Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Butresa

Czy faceci lubia dzieci swoich partnerek z poprzedniego zwiazku???

Polecane posty

Gość Butresa
Na poczatku znajomosci lubili sie.Zwracalam na to duza uwage.Przywozil mu lody,puszczal samolociki z papieru... Syn ma 6 lat.Zaczal byc niegrzeczny w przedszkolu i domu. Wydaje mi sie,ze moj facet go nie lubi.

Gość 555-666-555
Butresa-a wiesz co jest powodem zachowania synka?On sam z siebie nie stał się nagle niegrzecznym dzieckiem.Coś musiało to spowodować.Skup się przede wszystkim na dziecku,jego problemach.Poszukaj przyczyny i wtedy postaraj się mu pomóc.Z facetem też porozmawiaj ale najważniejsze powinno być w tym momencie Twoje dziecko.

Gość re ka fe
a ja myślę, że syn poczuł się mniej ważny może poświęcasz mu teraz mniej czasu?

Gość Butresa
Oczywiascie macie racje.Ta opisywana sytuacja miala miejsce w zime.Bylo ciezko,dzwonili do mnie z przedszkola.Maly zaczal byc agresywny.:) Poswiwcalam mu napewno mniej czasu.Gdyz wtedy mialam juz kilkumiesieczna corke z moim partnerem.

Gość Butresa
mika miala byc taka - :(

Gość Piekna ateistka
no to juz wiesz dlaczego maly sie zmienil. powinnas znalezc odpowiedni duzo czasu takze dla niego. normalnie jak mamusia sie zajmuje malenkim rodzenstwem, tatus pomaga przy starszym. twoj facet teraz ma swoje dziecko, to olal sobie cudze - norma. ja widzialam taka historie u znajomych: wszystko bylo spokojnie, dopoki nie urodzilo sie dziecko z nowego zwiazku.

Gość Butresa
Bylam trzy tygodnie z dwojka dzieci w klinice neurologicznej.Zdiagnozowali u malego ADHS. Tamten czas spowodowal,ze syn z partnerem przestali sie lubiec. Moj facet obecnie jest na takim etapie,ze ignoruje mojego syna. Praktycznie sie do niego nieodzywa. Wczoraj wrocil z pracy i zwrocilam mu uwage,ze moglby chociaz mu powiedziec.-,,Czesc,co slychac.?'' On mi na to,ze syn ma swojego ojca...........:(

Gość 555-666-555
Uuuuu-to masz naprawdę poważny problem.Musisz pogadać z facetem i to bardzo poważnie.Nie możesz pozwolić na takie akcje.Jeżeli tego nie rozwiążecie to będzie tylko gorzej a Ty będziesz między młotem a kowadłem.Dodatkowo gdy córka będzie starsza zacznie się zachowywać tak jak jej tatuś w stosunku do brata.

Gość Wróżka hokus pokus
Tygrysy często zjadają.

Gość Wróżka hokus pokus
Więc chyba lubią. Smakują im.

witaj Butresa.... bałam sie że nie pojawisz sie więcej... pisałyśmy do ciebie kiedys na innym topiku, pamietasz?

powiem jeszcze jedno - ja jestem zywym przykładem przez co mozna przejść będąc w takiej sytuacji jakiej Ty jestes teraz.. ktos wyżej napisał że Ty potem będziesz miedzy młotem a kowadłem... to własnie oznacza mój pseudonim mmak-między młotem a kowadłem

Gość zalezy od faceta

Gość waleryja
Kurde niezły tekst.... Chyba bym sie załamała. Niech w takim razie on sie zajmuje corką, jak wróci z pracy, a ty sie zajmuj synem - skoro na odwrot sie nie da.

Gość Butresa
Witaj mmak :) Tak,pamietam.Myslalam,ze jakos sama sobie poradze.Jak widzisz nic sie u mnie nie zmienilo.:( Powiedzialam mu dzis,ze moj syn to przeciez brat malej.Moj facet na to,ze tylko brat przyrodni.

butresa a czytałas tamten topik ? gdzie pisałam o sobie?

Gość bo matki nie powinny szukac
nowych wrażeń-dlaczego? jak nie umiesz rozdzielić równo czasu miedzy dziecko a faceta to czy jedno czy drugie bedzie się czuło gorsze i pokrzywdzone, z ta różnicą że facet zostawi cie w koncu i co zrobisz? znajdziesz nastepnego? i tak w koło wojtek? masz dzieci? zajmij sie nimi a nie szukaniem mężczyzn-twój nowy partner nie ma zadnego obowiązku kochac twojego syna zwłaszcza jak zachowuje sie tak a nie inaczej. Jakby twój partner miał nieznośnego dzieciaka z poprzedniego związku pewnie bys go kochała?:D niech twój kolo zmądrzeję i cię zostawi póki jeszcze moze ułożc sobie życie...

tak , tylko ze ten kolo już ma z nią dziecko!! - durny tekst

Gość waleryja
Jak dla mnie to to jest przypadek do terapii rodzinnej - bo inaczej bedzie tylko gorzej

jeśli matki nie powinny szukac facetów żeby ułozyć sobie zycie, to z całą pewnością mężczyźni nie powinni wiązać sie z kobietami z dziećmi jeśli nie czują sie na tyle silni żeby umiec je (dzieci) pokochać

Z tego co zauważyłem zgrzyty występują do momentu jak u dzieciaków nie skończy się okres dojrzewania. Wcześniejsze rozstania rodziców negatywnie odbijają się na dzieciach i jednocześnie na nowych partnerach rodziców (co nie co wiem na ten temat z własnego podwórka).

Gość Butresa
Jak sie poznalismy to on byl juz kilka lat po rozwodzie i ma 2dzieci z tamtego malzenstwa.Jego syn-16 jest w osrodku dla trudnej mlodziezy i wiesz,jakos nie mialam problemu,by przyjezdzal on na swieta albo ferie po 2 tyg.Choc moglabym,bo to jest moje mieszkanie.

zależy na jakiego faceta sie trafiło, ja trafiłam źle, z tego co piszesz, tez nie wybrałas najlepiej, skoro ma dzieci z poprzedniego związku to wydawać by sie mogło, ze lepiej powinien rozumiec problem..... dużo będzie zależalo od Ciebie, wspólczuję Ci, a wiem co mówię

Gość Butresa
To prawda,ze rozstania odbijaja sie zle na dzieciach.Dlatego probowalam kilka lat ratowac moje malzenstwo.Ex-maz byl nadpobudliwy,probowalismy terapii.Jak doszlo do separacji to wszedl z drzwiami do domu. Syn ma dobry kontakt z ojcem.Nie utrudniam im kontaktow.

Gość Butresa
mmak przeciez nie zmusze go zeby go polubil...to boli :(

kontakt dziecka z ojcem nie zmieni waszej sytuacji w Twoim nowym związku, chyba, ze ex zorientuje sie że jego synek cierpi przez ojczyma i stwierdzi, ze powinien zamieszkać z nim a nie z Tobą, juz wspólczuje Twojemu synkowi

mój syn miał 8 lat kiedy wpakowałam nas w to gówno

Gość Butresa
Musze wrocic na tamten topik i poczytac jak bylo u Ciebie. Wy macie tez wspolne dzieci,prawda?

ale ja pisałam o sobie na topiku na który ty wtedy weszłas, podałyśmy Ci link , nie wiem o którym teraz topiku mówisz tak mamy razem 2 dzieci