Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synka.

O co chodzi z tą SIATKĄ CENTYLOWĄ w książeczce zdrowia dziecka, bo już zgłupiała

Polecane posty

Gość mama synka.

m zupełnie:O mój synek ma 13 miesięcy i waży 9800 g, a według tej siatki znajduje się w okolicy 3-10 CENTYLA???!!! czy on naprawdę tak mało waży??? jest normalnego wzrostu jak na dziecko, które ma już ponad rok, bo mierzy około 80 cm. Czy on rzeczywiście waży MAŁO??? ile ważą bądź ważyły Wasze dzieci około roku???

Gość lukrecja.
Nasz synek jak mial rok i 2 miechy wazyl 11.400 i mial 81 cm wzrostu... Byl i jest szczuply...

Gość agus1979
Witaj. Po pierwsze spójrz jeszcze raz na siatke centylową. Błednie odczytałaś wynik bo przy podanych przez Ciebie danych wychodzi trochę poniżej 50 centyla. A więc wszystko OK. Po drugie profesor, do którego chodzę z naszym synkiem, powiedział żeby zbytnio nie brać sobie do serca tej siatki i jej wyników. Ogólnie rzecz biorąc, ok 50% chłopców w wieku Waszego synka ma identyczna wagę. Pozdrawiam

Gość to 25 centyl wychodzi

Gość mama synka.
na 100% źle nie odczytałam jest wyraźnie zaznaczone, że waga ponizej 10kg u rocznego chłopca to 3 i 10 centyl 25 centyl jest powyżej 10 kg tak mniej więcej około 11 kg między 9800 a 11400 jest spora różnica, wzrost ten sam... nie wiem już co myśleć:O

Gość waleryja
Najlepiej nic nie myśleć, zdrowy jest, to niech sobie rosnie i tyj we własnym tempie. Wolałabyś, żeby sie utuczył i miał problemy ze stawami? Jakby coś było nie tak, to by ci lekarz powiedział.