Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suupełek

dieta a laktacja-ratunkuu

Polecane posty

Gość suupełek

urodziłam 2,5mies.temu.Zostało mi po ciąży 7kg.Na początku odpuszczałam sobie dietę i cwiczenia-karmiąc ciągle chodziłam głodna i nawet bo obfitym obiedzie czułam burczenie w brzuchu.Zresztą lekarka powiedziała,że tuz po porodzie należy zaspokajać potrzeby organizmu bo dziecko wysysa z nas to co najlepsze.Od 1,5tygodnia staram ograniczać się spozywanie pokarmów.Nie głodzę się.Zjaadam rano-grahamkę z serem,wedliną pomidorem 2snadanie-jogurt,jabłko albo banan obiad-jednodaniowy np piers kurczacza,ziemniaki,surowka podwieczorek-owoc kolacja-podobna jak sniadanie Mój problem polega na tym,że od kilku dni mam mało pokarmu.Dziecko przystawiam tak jak dotychczas,ale..widzę,że się nie najada.Piersi mam miękkie,zazwyczaj po nocy byly tak twarde,ze mleko samo wypływało.Wczoraj zdesperowana zrobiłam butelkę.Czy moja dieta ma wpływ na laktację?Z dotychczasowego jadłospisu wyrzuciłam tylko słodycze i ograniczyłam spozywanie pieczywa/z 3grahamek do 2 dziennie/

nie wiem jaki wpływ ma kgraniczenie słodyczy... sądzę, że twoja dieta jest właściwa :-) może to przejściowe problemy... moja córcia ma 1,5 m-ca i miałam taki kryzys przez weekend... w pt masakra, płacz pierś co chwila i znów płacz w sobotę 2 razy włączyłam wspomaganie czyt. podałam bebiko raz 90ml i jeszcze raz 120ml... dziecko najadło się i wyspało a w niedzielę już nie chciała butli... wróciłyśmy do cyca i jest jak dawniej :-)

Gość magdaamama
hej supełek:) mam dokładnie ten sam problem...mija 2 miesiące od porodu a ja mam jeszcze 10 kilo do zrzucenia:( i tak jak w twoim przypadku przeszłam na delikatną dietę - tez ograniczylam słodycze i pieczywo i ziemniaki no i co??? No i tez mam wrazenie ze moja mała jest ciągle glodna -drze sie przy jedzeniu, po jedzeniu i domaga sie cycka co godzinę...nie wiem co z tym zobic, moze jakas bardziej doswiadczona mama nam pomoże:) pozdrawiam:)

Gość dieta nei ma żadnego wplywu
są mamy, które praktycznie nic jeść nei mogą tylko gotowana marchewka w kółko, a jednak normalnei mają pokarm Ty jesz naprawdę rozsądnie natomiast radziłabym zamiast kurczaka przerzucić się lepiej na indyka;)