego np:ze stołu operacyjnego.Wszystko robimy my.Jak sztaplary,dźwigi więc błagam nie pisz mi o jakichś datkach bo ręce opadają poprostu!!!

Gość ruda wredna
pielęgnarki napiszcie z jakich wsi pochodzicie 90 %pielęgniarek to uciekinierki ze wsi .tylko bycie pielęgniarką dawało możliwość polepszenia sobie życia i dla tego nie jesteście zadowolone bo zawód wybrałyście z musu a nie z potrzeby serca

Podobno ostatnio w wojskowym szpitalu u nas wmieście pacjent z delirką ugryzł pielęgniarkę. Ciotka właśnie u mnie jest (pielęgniarka) i opowiada :D

Gość laguna1212
Pielęgniarki pacjenci i ich rodziny traktują jak szmatławce.Do doktora nikt nie wyskoczy z ryjem.Nawet jak jest ewidentnie jego wina.Ostatnio pacjenka przyszła do dyżurki po odbiór swoich wyników,które podobno przy przyjęciu do szpitala dała panu doktorowi.Pan doktor oczywiście je pierdolnął gdzieś i nie mogliśmy ich znaleźć.Pacjentka darła się ,straszyła nas sądem,dyrektorem i bóg wie czym jeszcze.Przyszedł pan doktor,ktory owe wyniki zgubił i była milutka,słodziutka,w sumie to nic się nie stało,że te wyniki zginęły,każdemu może się zdarzyć panie doktorze...i qrwa uśmiech na twarzy,słodko pierdzące teksty!A nas zjechała 5 min.wcześniej jak bure suki.Mimo,że naszej winy nie było tu żadnej.Fajnie co?

Gość laguna1212
ruda-wredna--Nie jestem ze wsi.Całe życie wychowywałam sie i mieszkałam w mieście.Nic nie mam do ludzi ze wsi,bo wcale nie są gorsi od tych z miasta.Z przykrością stwierdzam,że mają więcej kultury i taktu od ciebie.

Gość laguna1212
pielęgnarki napiszcie z jakich wsi pochodzicie 90 %pielęgniarek to uciekinierki ze wsi .tylko bycie pielęgniarką dawało możliwość polepszenia sobie życia A to ciekawe bo wszyscy wiedzą,że na wsiach żyje się o wiele taniej....tylko bycie pielęgniarką?Ile ty masz lat?

Gość ruda wredna
laguna ,a gdzie ja napisałam że ludzie ze wsi to ktoś gorszy ?Ty należysz do tych 10% dziewczyn z miast ,a reszta wybrała ten zawód nie z powołania tylko z wyrachowania znam dobrze to środowisko i wiem co piszę ,a praca jak każda ,wszyscy wracamy po pracy zmęczeni