Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starapanna22

MIESZKAJĄCE Z RODZICAMI LAT 22 I WIĘCEJ..nasze smutki i przekleństwa..

Polecane posty

Gość głos polemiczny
jakim obowiązkiem?? Twoim obowiązkiem jest się usmodzielnić a nie wiecznie korzystać z pomocy (pomocy!!) rodziców. Oczywiście specjalnie napisałam o tej łasce, żeby przejskrawić sprawę - zapewne podobne teksy słyszysz w domu i nie dziwię się, że one wkurzają. Chciałam jedynie zwrócić Twoją uwagę, że rodzic dając Ci dach nad głową wyświadczją Ci pomoc a nie krzywdę i że jesli nie odnajdujesz sie w tej sytuacji to Ty powinnaś ją zmienić - jak ktoś mądrze napisł - wyprowadzić się do mieszkania wynajmowanego na pól, znaleźć jakieś dodatkowe źródło zarobkowanie itd. Najgorsze co możesz zrobić to narzekać i obwiniac "starych", że nie są wobec Ciebie ok. To Ty musisz z tym fantem coś począć, nie oni.

Gość starapanna22
mieszkam w małym miescie gdzie bezrobocie siega zenitu.ciesze sie ze wogole mam prace.a wy mowicie o lepszej pracy?

Gość głos polemiczny
rzeczywiście, wobec tego nie masz wyjścia. Nie szukaj innej pracy, nie jedź za granicę, nie wynajmuj z nikim mieszkania na spółkę. To wszystko nie ma sensu. Jedyne co ma sens to siedzenie na karku rodzicom do czterdziestki. Fajnie :)

Gość hera00786
po pierwsze to nie znamy twoich warunków mieszkaniowych. po drugie to powinno byc motywacja do wyprowadzki do wiekszego miasta w pobliżu , najpierw poszukaj pracy potem poszukaj mieszkania pozycz kase na dobry początek na pierwszy miesiac potem dasz rade , ja bym ci pomogla ale musisz sie odezwac na gg dalam ci nr wczesniej. bo jak bedziesz tak tylko nazekac to nic nie zmienisz w twoim zyciu az tu nagle nadejdzie 30-stka i wtedy bedzie tylko gorzej, albo nie wiem na co liczysz na jakiegos bogatego kolesia ktory cie z tego wyciagnie? umiesz liczyc licz na siebie

ja sie wyprowadzilam majac 20 lat do narzyczonego -w wieku 21 wzielam slub dzis mam 22 i synka rocznego i wlasnie koncze studia:) nie pracuje od 2 lat:) maz zarabia na tyle ze mamy kase na wszystko :) a mieszkanie wynajmujemy 4 pokoje :)

Gość starapanna22
nie licze na kolesia.licze na siebie ale po setkach rozmow kwalifikacyjnych mam dosc.chcialam zmienic prace ale nikt mi nie daje szansy.

Gość hera00786
widzę, ze jestes nastawiona na NIE, wiec nikt Tobie nie pomoże jak sama sie za siebie nie wezmiesz, zycze ci powodzenia , pamietaj ze marudzenie nie pomoze ;)

koleś na mąż to róznica :) ja jak skoncze studia za rok ide do pracy juz bym poszla ale synka nie mam z kim zostawic:) a za jako 2 latek moze isc do zlobka:)

Gość starapanna22
wiem musze sie wziasc wgarsc.to chwilowe zalamanie poprostu.jak widze swoje kolezanki glupie jak but sie ustawily dzieki bogatym kolesiom to wiem ze tak nie chce..ale mieszkac bez starych to chce

Gość starapanna22
znam takich 100 panien-synka nie mam z kim zostawic-posiedzisz w domu do 30-stki

panienek?? eee smiszna jestes jak nie wiesz to nie mow:) zarabiam siedzac w domu robiac paznokcie - jedna klietka dziennie to mam po 800- 900 zl na reke:) a do pracy nie mam co isc jak co tydzien wyjezdzam na studia i jeszcze prace zaczne pisac a dziecka nie oddam do niani z gazety !!! jak bedziesz miec dziecko to zrozumiesz panienko... zal mi Cie !

prace mam dogadana:) i czeka na mnie stanowisko kierownicze za 4 tys takze juz sie doczekac nie moge ... a ty ze swoim opdejsciem bedziesz do 30 stki mieszkac ze starymi ,,, hahahaha

Gość stara panna22
bo niani sie nie szuka w gazecie ale w agencji

Gość starapanna22
tipsiara bedzie na stanowisku kierowniczym dobry zart uwielbiam was WPADKOWICZKI z forum

Gość hera00786
a ty co marika sie z niej smiejesz? masz prace po znajomosci najwyrazniej a nie zdobyta wlasnymi silami tylko idziesz na łatwizne, najpierw mezulek utrzymuje potem praca po znajomosci , takze dumna tez nie masz co byc z siebie ... i sie tak nie chwal bo przez rok wszystko moze sie zmienic, nie badz zbyt pewna siebie bo wszystko w twoim zyciu moze sie pokrecic, nie lubie jak ktos jest taki idealnie zachwalajacy swoje zycie, nie to ze ci zazdroszcze bo sama mam niezle i jestem rok starsza od ciebie, ale nie wysmiewaj sie z innych w gorszej sytuacji

paznokcie to moje hobby- przyjemnosc nie praca:) a koncze ZARZADZANIE takze takie stanowisko jak wyksztalcenie a ty pewnie po zawodowce jestes - brechtam

Gość pewnaagnieszka
starapanna22 a gdzie mieszkasz bo jak jestes uczciwa to mam mieszkanie do wynajecia za te 700 zl. napisz na gg 3263648

hera to ona zaczela... ze zna 100 panienek co beda z dzieckiem w domu siedziec do 30 stki ja nie naleze do tej 100 to po co dogaduje:) prace nie po znajomosci , dzieki wynkom na studiach - stypendium naukowe mi zaltwilo prace:) wspolczuje jej i tyle ale nie glupo nie gada ;/ wiesniara jedna i tyle

Gość starapanna22
wlasnie-praca kierownicza bedzie czekac po znajomosci az ona studia skonczy.juz to widze.Ja wszystko sobie zawdzIeczam a ty masz mieszkanie 4 pokojowe bo dobrze WPADŁAŚ

Gość filika
starapanna22 nie pisz z Marika to typowa wiesniara

Gość hera00786
dobra darujcie sobie te dogadywanki ;) starapanno wiem ze wkurza cie marika ale dajcie na luzz, kazdy ma jak ma i albo cos robi w tym kierunku albo tkwi w miejscu

wiesniara? heheheh kolejna zazdrosna ;d spoko w dupie to mam , starapanna zostaniesz stara panna i tyle ;d bo z taka sie nikt nie ozeni - zycie !

Gość starapanna22
MACIE RACJE DZIEWCZYNA DAM SOBIE LUZ

Gość starapanna22
BO TYLKO CWANIARY I WREDNE SUKI POTRAFIA ZWERBOWAC MEZA A PO SLUBIE TO JUZ TYLKO MA BULIC NA NIE I JUZ TAKIE SLODKIE NIE SA

Gość głos polemiczny
obie siebie warte - jak w piaskownicy "bo ona zaczęła", "a ona jest głupia". "a tamta to wieśniara" żenada dziewczyny - jedna się dziwi, że mieszka z rodzicami a druga niby taka samodzielna a na utrzymaniu hahah

Gość hera00786
marika ciesze się ze ci się powiodło, ale ja tez bym to nazwała dobrą wpadką ;) sory ale mam tez takie kolezanki co wpadły i teraz sa na utrzymaniu mezów i maja co niektore lepiej niz te ktore same probuja cos w zyciu ulozyc, sadze, ze jest to niesprawiedliwe ale jak to mowisz -życie ! dla mnie etz jestes wlasnie takim typem kobiety, a pomyslalas co bys zrobila jakby mzą odszedł? co by bylo? wielkie 0 jedynie alimenty, a dziecko trzebaby bylo zostawic z nianią i isc do pracy i nie mow prosze ze masz posadę ktora na ciebie czeka i masz zarobic 4 tys. bo nikt tyle nie zarabia prosto po studiach

Gość starapanna22
dokładnie DOBRA WPADKA- ale tu zadna super mama sie do tego nie przyzna.Znam takie co maz zarabia po 15 tys wiec jaki sens isc do pracy za tysiac? lepiej mowic ze dziecka z kobiea z gazety nie zostawi.A po 3 latach kolejna wpadka

Gość bachlena coolon
najlepsza wpadkowiczka to Bachleda Curus porod za klockow heh