Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiNnA002

Zalicze zgon ze stresu! pomóżcie jeżeli ktoś był w podobnej sytuacji

Polecane posty

Gość wiNnA002
Tylko ksiąke mam nic więcej zeszytu niemam od kogo wziąść,mieszkam bardzo daleko od innych ludzi z klasy.Jak biore do ręki książkeę z matmy mam wrażenie że jest napisna w języku chińskim.Jebana sytuacja bez wyjścia!

Gość malenkaaaaaaa
opowiedzcie jak jest na poprawce? czy trzeba wszystkie zadania rozwiazac? a na ustnej ile pytan sie losuje? jak nie odpowiem to co wtedy?

Po egzaminie - można, przed lepiej nie próbuj... TO ŹLE nastawi komisję do Ciebie. Na razie siedź i się ucz. We wtorek ubierz się elegancko i przyjdź ze stosem notatek. I nie panikuj

Gość malenkaaaaaaa
tez jak biore zeszyt od matmy to potrafie nad jedna rzecza 7 godzin siedziec i nie kapuje jej. wszystko przez pieprzona depresje z ktora sie zmagalam w tym roku ;/ calkowicie zawalilam szkole. na szczescie tylko 1 poprawka i to cudem

Gość wiNnA002
Maleńkaaaaa!!!!!!!!-to pytania się losuje? a zczego masz poprawkę i kiedy??

Na poprawce losuje się zestaw, potem jest czas na przygotowanie odp, rozwiązanie zad. POtem ew. dopytka. Pytania są na 2, nie mogą być trudniejsze.

Gość wiNnA002
Dziękuję za odpowiedz!czyli po egzaminie...Niewyobrażam sobie że stoję przed komisją i ani be ani mee..1 przedmiot z pewnością zalicze,gdy zdam ten jeden to inaczej spojrzą na sprawe przepuszczenia mnie?

Gość wiNnA002
Wytłumaczyć funkcję przez gg dobre;) mi się nieda ich wytłumaczyć twarzą w twarz a co dopiero przez gg (to chyba jakiś żart) Ciekawe czy dużo czasu dają na rozwiązanie,boję się jak cholera ściska mnie w żołądku, wiem że nie jestem w stanie nadrobić kilku lat nauki do wtorku!

Gość malenkaaaaaaa
ja z matematyki w poniedzialek pisze. ale sie boje, ze nie rozwiaze jakiegos zadania.. regulki to mozna wykuc , ale te cyferki... koszmar. najgorsza trygonometria i figury geometryczne na plaszczyznie z wszlekimi funkcjami, okregami itd sobie jakos poradze

W pierwszej klasie LO miałam poprawki z matematyki i fizyki.Z obu tych przedmiotów były to poprawki z całego roku :D Było bardzo ciężko,komisja doprowadziła mnie do łez,ale się udało.

Gość malenkaaaaaaa
jak do lez?? co oni Ci gadali?

Pierwszego dnia,po ogłoszeniu wyników z matematyki, komisja rozmawiała z moją mamą(mama była ze mną wtedy przez cały czas,wtedy mnie to denerwowało,ale teraz wiem,że mi to pomogło).Kobita która uczyła mnie matematyki zjechała moją mame,że nie interesuje się mną w ogóle,padło nawet coś w tym stylu,że nie powinna mieć dzieci.Widziałam,że mama miała już łzy w oczach,a ja przecież wiedziałam,że to tylko i wyłącznie moja wina i że z własnej głupoty się tu znalazłam,a jej nie mozna mieć nic do zarzucenia.No i się tak rozbeczałam,że aż dyrektorka mnie przytulała :P

Gość wiNnA002
chyba odrazu powiem że nic nie umiem z matmy. Maleńk czytałaś cały temat ??podobno mozna zdać na warunkowym 1 raz w życiu

Ale warunek to ewentualnie w gimnazjum,w LO czy technikum nikt się nie bawi w takie duperele. Ewentualnie w szkole ponadgimnazjalnej raz możesz mieć kibel,ale żeby warunek?Raczej nie.

Gość wiNnA002
kocyk czyli jaka się 2 poprawki to to jest rozłożone na 2 dni?

dobra... warunkowy mozna miec ale tylko w "ciezkich"sytuacjach - np choroba z tego co wiem ja: pierwsza czesc poprawki to czesc pisemna wszyscy wchodza do sali dostajecie arkusze macie ok 60-120minut (zalezy od szkoly i przedmiotu). nastepnie prace sa sprawdzane ale to tez zalezy od szkoly bo jesli np czesc pisemna poszla ci dobrze ustna moze cie ominac ale sa szkoly w ktorych obowiazkowe sa dwie czescie. co do ustnej - wchodzi sie pojedynczo losuje pytanie (standard 3) masz ok 15 minut na przygotowanie bywa ze gdy ty odpowiadasz nastepna osoba przygotowuje z tylu klasy swoje odp nie ma sie czego bac zdajesz na dopuszczajacy - masz jeszcze kilka dni - ucz cie, moze ktos da rade dac ci korepetycje? w czerwcu od nauczyciela uczacego cie przedmiotu powinnas dostac kartke z zagadnieniami.

aha i jeszcze cos - dziwie sie ze zostalas dopuszczona do dwoch poprawek, to i tak dobrze. I bron boze nie mow ze nic nie umiesz - nauczyciele zazwyczaj pomagaja przynajmniej ci ktorych znam - pytaja tak dlugo az wyciagna "wiedze"

Gość malenkaaaaaaa
a ktos z was mial poprawke w 2 LO z maty?? jakie pytania zadawali?

Gość wiNnA002
wcześniej wypowiadała się nauczycielka i mówiła że to możliwe

winna ale to sa bardzo rzadkie przypadki - w szkole w ktorej mialam praktyke nie bylo ani jednego przypadku - nauczyciele ktorzy tam uczyli robili wszystko zeby uczniowie zdali na poprawce. nie nastawiaj sie "nic nie umiem,nie zdam"

"dziwie sie ze zostalas dopuszczona do dwoch poprawek" Wystarczy napisań prośbe o mozliwość poprawiania drugiego przedmiotu,z reguły każdemu dają szanse.

Gość wiNnA002
Dzika morelo-Mam stwierdzone duże trudności z tym przedmiotem na opini z poradni psychologiczno pedagogicznej opinia jest w szkole.niewiem czy to może mi pomuc Dziekuję że napisałaś jak to wygląda..na korepetycję już chodziłam kilka miesięcu w 3 gimnazjum,niezbyt mi pomogły.Wydaję mi się że mam jakąś blokadę

Gość wiNnA002
U mnie w szkole z 2 zawsze dopuszczą do poprawki a z 3 nigdy

jesli masz taka opinie powinnas zabrac ja ze soba na poprawke. Nie zadreczaj sie spokojnie powtórz rozdzialy z ksiazki - nie tylko zadania ale tez regulki

Gość wiNnA002
Nauczyciele wiedzą o tej miazdzącej opini, leży w szkole.

Naucz się dobrze regułek! Mogą Ci pomóc i to bardzo. Nie miałam nigdy poprawki, ale wiem, że u mnie w szkole np. pani od fizyki ogromną uwagę przywiązuje do regułek. Twierdzi, że jak to się umie, to już jest połowa sukcesu w rozwiązaniu zadania. I jak będziesz rozwiązywać zadania to pisz, obliczaj, rób rysunki... A nuż jakieś obliczenie albo rysunek będzie dobrze.

z fizyki to rozumiem regułki ale z matmy ?? w LO jest ich może z 5 ja widzę ze dużo osób robi błąd ucząc się matmy na pamięć. Tu po prostu trzeba poznać metodykę rozwiązywania zadań w którym wykorzystuje się 1 ,2 wzory. 1zagadnienie 4-5 zadań i powinno być ogarnięte. A na zalicznie aby zaliczyć dostaniesz napewno elementarne i podstawowe zadania ,a nie takie z 15 haczykami. Funkcja liniowa to f(x)=a*x+b jedna linia prosta przecinająca lub nie os y. Czego tu nie rozumieć ?? Mówisz że to się nie przydaje ? To są podstawy podstaw. i to w technikum ? jak ty chcesz mieć technika nie rozumiejąc podstawowych praw matematyki może czas zastanowić się na sobą i zmienić szkołę no na kosmetyczny albo inne cuda po co się męczyć.