Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama niechoda

kiedy wasze dzieci zaczely chodzic?

Polecane posty

Gość mama niechoda

moj ma rok i jeszcze nie zaczal. na razie tylko sam stoi i woli raczkowac niz nawet probowac chodzic. wiecznie tylko slysze ten jęk "jeszcze nie chodzi?" i zaczyna sie kiedy to ich dzieci chodzily. i tak slucham o maluchach co biegaly jak mialy 8 m-cy, a gdy mialy rok to juz na nocnik chodzily, no i rady jak mam uczyc. ja jestem zdania, ze sam pojdzie jak bedzie gotowy, no ale "przeciez juz ma rok skonczony"...

Gość im dłużej raczkuje tym lepiej
Przedszkolanki namawiają dzieci by się bawiły chodząc na czworaka. Mojej koleżanki córcia zaczęła chodzić mając 15 miesięcy, bo była pulchniutka,ciężka. Pediatra mówiła wtedy,że lekkie dzieci zaczynają wcześniej chodzić. Mojej drugiej koleżanki zaczęła chodzić jak miała 10 miesięcy a lekka była jak piórko ;-) Każde dziecko inaczej się rozwija,wszystko w swoim czasie ;-)

nic na siłę, jak będzie gotowy to sam pójdzie !!!!! moje dzieciaki zaczęły chodzić - jedno w 9 miesiącu a drugie w 13 ,no i to z 13 miesiąca jak się rozpędziło z tym chodzeniem to do tej pory nie potrafi zatrzymać się na 5 minut !!!!! ;) ;) ;)

Gość Donata80
mój ma 11 miesięcy i chodzi tylko "po meblach" albo na czworaka, ładnie sam stoi ale do chodzenia jeszcze się nie rwie:)))

moja przetuptała swój pierwszy roczek. Więc taki sredniczek, zaczeła sunąć przy mebelkach jak mialą 11 mcy. Jako dziecko nie domagala sie 'prowadzania" - jeśli chciała gdzieś dotrzeć - raczkowała. Jakis 2 tyg przed roczkiem zaczęła chodzić przy meblach i jak poszła do pieska tak już z dnia na dzień sama zaczęła chodzić.

Gość jedna miala 15 a druga 16
miesięcy jak zaczęły chodzić