Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Leia

spacerówka dla 6 miesięcznego dziecka, lekka, rozsądna cena?

Polecane posty

Dziewczyny mam prośbę: zamierzam kupić spacerówkę jako drugi wózek, do samochodu, na wyjścia, do CH itd. Mam chico ct 05- niestety to wózek od 12 mies. W związku z tym, że dziecko jest małe oparcie musi się rozkładać w miarę na płasko. Powinie się łatwo składać do małych rozmiarów. Szukam już od tygodnia, czytam i czytam i już dostaję świra, wiadomo żadna nie jest idealna, a ja muszę się na coś zdecydować. Problem jest w tym, że wiele wózków nad którymi się zastanawiam, zobaczę jedynie przez internet, bo w większości sklepów, znajdujących się blisko mojego domu, ich nie ma. Moje typy to: 1. Implast vibe- znam markę i mam zaufanie, wygląd mi się podoba niestety po złożeniu ma ponad metr.ok 400zł 2. coletto vinci- tu jest regulacja podnóżka, słyszałam jednak na innych forach przypadki o pruciu się tapicerki 320zł 3. britax verve- ładny, znana marka, małe rozmiary po złożeniu, niestety oparcie jest pod dość dużym kątem odpada dla 6 mies. 450-600 bez okrycia na nózki 4. espiro magic- małe rozmiary po złożeniu, ma wszystko w zestawie w cenie ok 420zł 5. slapi xbaby - małe rozmiary, nie znam firmy małe rozmiary, 500zł 6. Lira- małe rozmiary, nie znam firmy , 350zł Najbardziej chyba jestem nastawiona na espiro magic- moze dlatego, że widziałam go na żywo i nie kupuję kota w worku. Co jeszcze podpowiedźcie? Może któaś z Was ma wózek z wymienionych przeze mnie i może coś powiedzieć na temat jego uzytkowania? raczej nie podbają mi się wózki typu zooper, peg perego itd

Gość w zasadzie każdy jest dobry
ale uważaj na te polskiej produkcji, bo ciężko znoszą konfrontację z 'dziecięcą rzeczywistością' i zdecydowanie częściej lądują w garażach niż te droższych zachodnich marek tu znowuż, jak wszędzie indziej, cena = jakość

Gość i w zasadzie wszystkie
są repliką 'starego dobrego' Quinny Zapp :)

Gość a nie myślałaś przypadkiem
o zakupie zwykłej spacerówki parasolki? na przykład takiego dajmy na to Maclarena albo Costatto, czy coś w ten deseń?

Gość trochę nie bardzo rozumiem
dlaczego twierdzisz, ze Chicco CT 0.5 jest od 12 m-ca? przeciez ta spacerowka jest od 5 m-ca + nie wiem kto ci naopowiadal takich rzeczy

Gość mama tez
nawet sa tam zdjecia rozlozonego calkowicie plasko i zlozonego

Gość Ale po co ona już ma dobrą
i nie musi wywalać pieniędzy na kolejną. Nawet nie wiedziała kobiecina, co ma w domu. :)

Gość ja mam ct 05
co Wy gadacie ??? Ja też ma chicco ct 05 i uważam , że ten wózek jest nieodpowiedni dla małych dzieci, najlepszy jest dla 1,5- 3letnich dzieci. NIe ma barierki, siedzisko nie jest twarde, pozycja najniższa jak dla mnie do snu nieodpowiednia. Ja bym na Twoim miejscu wybrała espiro z tych co wymieniłaś a z innych to zooper twist lub jakieś chicco z barierką,

Gość Chyba producent i reszta
użytkowników wie lepiej, prawda? Dziecko nie jest takie kruche i delikatne jak ci się wydaje. Boże drogi, być może nie powinnam tego mówić, bo znowu się komuś narażę, ale polki mają mocno "poprzewracane w głowie" jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi. Tyle w temacie.

Gość Chyba producent i reszta
* Polki - literówka

Gość A po co ci barierka
W wielu wózkach nie ma dziś barierek i są ok. Masz pasy. A instrukcję to pani czytała? Jeśli tak, to czarno na białym miała pani napisane że jest "from birth up to ...kg" albo "0+". Jeśli jest tak napisane, to został prawidłowo dostosowany do potrzeb dzieci w tym wieku, inaczej nie wypuszczono by go na rynek jako wózek dla dzieci od urodzenia.