Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starapanna22

MIESZKAJĄCE Z RODZICAMI LAT 22 I WIĘCEJ..nasze smutki i przekleństwa..

Polecane posty

Gość cd do stara panna
co boli Cie to ze po roku sie zdecydowalismy na dziecko?? boze nie rozumiem takich szmul... zazdrosna jestes i tyle , bo sama gowno masz wyksztalcenia nie masz, prace masz do dupy, stara Cie nie trawi i co sie biednej dziwic taka corke to tylko wydac i to jak najszybciej tylko kto cie bedzie chcial ;/ faceta nie masz hehehe kto by cie chcial , --- na dodatek widac ze masz kompleksy okropne pewnie jestes gruba i brzydka !!! wspolczuje ;]

Gość starapanna22
ale i tak dziecko przed slubem czyli WPADKA a zarabiam tyle bo to staż

Gość do marika 87
moze i sie w zyciu ustawilas, ale pamietaj - kto sie tlumaczy ten jest winny, taka niepisana zasada. A w Twoich wypowiedziach czuc bardzo duzo obrony, taki smiech przez łzy. Olej to jak cie atakuja, ale daruj sobie polemike. Ty wiesz swoje, one wiedza swoje. A wcale nie wygra ten co bedzie głośniej krzyczał, młoda jestes, jeszcze sie wiele nauczysz.

Gość odpowiedz cd
wiem ze nie powinnam sie tlumaczyc jej ale wkurwila mnie juz jak ona wymysla... wiem ze to jej zazdrosc i tyle:) ja to brechtam z niej plakac nie bede hehehe a smiech przez lzy ;d to sa inne okazje ... na pewno nie ona\

Gość obiektywnamilenka
"cd do stara panna co boli Cie to ze po roku sie zdecydowalismy na dziecko?? boze nie rozumiem takich szmul... zazdrosna jestes i tyle , bo sama gowno masz wyksztalcenia nie masz, prace masz do d**y, stara Cie nie trawi i co sie biednej dziwic taka corke to tylko wydac i to jak najszybciej tylko kto cie bedzie chcial ;/ faceta nie masz hehehe kto by cie chcial , --- na dodatek widac ze masz kompleksy okropne pewnie jestes gruba i brzydka !!!" tak czytam te twoje komantarze i stwierdzam, że najwięcej chwalą się ci co gó.no mają a ty jesteś tego najlepszym przykładem, myślisz ze zjadłaś wszystkie rozumy bo usidliłaś jakiegoś starego dziada. Może to właśnie ciebie boli że inne mają abmicje i chcą być niezależne. Powiem ci tyle: wyżej srasz niż du.e masz! Powiedziałabym więcej ale po prostu szkoda słow na takie jak ty. DO autorki topiku: A jeśli chodzi o autorkę topiku to nie nazywaj się starą panną, ty miałaś chwilę zwątpienia napisałaś to na forum, ale takie prostaczki jak owa Marika87 chcą zaistnieć wywyższając się i chwaląc wielkim gó.nem jakie mają. Dla niej to są szczyty marzeń, ale są też dziewczyny ambitne dążące do niezależności które nie zadowalają się byle czym. Z własnej pracy nie ma owoców od razu, potrzeba wiele wyrzeczeń i ciężkiej pracy żeby coś osiągnąć. Ale wiem jedno. WARTO! Pomyśl sobie, że nie masz tak źle, niektóre mają gorzej np taka Marika87. Co byś zrobiła gdybyś była w takiej sytuacji jak ona??? Ja bym się pocięła. To jest dopiero więzienie. Skończysz staż, pójdziesz do pracy. A ja ci radzę szukaj pracy w międzyczasie bo staż jest niopłacalny i tak naprawdę niewiele daje, chyba ze chcesz zostać u obecnego pracodawcy

Gość oj dziewczyno
nie wiesz co oznacza stwierdzenie " smiech przez łzy " ... wiele musisz sie jeszcze nauczyc, oby szybciej niż Twoje dziecko zacznie zadawać pytania.

Gość smiszna jestes
szkoda slow , spadam z topiku o psycholce hahahha

Gość starapanna22
dzieki dziewczyny tak chce sama do czegos dojsc wiadomo ze jak masz faceta to latwiej wynajac mieszkanie ale wynajac mieszkanie samej i zyc w miare normalnie nie odmawiajac sobie przyjemnosci to dopiero wyczyn! i do tego bede dazyc a nie "WIELKA MIŁOŚĆ DZIECKO PÓŁ ROKU PO ZARECZYNACH I MAMY 4 POKOJOWE MIESZKANIE BO MISIACZEK WYNAJAL " OK MASZ ale nie dzieki sobie tyle na temat

Gość do ST 22
moze sie kiedy zakochasz to zrozumiesz... moj ojciej sie oswiadczyl mojej mamie po jednym dniu znajomosci , ona sie zgodzila po 5 ms byl slub , a pierwsze dziecko po 3 latach to dopiero byla wielka milosc, dzis sa 25 lat po slubie ...

Gość cd do stara panna
co do pracy to glupio zrobilas godzac sie na staz za 400 zl ;/ pewnie jeszcze z urzedu pracy ja po maturze bez zadnego doswiadczenia znalazlam prace jako przedstawiciel Citi Banku- doradca do kart kredytowych BEZ ZNAJOMOSCI 3 etapy rozmow - tydzien szkolenia w Poznaniu - 12 egz z czego 3 musialas zdac na 100% a potem umowa o prace- podstawa 1500 netto plus prowizja za produkt od sztuki plus Premia - miesiecznie 3 tys wychodzilo na reke ale Plany sprzedazowe realizowalam w 100% i bylam 9 na 100 na Polsce - jezeli chodzi o sprzedaz produktu zacznij czegos szukac bo nie dojdziesz do niczego ;/

stara panno tak naprawdę nie jesteś stara bo ja jestem starsza od Siebie o rok i nie czuje się staro ;) jeszcze wszystko przed Tobą nie ma co się dołować i poczekaj na wszystko przyjdzie czas trzeba być cierpliwym.. ja kiedyś w trudnym okresie dojrzewania różne rzeczy mówiłma bo mama taki charakter poznałam chłopaka w przyszłym roku wychodzę za mąż aleee gdyby nie to że mieszkam z rodzicami nawet nie mogłabym pomyśleć o ślubie mnie mama też wkurza i kłócę sięz nia naprawdę to normalne i te gadki jej to masakra wiec w jakiejś części cię dobrze rozumiem ale pozwól by zycie same się toczyłó ja zaczęłma od marnej pracy (wykładanie towarów w sklepie) i pozniej co innego i tak ciut w gore teraz siedze za biurkiem choc pracuje na umowe zlecenie i nawet dobra kase mam to zamierzam zmienic ta prace bo trzeba sie rozwijac.. studia za rok koncze.. ja na twoim miejscu pracowalabym ale rozgladala sie za inna praca to ze na tylu rozmowach bylas to jeszcze duzo przed Toba wiadomo ale rozgladalabym sie za mieszkaniem do wynajecia jakiekolwiek wiem ze to duzo roboty ale naprawde trzeba byc cierpliwym i wytrwalym w swoim dazeniu.. Powodzenia

Gość starapanna22
tylko ja jestem zbyt nieśmiala na przedstawiciela handlowego :( a prace biurowa ciezko zdobyc :(

kurde , praca przestawiciela nie wymaga tyle smialosci , co tylko musisz zdobyc pelna wiedze o produkcie ktory sprzedajesz, ale powiem szczerze ze to ciezka praca;/ ja i jedna ania z 9 osob wytrzymalysmy tak 3 ms !!! dostalysmy propozycje umowy na stale na 10 lat ja odmowilam bo kolejny test pokazal mi jedna kreske;/ a miesic pozniej bylam w ciezy heheh to juz by placili mi za nic, a dzis bym byla na wychowaczym:) a gdzie ty mieszkasZ? jakas wioska? czy miasteczko

Gość starapanna22
miasteczko 20 tys...ale na rozmowie na PH zawsze oczekuja mega przebojowych ludzi chociaz tak naprawde czesto ta praca to tylko pokazywanie towaru i tak jak mowisz znajomosc go

to moze otworz swoja dzialalnosc? dzis mozesz miec dotacje 12 tys jak nie wiecej juz, nie orientuje sie ale na pewno cos wzroslo, juz bedzie zalezne to ze jak otworzysz dzialalnosc to mozesz odrazu dac wniosek o kase z UE a jak nie dostaniesz na rozwiniecie dzialalnosci to nie musisz jej otwierac:) a ile ten staz trwa?

Gość starapanna22
pol roku dzialalnosc? masz jakis pomysl na branze?

jezeli mala wioska to na pewno by sie przydalo - prywatne przedszkole, musisz zatrudnic osoby co maja wyksztalcenie pedagogiczne, nie wiem co ty masz tam na miejscu? my od pol roku mieszkamy na wiosce - 40 tys mieszkancow z miasta jestesmy takze tu jest masakra z praca! klientki mi opowiadaja ze np jedna pracowala u jubilera za 600 zl ;/ chyba 3/4 etatu jedna teraz jest kierownik sklepu - solar za 900 zl ja bede pracowac z mezem takze problemu nie bedzie:) ale ciezko tu jest , jak maz szukal pracownikow na stanowiska- recepcja, kuchania, pokojowki itd i bardzo malo osob przyszlo na rekstutacje ;/ nie mial z czego wybierac bral tych co byli, i teraz sa prawie wszyscy do zwolenienia ;/

dziwne swoja droga ze staz trwa pol roku, zazwyczaj jest to 3 ms , a kto to mymysli? urzad pracy?> czy firma?

Gość starapanna22
urzad

to dziwne bo w szczecinie jest tak ze jak ktos nie ma doswiadczenia to jest 3 ms stazu i to chyba 370 zl za to m/s a ty ile masZ?

Gość starapanna22
3 lata temu bylo 470 teraz jest prawie 700

a to mozliwe, bo ja 3 lata temu szukalam pierwszej pracy, ale na bank wtrafilam gdzie umowa akurat 3 ms byla a to min trzeba miec zeby cie urzad pracy nie wyslal na staz jezeli jestes zarejestrowana jako bezrobotna. a ty gdzie robisz ten staz? co robisz? moze jest mozliwosc ze po stazu cie wezma na umowe o prace?

Gość starapanna22
pojde chyba polerowac zaganiacze meneli dworcowych, jestem taka brzydka ze tylko to mi sie uda :)

Gość starapanna22
PODSZYW. w opiece społecznej

Gość starapanna22
w pracy nie mam gg