Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QxQ

Kto ma trądzik- wbijać. razem damy radę !!

Polecane posty

Gość QxQ

Cześć. Mam straszny trądzik na twarzy, na dekolcie i na plecach ? Jak sie go pozbyc. Próbowałam już wszystkiego . i żele toniki, kremy itp ? Nawet aloesu uzywam ? Macie jakies sposoby na trądzik ?

Gość KOLOROWA244
witaj. z tradzikiem meczylam sie 10 lat, uzywalam juz wszytskie dostepne srodki i osttateczna deska ratunku byly hormony - diane 35. bralam je 4 lata z przerwami miesięcznymi. potem przeszlam na oc35 - tak mi przepisala ginekolog, bo stwierdzila, ze bedzie to lepszy lek niz diane. odkad biore 0C (4 miechy ) porobily mi sie blizny potradzikowe....zamierzam zakupic nocsar, tak zachwalają, wiec chyba wyprobuje :). nie ukrywam,ze licze na duze postępy !!! chcialam Ci tylko powiedziec, ze u mnie z tradzikiem nie dalo sie walczyc w sposob naturalny, a hormony to byla ostatecznosc..i w koncu moglam sie cieszyc piekną buzia :D, jak widac na krotko, bo inne rzeczy szpecą mą cerę :/ !!

Ja mam trądzik od 9 lat. Mam 23 lata i wszystkiego serdecznie dość. Leki pomagają na krótki czas. Później cera się przyzwyczaja i jest gorzej!

Gość KOLOROWA244
dokladnie to samo bylo umnie :/, dlatego tez zdecydowalam sie na tabletki anty

Gość KOLOROWA244
nie są to jakies ogromne blizny, ale jednak wstydze się wyjść bez lekkiego makijazu - poprostu odslonic je !! chcialabym w koncu moc nie uzywac zadnych pudrów

Gość echoecho
ja tez sie juz zmagam i zmagam z tym. Jestem obecnie na taletkach anty, owszem one pomagaja w jakims stopniu! Jednak z drugiej strony jest beznadziejnie pod wzglednem psychicznym-straszne wahania nastroju, rozdraznienia itp;/!!! Jednak mam jeszcze mala nadzieje ze z biegiem czasu przejdzie .... a musze powiedziec ze juz to tak z kilka lat trwa....

Gość KOLOROWA244
ja juz nei licze na cud !!! wiem,ze jak odstawie to powroci to swinstwo !! bo juz raz tak zrobilam !!

Gość echoecho
KOLOROWA, hehe tez raz odstawilam i mialam taka bolesna inwazje ze szkoda gadac;/;/;/. Najgorsze jest to ze nie wiem co dalej. Biore tablety, chodze do kosmetyczki zeby mi jakos te twarz wyrownała chociaz - jak juz na cud pieknosci liczyc nie mozna. a co to sa te OC???

Gość KOLOROWA244
OC35 - tabsy zastepujące diane35 (podobno mają mniej hormonów) , w co szczerze nie wierze !! bo sie po nich czuje jeszcze gorzej :(

Gość QxQ
Ja mam trądzik dopiero cztery lata i juz mam straszna cere ;/ słyszalam też ze tradzik robi sie tylko u tycfh dziewczyn najczesciej co maja tlusta cere . staram sie wysuszyc jakos bo ponac znika . przeczytalam o oliwce do ciała HiPP < dla niemowlat> bez zbędnej chemii, tylko 3 składniki: Sesamum Indicum (olej sezamowy) , Prunus Amygdalus Dulcis (olej migdałowy), Parfum. mówia ze dziala . moze warto sprobowac ;/

Gość magda789
Jejku ja też mam trądzik i lecze sie i lecze biore Tetrolisan ale taki sobie a do tego mam maść Deferin ale też średnio, zastanawiam sie nad kupnem kosemtyków tylko nie wiem który wybrać pharmaceris m czy avene, co polecacie?

Ja mam tradzik od gimnazjum czyli wsumie ok 7 lat :/Kiedys bralam przez 1 rok antybiotyki TETRARYSAL, ale pomogly minimalnie, wsumie na cere wplynejy dobrze u mnie tableteki hormonalne CYPREST bardzo podobne do DIANE 35, ale po odstawieniu problem z cera znowu wrocil:/ mam tradzik łojotokowo-zaskórnikowy aktualnie używam na noc krem Differin ale nie jestem z niego zadowolona, bo mam wszytsko po nim nabrane!! niedlugo wracam do Duaca , chodze regularnie do dermatologa ale nie widze poprawy. Mysle, że mam tradzik genetycznie po tacie ale nie wiem ile w tym prawy, sprawdzilam nawet poziom hormonu testosteronu i mam w normie bo juz myslalam ze moze mam tradzik hormonalny ale jakos to wykliczam. polecam kosmetyki z PHAMACERIS mialam z tego krem do twarzy i bylam zadowolona teraz mam zel do mycia twarzy ale z problemem pekajacych naczynek i tez jestem zadowolona, slyszalam ze dobry jest preperat do smarowania z Oriflame ok 30 zł z zielonej herbaty jeszcze nie wyprobowalam go.

Gość echoecho
toomuchtears mysle ze ja rowniez cos w twoim stylu mam ;/ - genetycznie... Ja za to jak badalam hormony to okazalo się ze w normie sie nie mieszcze z testosteronem, czyli moze to mam przez hormony... Jeszcze mam nadzieje, ze jakies 2 lata i hormony same sie ustatkuja. Tez mam strasznei tlusta cere. A dermatologom to ja juz nei wierze, daja wszystko po kolei(mam na mysli maści), a tak naprawde to ja sie na wszsytko uodparniam ... moze jedynym ratunkiem bylby ten Aknenormin/Roaccutan, ale wtedy to mam po organizmie! co do Tetralysala, to tez stosowalam - tak szczerze na mnie dzialal do d*y :P, raczej NIC NIE POMOGL :P A czy ktos stosuje/owal Epiduo ?

Gość echoecho
Kolorowa hehe, przepisuja jak popadnie ;). Tez mam powazny problem z nastrojem! :( Wiekszosci m-ca nie chce mi sie zyc, potem sie zastanawiam co ja robie na tym swiecie itp.... beznadziejnie. nie wiem jak to bedzie dalej zyc...

Gość QxQ
wy macie tradzik na calej twarzy czy tylko w jakis wybranych mijscach np. policzki lub czolo ?

Gość echoecho
na calej i nie tylko! :(szkoda mowic...

Gość KOLOROWA244
witajcie kolezanki :* tradzik zaczal mi się, kiedy mialam tylko10 lat ( i wtedy tez dostalam pierwszy okres ) :/ kiedys mialam go wszedzie ( plecy, dekolt, cala twarz :( ) - najgorzej to twarz , bo bardzo trudno bylo go ukryc !!! cialo jeszcze sie schowalo pod ubraniami...mialam ropne paskudne wypryski !!! echoecho --- wiesz co wydaje mi sie, ze po tym OC35 zdecydowanie pogorszylo mi sie samopoczucie, takze nie polecam a po Tetralysalu popadlam w anemie i wlosy garsciami mi wypadaly !!! a rezultatów zero !!!!!

Gość QxQ
Ja mam po troszku wszedzie i wlasnie jestem bardzo mloda bo mam 14 lat i chcialabym sie go pozbyc bo jak tu pisza zostaja straszne blizny ale ja mysle ze moze jak by sie cos dalo to bym moe takich blizn nie miala.. kurcze zastanawiam sie nad urynoterapia. raz stosowalam i jakos efektu nie widac . przez to czuje do siebie taki obrzydzenie . narazie mam taki robiony lek z apteki < bardzo pomocny > i aloes . zastanawiam sie nad maseczka z cebuli ;/

Gość QxQ
moze ktos stosuje taki robiony lek z apteki ?

Gość KOLOROWA244
QxQ ---- szczerze to ja tez nie sadzilam, ze prtorblem blizn po tradziku mnie dotknie,..ale to juz chyba tak jest, ze nieuniknione :(( ile stosowalas tą urynoterapię ?? może za malo, by byly efekty :) ludzie roznych desek ratunku sie chwytają, by pozbyć się problemów, takze autorko nie miej do siebie obrzydzenia !!!!

Gość QxQ
tylko raz to probowalam i efektow nie ma. chociaz nawet ni liczylam na efekt odrazu. doczytalam tez ze tradzik znika po tym zabiegu ale i powraca . takze nie wiem .

Gość echoecho
QxQ ja kiedys stosowalam takie cos z apteki robionego, ale to mi nic nie pomoglo, i to ma taki ostry zapach, nie?? Bo ja takie co smialam i podraznialo tylko skore. Ty jeszce jestes mloda. w twoim wieku, tez zaczynaly mi sei te problemy.... Co do urynoterapii, to ja bym sobie czegos tkaiego nei zrobila;P, nie odwazylabym sie! Mnie pozostanie taka zaorana twarz:(, ach... takie zycie aAaa codo cebulii, ja tego osobiscie nei polecam, bardzo podraznia skore i sie czerwona robii! (przynajmiej w moim wypadku! ) mozesz sprobowac, moze na ciebie lepiej podziala :)

Gość echoecho
Kolorowa a ile stosujesz juz tabletki i jakie skutki jak na razie???

echoecho - nie chce wsumie nic Ci radzic ale jeśli masz zły wynik hormonu testosteronu to raczej wtedy ginekolog a najlepiej ginekolog- endokrynolog zadecyduje z leczeniem, proponowali Ci kuracje tabletkami hormonalnymi? Ja brałam wsumie zupełnie niepotrzebie hormony i to z wysoka dawka mam na mysli CYPREST to sa raczej tabletki hormonalne na wyleczenie tradziku i wsumie bralam je rok czasu.Przez ten czas mialam super buzie gladziutka !! nawet kolezanki zachwalay ze mi sie cera poprawila! Jednak przed przepisaniem tabletek trafilam do takiej d** lekarki ze nie mialam robionych zadnych badan przed braniem wiec dostalam je tak o jak cukierki! a ja glupia i niedoswiadczona wtedy bylam i nie wiedzialam ze trafie na lekarke konowala mialam 17 lat a zachecila mnie moja ciocia:/ U siebie podejrzewam ze mam cos nie tak z innymi hormonami bo mam zaburzenia z cyklami i chyba zbadam prywatnie sobie sama prolaktyne, ciagle robia mi sie wykwity ropne az mnie buzia zaczyna bolec:(( tradzik jest moja najwieksza zmora i kompleksem to najorsze co chyba mozna miec:/

Gość QxQ
do echoecho tak to chyba to . mi aktualnie to tez juz nie pomaga. po dluzszych przerwach tak a po kilku tygodniach stosowania juz kompletnie nic. nie wiem jeszcze co z ta cebula. moze raz sprubuje jak nie bedzie efektow to nie wiem ;/

Gość QxQ
a z ta urynoterapia . raz sprobowalam i juz nie chce.

Gość echoecho
toomuchtears - sluchaj no, u mnie sprawa wygladala tak, ze dermatolog mi przepisywala tabletki (ale to bylo jakies hmm 3 lata temu, jak wlasnie 17 lat mialam) anty i stosowalam je przez tam 6-9 m-cy, ale potem stwierdzilam,ze tak nie moge robic, ze trzeba isc do gin, no i poszlam i ta mi powiedziala zebym sobie badania zrobila i potem mi przepisala tabletessy, obecnie sa to CILEST ;P, jednak zeby mnie ktos lubil z okolicy to byloby super, bo te tabletki okropnie mnie zmienily na gorsze: jestem taka gotujaca sie lawa, ktora w kazdej chwili moze wybuchnac! ;P Tak troche poetycko to opisalam ;). Najgorsze sa takie wykwity,ktore wygladaja jak siniaki i tak straszliwie bolą :(. Calkowicie cie dziewczyno rozumiem :D Hmmm a probowalyscie masci Tormentiol (antybakteryjna)? I np Octenisept(to do stosowania na blone sluzowa)? A wiecie co jest najgorsze, ze lekarze przepisuja, a nie mowia jak to stosowac, moze wina jest w tym ze po prostu trzeba smarowac przez 2 minuty mascia a nie 10 sekund np...

Gość QxQ
a moze ktos wie czy masc cynkowa jest dobra na tradzik ?