Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbh76767676

Czy przed pójsciem do ginekologa też perfumujecie sie tam by nie smierdzialo ?

Polecane posty

Gość gruszkakula
Wcześniej jednak dokładniej sie wygolę, bo co sobie pomyśli pracownik prosektorium:-D

Gość gruszkakula
LOL, dawno się tak nie ubawiłam:-D

Gość gruszkakolo to tobie
sie kolezanki ziwerzaja jak sie golą albo czy sie tam golą ? masakra.... o tym rozmawiasz z kolezankami ?ja pitole

Gość gruszkakula
Ja pitole, a tutaj to co? Z obcymi o tym rozmawiamy, a z koleżanką nie można? Jeśli Wy nie rozmawiacie, to skąd wiecie, że wszystkie się golą?:-) Nie jest to głównym tematem naszych rozmów, jesli o to Ci chodzi, ale z bliższymi koleżankami zdarzyło mi się przeprowadzić rozmowę: -"Ej, ty sie golisz na łyso tam? Bo ja próbowałam raz i strasznie miałam podrażnione. Może masz na to jakiś sposób? -""Tez próbowałam, ale tez mnie swędziało strasznie potem i przestałam, tylko obcinam krótko". Koniec rozmowy. Ja pitole, nienormalne jesteśmy:-D

Gość maksiuleczka
gruszkakula Twoje wypowiedzi są takie zabawne:) dawno sie tak nie usmialam:) spoko masz podejscie hehe pewnie niezla jajcara z Ciebie:D

gruszkakula - jesteś jedną z niewielu normalnych dziewczyn na kafeteria.pl! Dystans, poczucie humoru... Ja też się nie golę na łyso, ponieważ mój partner tego nie chce. Bądź co bądź włosy łonowe są jedną z oznak dojrzałości kobiety. I podobnie jak Twojemu mężowi - mojemu facetowi kojarzy się to z pedofilią. Kto sobie goli - niech sobie goli. To każdego indywidualna sprawa... Ale dlaczego dziewczyny od razu krytykują?! Przecież to każdego indywidualna sprawa. Żadna z Was drogie golące na szczęście nie zobaczy mojego kroku, więc nie ekscytujcie się tak.

Gość 05 gratis
Masakra jakaś ;) Panna się perfumuje idąc do ginekologa? Przecież na randkę nie idziesz tylko do lekarza. Jak by mnie śmierdziało po godzinie od umycia, to zapierdzielałabym do gina i powiedziała mu o tym, a napewno nie perfumowała, żeby to ukryć. Jak się idzie do lekarza to chorób się nie ukrywa, ani objawów chorób, dziwna jesteś. Poza tym żaden dezodorant nie ukryje tego zapachu, nie łudźcie się. A co do golenia.. Golisz się dla własnego komfortu i estetyki. Nie ma to z higieną wiele wspólnego. Żal czytać te smieszne wypowiedzi, że jak nieogolona to nie dba o siebie. Piszą to chyba jakieś młode dziewczątka, które wiedzę o higienie czerpią z mtv, a nie od lekarzy.

Gość gruszkakula
Dziękuję za miłe słowa:-) Tymczasem zmykam, idę z moim dziwnym mężem (który też się tam nie goli) na zakupy, może mi fundnie jakis piękny szal. Albo puder:-) Pozdrawiam!

Gość haha fajna banka z tej
gruszkoli. mąż to szczęsciarz

Gość jeśli facet lubi
całkiem wygolone,to ma psychę pedofila.A wy mu na to pozwalacie,dorabiając do tego ideologię,że niby tak jest miastowo i sexy.Przed wizytą u ginekologa należy się umyć kilka godzin wcześniej,nie podmywać głęboko.Skąd lekarz ma wiedzieć czy coś się dzieje niedobrego,jeśli usuniecie wszystkie objawy?(zapach,wydzielina) Przed pobraniem cytologii przez dwa dni nie powinno się kąpać w wannie,wziąć tylko lekki prysznic i nie powinno się dwa dni współżyć.

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
u mnie koleżanki nie gola sie na łyso, a zostawiają podcięte włoski mi ginekolog powiedział, że golenie na łyso nie jest wkazane

gruszkakula-szal albo puder ;) a co jak sie perfumuja to ty sobie walnij make-up ;) ja szczerze tez nigdt sie tam nie perfumowalam. zawsze przed wyjsciem do pipogrzeba sie myje. plyny do higeny intymnej sa tak dopasowane do tych mniejsc ze cipuszka pachnie a nie smnierdzi ;) a co do golenia...zadko na zero...jesli juz to np latem dla higeny co jakis czas, a tak zostaje paseczek...i moj majac porownanie mowi ze woli ten paseczek ;P jak chodzilam w ciazy depilowalam tylko bikini bo brzych mi przeszkdzl zeby strelic sobie tam irokeza ;) i do porodu tez sie nie perfumowalam a tam bylo wiecej osob jak tylko gin, no wiec wnioskujac dla mnie to glupota...jeszcze poweidzcie ze wypachnacie sie tam zwyklym perfumem :D ja pierdziele..co to zmnieni..muszelka pachnie muszelka i nie mnienicie tego ;) a perfum moze tylko pogorszyc sprawe jak to sie zmniesza ;)

Gość Migotka0202
Ale sie uśmiałam z waszych wpisów :) Kiedyś kilka lat temu przed urodzeniem dzieci martwiłam sie idąc do lekarza o każdy włosek o zapach itp. Po pobycie w szpitalu, po badaniach, po obchodach a przy tym licznej grupie studentów inaczej do tego podchodzę. Taki lekarz odbiera porody robi różne zabiegi i mu to wszystko jedno co tam macie czy perfumy czy wygolone ważne jest tylko jedno żeby było czysto i tyle, przed kazdym obchodem w szpitalu obowiążkowo prysznic i takie są zasady.

Gość Do bo gruszkakula
..debilu: mam 40 i goliłam się tam już wtedy, kiedy twoi rodzice nie mieli w planach wpadki z tobą :P

gruszkakula - mojemu też na szczęście nie przyszło do głowy, by tam się golic... hehehe! A skąd jesteś? Fajna babka z Ciebie :)

Gość Bravo gruszkakula
:) Także gratuluje zdrowego podejścia do Tematu.. :)

Gość ja - dojrzaly facet
osobiscie nie preferuje wygolonych na gladko pipek - mam duze doswiadczenie z Kobietami i z moich obserwacji wynika ze na gladko gola pipki bardzo mlodziutkie osobki ze nazwe je gowniareczki ktore bardzo niewiele o zyciu wiedza. Spotkalem sie rowniez z opiniami gladko wygolonych ze jak ich pipki sa gladko wygolone poteguje to ich doznania sexualne (????) Wedlug mojej opini kazdy ma prawo "czesac sie" tam wedle wlasnego uznania a odnosnie wizyty u gina to wystarczy poprostu troche mydla i wody i zwyklej higieny. Pozdrawiam zarowno te "lyse Panie jak i zarosniete" i nie zajmujcie sie drogie Panie takimi pierdolami bo ginekolog ma to naprawde gdzies czy wasza pipka jest wygolona czy tez nie. P.S Ps jesli przed wizyta u gina wskazane byloby golenie pizdeczek mysle ze zostalybyscie o tym poinformowane i w gabinecie pojawila by sie odpowiednia informycja np.BEZWZGLEDNIE PROSIMY O WYGOLENIE MIEJSC INTYMNYCH PRZED WIZYTA U DOKTORA. Nigdy jednak nie zapominajcieo higienie....

Gość Tyle razy już o tym tu było
że aż mdłości.. :) Przytoczę wypowiedź jakiejś mężatki, która mnie przekonuje: "Mąż nie życzy sobie, bym się tam goliła na 0, bo twierdzi, że upodabniam się w ten sposób do naszej 5-letniej córki"

Ja to raczej się myję przed wizytą ... wiecie, samo perfumowanie nie wystarczy :P poza tym przed wejściem do gabinetu można się wspomóc nawilżanymi chusteczkami.

Gość gruszkakula
Kupiłam sobie błyszczyk, a mąż mnie na kawę zaprosił:-) Olu_z_torunia, jestem z Łodzi:-) Jeszcze raz dziękuję za słowa uznania:-) Poczytuję sobie forum i udzielam się, bo lubię dyskutować z ludźmi, a że znam swoją wartość, nie daję się pognębić fanatyczkom golenia:-) Nie jestem temu przeciwna, uważam, że to indywidualna sprawa każdego, czy się tam goli na łyso, na paseczek, czy przycina, czy ma gąszcz. Owłosienie łonowe pod względem estetycznym ma się podobac mnie i mojemu partnerowi. Co gin myśli - niewiele mnie to obchodzi. Co do higieny, to powiedziani juz tu wiele razy, że brak włosów wcale higieny nie zwiększa. Tak naprawdę mycie się wystarczy. Nigdy się nie goliłam na łyso i jakoś infekcji nie łapię, a mojemu mężowi mój zapach i smak odpowiada, więc sądzę, że nazywanie mnie brudaską to spore nadużycie. Nauczyłam się jednak, że najlepszym sposobem na ludzi jest poczucie humoru i uprzejmość. Z ludźmi z klasą prowadzę w ten sposób rozmowę, ci bez klasy szybko się wykruszają:-)

Gość gruszkakula
Aha, ja-dojrzały facet ma rację - jakby było wskazane się ogolić czy perfumowac przed wizyta, to by nas o tym informowano, tak jak informują, żeby przed cytologią nie współżyć.

moja kumpela sie podmyła popskała a gin do niej ze pipa ma smierdzec pipą...zamurowała nie ta jej opowieśc

Gość gruszkakula
Musztardo, cóż to za system?

Gość gruszkakula
Jesli gin powiedział dosłownie, że pipa ma śmierdzieć pipą, to bym go zmieniła:-p Ale zapewne perfumowanie się do gina jest niewskazane. Jak już ktoś napisał, zapach jest jednym z objawów. Jeśli jest nieprzyjemny, może oznaczać infekcję. W ogóle perfumowanie się tam wydaje mi się niezdrowe, perfumy chyba szkodzą pożytecznym bakteriom?... Z tego, co mi wiadomo, higiena intymna powinna się ograniczać do podmywania się i to nie zwykłym mydłem, ale delikatnym żelem czy płynem do tego przeznaczonym. Właśnie po to, zeby nie zabijać mikroflory w pochwie. Boję się pomyśleć, co alkohol z perfum robi tym biednym bakteriom;-)

Oj tam, taki, ameryknacki. :) Ja się golę, czasem nie golę, czasem golę, jak wypadnie. Na pewno nie uzależniam tego od wizyty u ginekologa albo panujących aktualnie mód. :) Najczęściej na milimetr się przycinam, gdzie trzeba golę. Przycinam maszynką męża, poprawiam trymerem ... tylko cicho... bo się wyda...

>>>Z tego, co mi wiadomo, higiena intymna powinna się ograniczać do podmywania się i to nie zwykłym mydłem, ale delikatnym żelem czy płynem do tego przeznaczonym. Dodam jeszcze, że niezbyt często... Tak, tak... raz, dwa razy dziennie. Tak powie każdy ginekolog i proktolog także. :)

Gość gruszkakula
Też tak myślę. Ja dwa razy dziennie. Kiedy mam miesiączkę, to bywa, że częściej, bo wiadomo, że krew ma akurat dość specyficzny zapach i łatwo się na niej mnożą chorobotwórcze bakterie. Ale też staram się nie przesadzać. Kurcze, ja się strzygę nożyczkami, gdzieś tak na 3mm. Musze trymera spróbować:-)

Nie należy się perfumować przed wizytą u lekarza! Lekarz może podczas wizyty zrobić wam badanie na czystość pochwy lub cytologię, poza tym perfuma niszczy florę bakteryjną pochwy i wywołuje uczulenie