Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaszyna89

Błagam pomocy!! niechce spać!!

Polecane posty

Gość Kaszyna89

Potrzebuje pomocy!! bo już nie mam siły mój 10 miesięczny synek Olivierek od tygodnia ma problem ze spaniem usypia wożony w wózku i jest ok tylko jak próbuje go przełożyć do łóżeczka to zaczyna panicznie płakać i od razu staje i potem zasypianie od nowa w wózku ... nie chce spać w łóżeczku tylko w wózku próbowałm nawet w naszym łóżku go kłaść ale to samo płacz... tylko w wózku śpi ale już sie w nim ledwo miesci i nie wygodnie mu bo tez się kręci. nie wiem już co mam robić proszę o pomoc z góry dziekuje za każdą odpowieć zdesperowana młoda mama

Gość jak to co robic
klasc w lozeczku uspokajac na rekach i odkladac, uspokajac i odkladac, uspokajac....... 3 dni i sie przyzwyczai

nie ma wyjscia, musisz probowac usypiac go w lozeczku, bedzie na poczatku ciezko, bedzie placz, lamenty, ale z czasem sie przekona, innej rady nie ma

Gość Kaszyna89
wczoraj go dalam o 1 w nocy do łóżeczka i zaczoł płakac wstał ja go połorzyła i wyszłam z pokoju wstał i płakał 40 minut potem usiadł i siedziam nie wytrzymałam i dałam go do wózka spał tak do rana 7 jak mam go nauczyc do tego łóżeczka ??

Gość trzeba bylo nie przyzwyczajac
do wozka. a tak poza tym moze mecza go zabki . posmaruj dziasla zelem np. bobodent . moja corcia tez zawsze byla marudna jak jej wychodzily zabki - zel pomagal . na szczescie ze spaniem nie bylo problemolw ( czasem sie budzila w nocy ) ale od urodzenia spi we wlasnym lozeczku

Ile czasu mija od momentu gdy zaśnie w wózku do chwili, gdy go przekładasz do łóżeczka? Może zbyt wcześnie to robisz? Ja się kładę z małą na naszym łóżku, potem jak dobrze zaśnie przekładam do łóżeczka. Wcześniej dawałam do łóżeczka, ale długo po nim "szalała" zanim zasnęła, a jak zmieniłam metodę - śpi spokojniej. Jednak ona jest przyzwyczajona do spania w swoim łóżeczku i od 2 mcy już w swoim pokoju. Odkładanie po kilkadziesiąt razy do łóżeczka jest skuteczną metodą (T.Hogg), ale wymaga cierpliwości...Wiem też że na pewno jest skuteczna. Twój maluch musi się przyzwyczaić do łóżeczka. A kładziesz go spać w dzień w łóżeczku czy wózku? Może w dzień spróbuj też w łóżeczku.

Gość Kaszyna89
zabki na pewno nie bo ma już 7 i nigdy nie było problemu