Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laguna1212

Popełniłam życiowy błąd!Zostałam pielęgniarką....

Polecane posty

Gość laguna1212
nie napisałaś tego dosłownie,ale tak to można było odebrać.Piguły w 90% są ze wsi więc....no sama powiedz.

Gość koliberek bez nerek
Jestem lekarzem od 4 lat.Nie zarabiam wprawdzie tyle ile pisano na tym forum,ale nie narzekam.Mam ok.6000 tyś na rękę.Po 4 latach pracy uważam,że to dobra wypłata.Co do pielęgniarek.Te dziewczyny naprawdę ciężko charują.Przykro mi czytac,że u laguny doktorzy nie pomagaja pielęgniarkom w dźwiganiu pacjentów,ale droga laguno nie każdy lekarz jest taki sam.To chyba zalezy od kultury wyniesionej z domu.U mnie na oddziale też są i tacy co noszą wysoko glowy i tacy co potrafia podać choremu basen bez ujmy na honorze.Zgadzam się z tym,że powinnyście zarabiać lepiej.Co do łapówek,o ktorych ktos pisał.I to się zdarza,ale czekoladki,kawy,ktore dostają pielęgniarki to raczej dowód wdzięczności.Coś zamiast kwiatka.Nie łapówka.

Gość ten topic to straszna prowokac
No nie wiem. Raz bylam na ooddziale okulistycznym ,umowilam sie z lekarka po odbior soczewek. Weszlam do pokoiku pielegniarek...jedna ogladala tv, druga jadla chipsy, trzecia gadala przez telefon...Rok pozniej bylam na oddziale ginekologicznym odwiedzic koelzanke. Jedna pielegniarka cos robila przy pacjentce, druga sobie gadala z kolezanka na korytarzu...wiec nie mow mi ze nie masz czasu sie wysikac ! Brednie! nawet jak nie jestes taka pielegniarka jak te powyzej to nie wmawiaj nikomu ze do wc nie masz czasu pojsc...

Gość zgadza się - znam temat
"ruda wredna pielęgnarki napiszcie z jakich wsi pochodzicie 90 %pielęgniarek to uciekinierki ze wsi .tylko bycie pielęgniarką dawało możliwość polepszenia sobie życia i dla tego nie jesteście zadowolone bo zawód wybrałyście z musu a nie z potrzeby serca " znam takie co poszły tylko dlatego na pielęgniarkę

Gość spadać do kopalni albo zmiana

Gość alllleshia
ja też jestem pielęgniarką, pracuje w prywatnej klinice na oddziake zabiegowym, naraz max 12 pacjentów(oprócz mnie jest jeszcze pielęgniaka i lekarz), pacjenci są mili i wzywają kiedy naprawdę mają powód, zwracają się do mnie z pełną kulturą i ja tym samym się odwdzięczqm, jeśli chodzi o pensję to 3000zł podstawy, nie narzekam i nie będę, w ciągu nocy alarm mam 4-5razy, czasem żeby otworzyć okno, podnieść coś co upadło, zapalić światło llub podać torbę(zwłaszcza dzieciaki wzywają, zaspane chcą MP4, DVD, komórka im się zapodziała i czasem o 1 w nocy przetrząsam z koleżanką pokój itp), ale oni płaca i wymagają, a ja dostaję taką pensję za swoją pracę, pracujesz w kiepskim szpitalu, nie wiń nikogo za to, nie wszystkie pielęgniarki mają tak źle i nie mają pretensji do całego świata

Gość chłop ze wsi
Nie pasuje to zmień zawód królewno !!

Gość masz duzo mozliwosci
laguna - mysle, ze bedac pielegniarka mozesz szukac pracy w prywatnych przychodniach, jak nie to przekwalifikuj sie na asystenta dentystycznego, czy kosmetyczke/kosmetologa. Albo zaloz swoja firme uslug pielegniarskich. Wtedy dojezdzalabys do pacjentow.

Gość laguna1212
krolewna to ja na pewno nie jestesm,hrabiną z młyna też nie.Jakbym nia była to byś właśnie bił pokłony u mych stóp tępaku!!!U mnie tez są prywatne kliniki może masz rację wybrałam kiepski szpital.

Gość laguna1212
Chyba macie racje dziewczyny.Trzeba będzie sie rozejżeć po prywatnych placówkach.

Gość masz duzo mozliwosci
wysylaj CV caly czas, nie odpuszczaj, Predzej,czy pozniej dostaniesz lepsza prace. Powodzenia!

Gość laguna1212
masz rację.Tak własnie będę robić.Może się cos trafi.Dzięki w końcu jakiś optymistyczny post:)

Znajomy mi mówił, że we Wrocławiu pielęgniarki zarabiają 1000-1200 zł. To prawda? Coś mi się wierzyć nie chce, że w takim dużym mieście tak mało dostają. Kto mnie uświadomi?

mam troche kolezanek we wrocku i wcale nie zarabiaja po 1200 zł zalezy ile maja lat pracy i jaki oddział ale podstawy maja cos koło 2000-2200 to wcale nie jest tak zle

To może jednak pójdę tam na magisterkę. Nie wiesz czy można brać tylko dyżury w weekendy i nocki? We Wrocławiu złożyłam akurat na dzienne i jestem ciekawa czy da się pogodzić dzienne studia z pracą.

wydaje mi sie ze nie bardzo bo akurat weekendy i nocki sa najlepiej płatne i zazwyczaj robi sie tak zeby wszyscy mieli po rowno i nikt nie był za bardzo faworyzowany, no ale moze ci sie uda dogadac z oddziałowa. A gdzie robiłaś licencjat ??

W Nysie, ale mieszkam na drugim końcu Polski. Złożyłam jeszcze papiery do Gdańska na zaoczne i 01.09 mam egzamin.Najbardziej chciałabym studiować chyba w Olsztynie, najbliżej mnie.

ja studiowałam w Opolu, startowałam do Wrocka w tamtym roku ale sie nie dostałam, teraz dałam sobie spokój i ide na co innego bo tak naprawde mgr z pielegniarstwa nic nie daje oprocz dodatku w postaci 100 zł bo na oddziale robisz wszytko to samo a na dokładke i tak wiekszość pielegniar robi sobie z nas po licencjacie czy mrg jaja ze wielkie studentki i takie tam komantarze nieprzyjemne

To niedaleko ;) Dziewczyna, która u nas skończyła piel, robi teraz w Opolu mgr z pedagogiki z resocjalizacją czy jakoś tak. Niektórzy od nas wybierali się też na mgr ze zdrowia publicznego, ale potem jak pracowaliby np. w NFZ, to zdaje się, że straciliby prawo wykonywania zawodu piel. Z czego można jeszcze robić mgr po piel.?

Właściwie ze wszytkich kierunków tylko trzeba zdawac jakies egzaminy uzupełniające czy wyrównawcze. Wiem na pewno ze mozna smiało zdrowie publiczne, pedagogike z roznymi specjalizacjami np kolega poszedl na gerontopedagogike jakoś tak to sie nazywa. Ja sie wybieram na zarzadzanie w placówkach słuzby zdrowia ale to nie jest mgr.

U mnie w mieście jest podyplomówka z zarządzania w ochronie zdrowia. Może też się kiedyś wybiorę. Wiem, że ważniejsza jest specjalizacja niż mgr, ale to dopiero zdaje się po 2 latach pracy można robić, to w mędzyczasie można i tego mgr zrobić.

no wlasnie trzeba przepracowac dwa lata chociaz uwazam ze to jest bez sensu no ale i tak do specjalizacji maja pierszeństwo te ktore pracują dłuzej niz ty no chyba ze zapłacisz sobie za nia sama

Gość Dermogeneza123
Cześć kobitki.Ja mam już mgr z pielęgniarstwa i pracuję 10 lat w jednym z gdańskich szpitali.Dodatek za mgr.u mnie w szpitalu wynosi 63zł.Śmiech na sali.23.09 mam w warszawce egzamin specjalizacyjny z chirurgii,który jak zdam to dostanę następne 63zł dodatku za specjalizację.Także nie wiem czy specjalizacja lepsza,bo u mnie w szpitalu i tak żadnych wielkich dodatków za to nie ma:(:(

Gość Dermogeneza123
Krokodylowy-jestem blondynką,ale niestety zmartwię Cie noszę majtki!!!Idź na forum"Życie erotyczne"tam sobie ulżysz...

Gość Dermogeneza123
Tak jak ty?

Widze niektorym przeszkadza normalny temat i za wszelka cene chcą go zepsuc :/