Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaZuzki2008

figura sprzed ciąży- marzenie

Polecane posty

Gość kruselka
Nie ma takiego problemu w ciagu 2 miesiacy same zeszły kilogramy . Przy dziecku naewt nie mialam sily i czasu cwiczyc. jak nikt ci tak jak mi nie bedzie pomagal przy dziecku napewno szybko schudniesz.

no niekoniecznie. ja zrzuciłam już dawno wszystkie kilogramy i to z nawiązką (schudłam 23 kg a przytyłam w ciąży tylko 12 kg), ale brzuch został. teraz to już tylko systematyczne cwiczenia pomogą.

Po prostu nie obżeraj się. Ja urodziłam w kwietniu i ważę mniej niż prz ciążą. Od ciąży się nie tyje tylko od żarcia. Powodzenia i zdrowia dla Ciebie i maluszka 🌼

Gość soap
przytylam w ciazy 20kg przy wzroscie162wazylam w dniu porody 64 kg , teraz jestem rok po porodzie 41kg, mniej niz przed ciaza , do wagi wraca sie ok roku , tak mi sie wydaje ,

Gość wrzesniowa mamusia
ja jeszcze jestem w ciazy (38tydz) ale przytylam tylko 8kg. w pupie i udach mam tyle samo cm co przed ciaza, wszystko najwyrazniej poszlo w dzieckok i piersi (mam 2rozmiary wieksze). brzuszek mam malutki nawet nie przekracza 90cm w pasie (zawsze mialam 60) wiec nie wydaje mi sie zeby bylo az tak ciezko wrocic do dawnej figury. pewno wiekszosc kg zostawie w szpitalu jedyne nad czym bede musiala popracowac to ten brzuch

Gość no normalnie cud
wszystkie nagle są lżejsze niż przed ciążą :D No i ciipy obowiązkowo też wszystkie macie ciaśniejsze :D Tiaaa...to niech się wpiszą te, które za cholerę nie mogą dojść choćby do tej samej wagi. Ciekawe, których jest więcej.

Gość kruselka
Nie cipe mam szersza :) ( ze tak brzydko napisze)

Gość ja mam taka sama P
mialam cc

Gość soap
tez mialam cc,a co to czyjas wina ze jest chudszy niz przed ciaza,ja moze nie duzo ale chudsza

Gość Samo spada jak
się nie obżera człowiek i nalata przy dziecku

Gość kleo22
Po prostu nie obżeraj się Jak slysze takie teksty, to az mi sie noz w kieszeni otwiera:O Jesli ktos nigdy nie mial problemow z waga, to pewnie i po ciazy takze nie bedzie mial, ale to nie oznacza, ze ktos kto nie moze zrzucic dodatkowych kilogramow sie obzera! Moja kuzynka jest od zawsze chuda jak patyk, wpieprza na noc same kaloryczne rzeczy, je 3x wiecej ode mnie i nie ma kilograma nadwagi. Moja siostra pilnowala sie przez cala ciaze i utyla 18kg. Dlaczego tak trudno zrozumiec niektorym, ze nie kazdy ma taki sam metabolizm?:O

Gość malinka6678
Ja w ciąży przytyłam 18 kg. Od razu po porodzie spadło 10 ale nawet z tymi osioma wygladałam juz normalnie. Brzuch nie był zwiotczały bo smarowałam sie regurlanie oliwką i szybko wrócił do stanu sprzed ciążą. No może poza jednym rozstępem z boku. Potem karmiłam 5 miesięcy, mąż wciaz był w pracy a ja latałam przy naszym dziecku jak szalona i tym sposobem zrzuciłam 15 kg w te pięć miesięcy. Bałam się sflaczeć więc smarowałam się toną kremów ujędrniających, pare razy chodziłam na zabiegi do kosmetyczki. W domu mamy też sprzęt do ćwiczen bo mąż jest siatkarzem i dużo ćwiczy więc raz dziennie robiłam brzuszki na ławeczce. Teraz figure mam lepszą niż przed ciążą bo wcześniej nie miałam motywacji by schudnąć:) Tyle że piersi mam o rozmiar mniejsze.

Gość malinka6678
To że tak dużo kobiet jest chudszych niż przed ciąża wynika chyba z faktu, ze po ciąży ma się większą motywację do ćwiczeń i dbania o siebie. Myślę że większość kobiet które przytyły w ciąży tak jak trzeba czyli 10 - 18 kg nie ma problemów z odzyskaniem figury. Wystarczy o siebie dbać a nie liczyć na to ze się schudnie od samego karmienia piersią:o Poza tym jest dużo kobiet które w ciązy nie mają zahamowac i tyją po 30 kg nawet więc nie ma się co dziwić że później są sflaczałe i nie mogą wrócić do poprzedniej wagi

Gość malinka6678
Dodam że przed ciążą wazyłam 60 kg przy 165 wzrostu, a teraz - ok 7 miesięcy po porodzie ważę ok 50, ale brzuszki + balsamy + bieganie po całym domu i schodach + zabiegi u kosmetyczki to miałam regularnie

Gość mama malego Danielka
A mnie ciekawi czy w ogole kiedykolwiek wroce do swojej wagi sprzed ciazy. W ciazy przytylam 19 kg, a po porodzie od razu mialam 9 mniej. W tej chwili jestem prawie 3 tygodnie po porodzie i zeszlo mi tylko dodatkowo 2 kg, a wiec nadal jestem na ogromnym plusie i w zadne spodnie sprzed ciazy sie nie mieszcze...

Ja przytyłam niestety 25 kg w ciazy i wcale sie nie obzeralam jadlam bardzo duzo warzyw i owocow slodkiego prawie w ogole .. 28 lipca mialam cc i zaraz po niej spadlo 10 kg od powrotu do domu spadło eszcze 5 kg..jeszcze jakies 10 mam do zrzucenia to tak minimum...Najgorsze jest to ze rowerek stacjonarny stoi w domu chce cwiczyc a podobno po cc mozna dopiero 10 tygodni po czy to prawdA? czy juz bym mogla sobie cwiczyc ? jesli tak to co oprocz rowerku bo pewnie brzuszkow jeszcze nie mozna eh :/

Gość KształtoSfera
Dzień dobry. Chciałabym wszystkie Mamy zaprosić do nas na pakiet zabiegów Body After Baby. To jest nasz autorski pakiet oparty o urządzenia VelaSmooth oraz VelaShape firmy Syneron. Z okazji Dnia Mamy przygotowaliśmy specjalny, 40% rabat, na Body After Baby. Od dzisiaj przyjmujemy zapisy w KształtoSferze w Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu. Zapraszam ciepło, podaję tel komórkowy 604 496 321.

ja totalnie nie umiem wrócić do wagi sprzed ciąży i chyba nie ma szans, żebym wróciła. nie mam czasu dbać o siebie, właściwie można powiedzieć, że nie mam tego w głowie teraz...

Gość ja do starej wagi
wrocilam... ale zostala mi oponka na brzuchu i rozstepy :( nie wiem jak sie tego pozbyc :( no i celulit na udach...

Gość mi się udało poza
rozstępami. dieta i to wcale nie głodowa - nigdy tak często nie jadłam:)+body after baby + mój ukochany tenis. najpierw była dieta i to ona pewno miała największy wkład. ale jak po pierwszym miesiącu waga stanęła to to postanowiłam pojeździć do wrocka na body after baby (u mnie na wsi to nawet endermologii nie ma). to byla velashape, mikrodermabrazja i vela smooth - oczywiście nie przerwałam diety. zabiegi chyba mnie na nowo uruchomiły i teraz mam ... 2 kilo mniej niż przed ciążą (ale wtedy nie bylam bardzo chuda) jedno co to rozstępy - są wyraźnie mniejsze ale są - co na rozstępy???

Miałam cc równe 5 tygodni temu, i jak na razie jest 11 kg mniej niż w chwili porodu. Ale nie wygląda źle, brzuszek troszkę wystaje, reszta jest jaka była (podczas ciąży dodatkowe kg poszły mi tylko w brzuch), rozstępów zero. Dużo się ruszam (mam dziecko na piętrze, a kuchnię i łazienkę na dole), więc myślę że te 5 kg, które mi zostały, same zlecą. Poza tym karmię piersią, no i jak jestem pełna mleka, to też waży:D Za miesiąc-dwa wracam do mojego ukochanego Pilatesa, te ćwiczenia robią cuda z brzuchem:)

Gość wysiłek fizyczny + zabiegi
mi pomogły długie, szybkie spacery z wózkiem - bo to fajniejsze niż jakiś tam fitness no i razem z małą. Robiłam też zabiegi velashape w KształtoSferze ale dopiero wtedy, jak już zrzuciłam zdecydowaną większość tego co złapałam w ciąży. Waga praktycznie tego nie zauważyła ale mąż twierdzi, że uda i pupa mają znacznie lepszy kształt - no i skóra - jest jędrniejsza, napięta, fajna jednym słowem - zabiegi tak ale nie zamiast wysiłku fizycznego dodatkowo

Gość julka d
a co na cellulit? ja jestem raczej szczupła ale mam go na całych udach (przód i tył) i tylku. MAcie jakąś metodę, bo mnie szlag trafia, przestałam nosić spódnice, wstydzę sie nawet przed mężem.

Uważajcie Panie na Klinikę LAIME w Krakowie. Informują na swojej stronie internetowej http://www.laime.pl/velashape.html, że wykonują zabiegi VelaShape, ale używają innego aparatu - chińskiej podróbki KumaShape. Cała treść strony jest skopiowana ze strony www.shar-pol.pl z wyjątkiem zdjęcia aparatu. Wypowiedzi celebrytek cytowane na ich stronie internetowej dotyczą aparatu VelaShape! Aparat, którym dysponują nie ma certyfikatu FDA, którym się chwalą! Okłamują tym samym swoich klientów. Osoby zainteresowane zabiegiem VelaShape oryginalnym aparatem VelaShape zapraszamy na stronę internetową www.shar-pol.pl Zespół Shar-Pol

Uważajcie Panie na Klinikę LAIME w Krakowie. Informują na swojej stronie internetowej http://www.laime.pl/velashape.html, że wykonują zabiegi VelaShape, ale używają innego aparatu - chińskiej podróbki KumaShape. Cała treść strony jest skopiowana ze strony www.shar-pol.pl z wyjątkiem zdjęcia aparatu. Wypowiedzi celebrytek cytowane na ich stronie internetowej dotyczą aparatu VelaShape! Aparat, którym dysponują nie ma certyfikatu FDA, którym się chwalą! Okłamują tym samym swoich klientów. Osoby zainteresowane zabiegiem VelaShape oryginalnym aparatem VelaShape zapraszamy na stronę internetową www.shar-pol.pl Zespół Shar-Pol

Gość sdjpwee;;cm":s
Daj już spokój z tym spamem-reklamą :o

Gość olaboga)))
Moja figura sprzed ciąży nie jest moim marzeniem :). Po porodzie miałam ogromną motywację do tego, żeby być atrakcyjną KOBIETĄ a nie tylko MATKĄ i to nie daj Bóg, zaniedbaną. Dieta, trochę nerwów i stresu przy dziecku, noszenie go na rękach - i jestem szczuplejsza niż przed ciążą. Nie wiem, czemu niektórych tak dziwi, że kobiety mogą być szczuplejsze po ciąży. Jak się przed ciążą nie ważyło 50kg przy wzroście 180cm, to naprawdę można ważyć mniej po urodzeniu dziecka niż przed ;).