Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mallgos

STARAM SIĘ O DZIDZIUSIA

Polecane posty

Nie dziękuję :) jutro wszystko się rozstrzygnie:) Do jutra idę spać bo jestem troszkę zmęczona :) Kolorowych snów laseczki 😘😘😘

Mnie tez jakos dziwnie jest od 2 dni ale nie nakrecam sie bo wydaje mi sie ze to za wczesnie na jakies oznaki .Mineloby ok 4 dni od owulacji a ja mam uczucie pelnosci tak jak bym byla spuchnieta,bola mnie sutki jak je naciskam i boli mnie jakos dziwnie brzuch tak jak bym miala dostac"ale to za wczenie tak mi sie wydaje choc przy moich nieregularnych cyklach to roznie bywa.W pon bede robic prolaktyne i progestron to zobaczymy bo reszte badan mam ponoc idealnych. Dorka L daj znac jak u lekarza ;)Jestem ciekawa.mierzylam dzis rano temp i juz 2 dzien z rzedu mam 37 stopni. Troche tego nie rozumiem bo jak mierze temp termometrem rteciowym (5min)jak zalecaja to mam np 37 st a po tym mierze temp termometrem elektroniczny z ciekawosci bo wlasnie zakupilam to mam np 36.6.Ktoremu mam wierzyc ,sama nie wiem choc od zawsze robie to tym starym rteciowym wrr

anulka musisz juz do konca cyklu na tym samym termometrze jechac bo pomiar bedzie niemiarodajny A 4 dno po owulacji to stanowczo z awczesnie i nie ma co sie nakrecac, no ale kazdy organizm jest inny :) ide juz lulu choc nie wiem czy zasne bo jakos spac nie moge w taki upal!! a moj juz chrapie smacznie. Dobranoc Wam :) Zuzka to czekamy jutro :)

wiem wlasnie i nie nakrecam sie bo to nie ma sensu.Masz racje bede mierzyc do konca tym rteciowym tylko mnie zastanawiam sie czemu taka jest roznica na dwoch termometrach o tej samej porze (roznica 5 min) Zuzka trzymam kciuki

Zuzka chyba sama dzis nie zasne z wrazenia, normalnie sie wzulam jakbym to ja mial sie testowac,tak bardzo bym chciala zebysmy w koncu jedna po drugiej zaczely zaciazac. Anulka naprawde za wszesnie na objawy, nie masz co sie nakrecac, juz i tak co mialo sie stac to sie stalo a reszte pozostaw naturze. Mowimy ci to my ktore pewnie jeszcze dluzej sie staramy (chyba juz zadna z nas sie nie nakreca) bo pozniej gdyby co moze zbyt bardoz bolec.Temperaturke sobie mierz codziennie tym samym termometrem o tej samej godzinie. Ja do poki moj rteciowy sie nie potukl to uzywalam tylko jego jest bardziej dokladny do elektrynicznego trzeba dodac od 05-1 stopnia w zaleznosci od termometru. Ja kilka cyklow mierzylam temperature ale to bylo bardzo stresujace bo zawsze jak tylko mi sie obnizyla tempka to w ten dzien dostawalam @ i juz od rana mialam dola.Ale zycze powodzenia Dobrych sno dziewczynki. A wogole czy odprocz Dorki ktos jeszcze robil sobie TSH???? Slodkich snow 😘

Hej dziewuszki! Wpadam na chwile podzielic sie radosna nowina - bedziemy miec dziewczynke! Oboje jestesmy w niebo wzieci! Maya jest bardzo ruchliwa i zdrowiutka. Zbadali ja od stop do glow i wszystko jest swietnie! jak sie dowiedzialam plec, to lzy poleciamly mi ciurkiem i juz nie moglam ich zatrzymac, az sie pani zapytala czy wszystko OK :) odp ze jestem niesamowicie szczesliwa! Poniewaz mam problemy z tarczyca, bede miala jeszcze jedno usg w 35tyg, Super sie ciesze, bo chcialam isc prywatnie na 3d a tak to nie ma juz takiej potrzeby. Nadal nie mozemy uwierzyc! Zuzka mocno jutro za Ciebie trzymam!!!! Buziaczki dla reszty!

Dorka ale super :) dziewczynka - w koncu jakas bo tu sami faceci sie rodza :) hehe ciesze sie ze wszystko dobrze :) Ja na poczatku chcilama chlopca teraz chce dziewczynke wiec wiec jest mi to zupelnie obojetne :) zeby tylko zdrowe bylo. to ja pierwsze co wstalam lece do kompa zobaczyc czy zuzka cos napisala a tu cisza!!! Mam nadzieje ze ma 2 kreseczki.

No ja tez pierwsze co to sprawdzam jak zuzka. Mam nadzieje ze jest ok I poprostu swietuja! Zuzka caly czas trzymam.

Cześć kobitki 🖐️ No i lipa nie udało się jedna krecha ja wół:( ale jeszcze raz za testuję po niedzieli jak wcześniej nie dostanę @. Moje samopoczucie jest oki nie dołuję się, M też nie bo od samego początku nastawiłam się na negatywne wieści trudno 4 stówy poszły się bzykać.:P Więc teraz laseczki ostra dieta muszę schudnąć co najmniej 10 kg i oczywiście opalić się fajowsko :)

zuzka przykro mi ale moze to jeszcze za wczesnie!! Wiec dalej trzymam kciuki i wierze ze w koncu Wam sie uda - musi!! Wam i pozostalym dziewczynkom!! Trzeba w to tylko wierzyc :) zdycham znowu!! czy nie pomglo byc tak z 25 stopni nawet termometr mi juz nie yswietla tem. rano w sloncu bylo 45 stopni! ide sprztac dalej!! Na 16 mamy pogrzeb niestety!! ehh

jak ja testoswalam w 31 dni cyklu to na jednym tescie krecha byla widoczno ale mniej niz tamta kontrolna, a na innym to prawie wcale nie bylo widac!!

Dorko, serdecznie gratuluję córy. :) Ja też bardzo chciałam mieć córkę i już psychicznie nastawiłam, że to na pewno będzie dziewczynka. I jak mi lekarz powiedział, że syn to myślałam, że z kozetki spadnę. :) Jednak jak widziałam to moje kochane stworzonko na monitorze to wcale nie żałowałam, że to będzie chłopczyk. :) I teraz też nie żałuję, ale jakoś mam straszny sentyment do dziewczynek mimo wszystko. :D Zuzko, przykro mi bardzo. A tak trzymałam kciuki. Kurde, powiem Wam szczerze, że nie znam nikogo, komu by się udało po inseminacji. I coraz mniej zaczynam wierzyć w tę metodę. Czytałam jedyniena Kafe o kilku udanych przypadkach. Zaczynam to pomału odbieram jako wyciąganie kasy przez lekarzy. Gdy ja miałam inseminacje to słyszałam, że może się udać, że oni zrobili wszystko co się dało, a reszta jest w rękach Boga. Takie tłumaczenie jest dla nich bardzo wygodne...

Ja testowałam dopiero w 34 dc, ale mocna druga krecha pojawiła mi się jeszcze zanim zdążyłam nasikać hahah. :) Ale być może tak, że gdybym zatestowała w dniu okresu albo dzień wcześniej to nic by nie było. :) A teraz ta moja druga krecha właśnie się obudziła i wciąga mleczko. :)

Zuzka strasznie mi przykro... Pewnie testuj jeszcze i mam wielka nadzieje ze to moze za wczesnie jeszcze! Trzymajcie sie cieplutko! A pomysl z wakacjami - super! Klempa my sie strasznie cieszymy z dziewczynki! ja zawsze marzylam o dziewczynce i dlatego staralam sie nie nastawiac... Oczywiscie jakby byl chlopczyk to tez niesamowicie bysmy szaleli z radosci! Najbardziej zaskoczyl mnie chlopak, ktory powiedzial ze jest strasznie dumny ze bedzie mial coreczke... bo myslalam ze chcial chlopca. zmykam do bratowej! buziaczki

Dorka Bardzo sie ciesze i gratuluje corki;)Ja tez chcialabym miec dziewczynke i a potem chlopca ale co bedzie to bedzie;)Narazie jestesmy na drodze starania sie i niestety nam nie wychodzi wiec jak narazie to tylko marzenia i wiara ze sie w koncu kiedys sie uda.W poniedzialek ide na te badani(prolaktyna po mtc i progesteron|) Moze w koncu znajdziemy powod dlaczego nam nie wychodzi Lekarka mowi ze taczczyca ,estradiol i fhs sa ponoc super wiec zostaje nam tylko do zbadania progesteroni i prolaktyna.Dzis mam kolejny dzien podwyzszonej temp tzn 37,1 wiec wynika na to ze od 22dc temp powoli wzrasta lub jest na tym samym poziomie.(dzis jest 26dc)Zobaczymy jak to bedzie .Od poniedzialku po badaniach wezme duphaston moze pomoze jak do czegos doszlo (kilka dni co prawda po owulacji ale nie chce falszowac badan idlatego czekam )A moze nie powinnam brac go teraz w tym cylku i poczekac do nastepnego ,jak myslicie?? Zuzka bardzo mi przykro ale tak jak mowia dziewczyny glowa do gory moze to jeszcze za wczesnie na takie sprawdzanie ,zrob test po niedzieli i zobaczysz;)Trzymam kciuki bardzo . Julka a ja zazdroszcze takich cioeplych dni bo u nas tutaj w Irl to nei ma tak cieplo a ja kocham ciepelko ;)

czesc dziewczęta ja tylko przelotem, daję znać, że żyję :) Zuzia bardzo mi przykro, choć wydaje mi się, że zbyt wcześnie ten test zrobiłaś. Trzymam kciuki, żeby jednak @ nie przyszła. Dorka gratuluję córuni :). Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam: Waikiki, Klempa, Dorka, Gagatka, Zuzka, Moniq, Julia, Klaudusia :D 🌼 Trzymajcie kciuki, bo mi ta szkoła pod górkę idzie ;) :D Przyjemnego weekendu :D

Zuzka kochana mocno przytulam przykro mi, ale najwazniejsze ze @ jeszcze nie ma, wiesz jak jest z tymi testami podobno nie mozna za szybko testowac, zreszta znam conajmniej 4 przypadkow osob ktorym test pokazywal negatywny winik a rzeczywistosc byla inna, 2 z tych osob wogole ciazy nie chcialy. Ja jeszcze ciagle trzymam kciuki. Wiem ze to moze byc ciezkie, wiem ze to kosztuje ale my tak pragnace dzidziusia wiemy ze to moze troche nas wiecej kosztowac niz kogos kto wogole do gina nie chodzi i poprostu wpada. Dorka kochana gratuluje a wiesz ze tak sobie pomyslalam ze to chyba dziewczynka bedzie, czyli musieliscie idelanie w dzian plodny sie wszczelic ;-) spryciarze bo pleminiki na chlopca przewaznie sa w stanie zaczailc sie w naszych wnetrzach przez te kilkanascie godzin. Bylam u lekarza, dala mi skierowanie na badanie TSH przy czym zaznaczyla ze nie mam az takiego wysokiego i jezeli badanie bedzie podobne tzn ze poprostu taka moja natura.hmmm...no zobaczymy.Musialam troche ja naklamac z objawami no bo oprocz lekkiej sennosci ktora w ostanim tygodniu mnie dopadla to nic takiego nie wskazuje na niedoczynnosc ale to ze nie mam objawow nie znaczy ze jej nie mam. W sierpniu do Polski to pojde do Endokrynologa. Trzymajcie sie. Pozdrowienia

witam wieczornie :) u mnie chyba zbliza sie burza!! a tak wlasnie czytam moja karte ciazy i widze ze lekarka wpisala mi w uwagach: leczenie po nieplodnosci!! ciekawe po co to!!

czesc Wam :) u mnie pogoda zmienial sie diametralnie, niebo starsznie zachmurzone, pada drobny deszcz - a wszystko przez to ze chcialam sobie opalic dzis nogi i powiedzialam to na glos!! waikiki nadal z Oskarkiem w szpitalu - maly caly czas ma zoltaczke i i nie wie kiedy wyjda!! Biedactwo

Cześć dziołchy 🖐️ Dziękuję wam bardzo za słowa otuchy😘 ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem:P po prostu nie udało się:) ale dla pewności po niedzieli zrobię sobie bete i się upewnię na 100%. Tak jak wcześniej pisałam że nie nastawiam się na to że się uda wiec mój nastrój jest rewelacyjny:D Ja siedzę właśnie w pracy i się nudzę miałam na 11 godz.:( u mnie świeci słonko ale nie jest tak gorąco jest ciepło:) Dorka gratuluję córci 🌼 Gagatka to sobie chyba wygadałaś ten deszczyk hehehe :D

zuzka no i jak tam??? ale sie dzis wynudzilam - poszlismy na lody i dosc ze byly drogie to duze, nawet moj m nie zjadla i lodow w nich bylo mniej niz pozostalych gadzetow!! Nawte sie ciesze ze jutro ide do pracy bo mi sie nudzi juz!! A co u Was??

Dorka gratuluje coreczki:D Zuzka przykro mi...:( Ja nastepna wizyte mam na sobote.Zobaczymy jak rosna pecherzyki po clo.

ewuska to trzymam kciuasy za pecherzyki :) u mnie rosl jeden zawsze ( przy dawce 1 dziennie od 5-10 dc) noa el teraz wiem ze problemem byla prl!! Ktora mialam podwyszona. zasypiam normalnie!! juz dawno takiej niedzieli nudnej i sennej nie mialam. Maz mowi zebysmy sobie jakies hobby znalezli - a ja sie smieje, ze wgrudniu bedziemy miec hobby przez przynjamniej 15 lat bedzie nam zabierac czas :)

Czesc kobitki 🖐️ jejku ja od kilku dni chodze taka senna ze szok, ziewam i ziewam ale etraz jzu chyba wiem ze to wina tego TSH nawet nie wiecie jak sie doczekac nie moge leczenia jakiegos. Za tydzien @ przyjdzie ale juz mnie wysypalo na twarzy, cholera jak jakas nastolatke normalnie. No to co dziecwyzny trzymamy kciuki za Ewuske, no niech sie w koncu ruszy cos, waikiki zwolnila w koncu brzuszek. Mallgos, Moniq co u was?? Gagatka z tym hobby to fajnie powiedzialas ;-) ale za to jakie fajne te choby bedzie a po drodze pewnie jakies dodatkowe sie trafia. Dorka mama jak dlugo zostaje?? Zuzka jak sobie radzisz?? masz juz konkretnego plana na wakacje?? Klempa a jak synus, rosnie pewnie jak na drozdzach Anulka mam nadzieje ze u ciebie wszystko ok? Mierzysz dalej ta tempke???

Hej dziewczyny! Zuzka super nastawienie, ale dla pocieszenia to znam pare ktorej sie udalo po iui! nie za pierwszym, ale za drugim razem! Ewcia mocno teraz za Ciebie trzymamy! koniecznie daj znac jak pecherzyki! Julcia a Ty nie przejmuj sie tak tym TSH! To naprawde nie jest koniec swiata! Nie mozesz szukac ciagle przyczyn nieudanych prob... moze dlatego ze starasz sie na cos to zwalic sie nie udaje... musisz byc bardziej pozytywnie nastawiona ze uda sie! Tarczyca raczej moze przeszkadzac w utrzymaniu plodu, ale nie jest strasznie decydujaca przy zachodzeniu...Spokojnie sie tym nie denerwuj, jezeli lekarza uznaja ze jest beznadziejnie to na pewno zaczna Cie leczyc, a jezeli uwazaja ze jest ok to musisz im zaufac! Gagatka odpoczywaj dziewczyno! Takie zmeczenie to normalka. ja w pierwszym trymestrze regularnie spalam sobie w poludnie na sofie :) Moniq a jak oferty pracy? bylo cos ciekawego? Mallgos a jakie u Was plany? wybieracie sie gdzies na wakacje? Ja mialam super weekend, poczynajac od wiesci w pt, w sob bylam u bratowej i wyjechalam z torbami ciuszkow i gadzetow dla malutkiej - i juz sie wprowadzila do swojej komody :) A dzis bylismy zobaczyc ta prywatna klinike i jestesmy zachwyceni. Juz sie zapisalismy i przenosze sie tam w 26tyg, czyli za 4 tyg! Dzieki tej wizycie przestalam sie bac porodu i juz nie moge sie doczeakc! Biedna Waikiki... mam nadzieje ze juz niedlugo wroca do domu... buziaczki

Gość Betka1900
Witam dziewczyny pisalam juz w innym temacie ale nie dostalam odpowiedzi wiec prosze was o pomoc bo nie wiem jak to zrobic by zajsc w ciaze .Zaczelismy z mezem starac sie o dzidzie i moje pytanie jest takie czy tylko w dni pl odne mamy sie kochac do konca?i czy to prawda ze im czesciej tym gorzej ?czy po okresie w dni plodne starajac sie trzeba czekac do nastepnej miesiaczki czy mozna wczesniej sprawdzic czy sie zaszło czy nie?pozdrawiam i prosze o odpowiedzi

Julia11 u mnie ok ,mialam bardzo pracowity weekend.Co do temp to tak wciaz mierze i dzis rano mialam 37,2 wiec kazdego dnia mi sie troszke zwieksza(0,5-1 stopnien) Pobolewaja mnie lekko piersi a raczej jak sie dotkne sutkow i zauwazylam ze lekkie musniecie powoduje ze stercza jak oszalale;)moge smialo powiedziec ze w sumie od 21dc moja temperatura zaczela powoli wzrastac wiec moze to jakis znak.Od tego czasu pobolewa mnie brzuch i dzis zauwazylam ze tak jak by mnie co jakis czas zakulo cos w okolicach jajnikow .Nie wiem czy to zly znak ale rowniez dzis zauwazylam ze mam troszke wiecej sluzu takiego bialego ,gestego i metnego .Wczoraj mialam sucho .CZy przy ewentualnej ciazy moze wlasnei taki sluz wystepowac?Dzis doszlo jeszcze oprocz sluzu taki bol w pleacacg okolice krzyza ale moze to na @ juz sama nie wiem .Jutro wybieram sie na badanie prolaktyny po mtc i progesteronu wiec zobaczymy .Dodam ze asekuracyjnie chyba zaczne brac duphaston bo teraz czekalam na badania i nie chcialam miec oszunkanych wynkow .Wezme go jakos 6-7 dni po owulacji. Jak myslicie czy moze sie udalo chocby po tej temp czy raczej nie bardzo i jakos tylko po cichu wierze a moze tym razem;) Mam takie podobne oznaki jak przed @ z tym ze jakos zawsze bylam nerwowa i rozdrazniona a tym razem jakos nie wiec nie wiem co myslec;) Dorka L bardzo sie ciesze z twojej dobrej nowinki ;) Zuzka bardzo mi przykro ale ciesze sie ze sie nie poddajesz i dalej walczyc bedziesz;)

Dorka chyba troche w tym racji co mowisz ale wiesz szukanie zrodla niepowodzen daje mi nadzieje ze moze jak uda sie to podleczyc to wyjdzie. Napisalas o utrzymaniu ciazy, no wlasnie wiem ze zajsc w ciaze jest ciezko ale jak sie na nia tak dlugo czeka to tez trzeba ja utrzymac!!! . W sierpniu pojade do Pl to pojde do endokrynologa ktory zrobi mi tez USG. Jesli jednak tu w Uk czy w PL przepisza mi jakis lek to myslisz ze bede musiala odczekac jak sie unormuje jakies kilka miesiecy czy raczej bedziemy dalej mogli sie starac? Anulka ciezko mi powiedziec ja zawsze mialam wysoka temp powyzej 37 po owu(lae nigdy mi nie rosla o 0.5 z kaz\dym dniem zawsze mialam okolo 37.2 a w czasie@ i zraz po niej 36.5-36.8), piersi bolaly mnie tez zawsze ale nigdy mi sie nie udalo do tej pory ale z tego co piszesz to masz sporo objawow ktore rownie dobrze moznaby bylo zinterpretowac jako ciaze. Zycze powodzonka Milego dnia dziewczynki :classic_cool: