Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolczyki u 7 miesieczniaka

Co sadzicie o przekluwaniu uszu 7 miesiecznego bobaska?

Polecane posty

Gość postanowilam.
ollolllola ty mnie pytasz????? czytaj ze zrozumnieniem! JA NIE MAM KOLCZYKOW! NIE MAJA TEZ MOJE CORKI ani synowie. nie podoba mi sie to . THE END>

Gość wyrodnnaaa
chcę wam przedstawić relację "POKRZYWDZONEGO" mojego dziecka, które 13 lat moja babcia a jej prababcia kupiła dwa malutkie złote kółeczka dla prawnuczki. Poszłam do salonu, przbiłyśmy pistoletem, dziecko zajęczało i....koniec. Zagoiło się pięknie, kółeczka długo były w uszkach , z wiekiem sama zaczęła zakładac inne i...dziś pytam juz dziecka 13-letniego świadomego pod wpływem TEJ dyskusji. Oto co usłyszałam. - Aska, czy uważasz ,ze przebijając ci uszy jak mials roczek ljakoś cię uraziłam wbrew twojej woli lub sktzywdziłam? - Mamo, no co ty, ja się cieszę , że mogę nosić kolczyki - Ale czy nie wolałabyś będąc juz starsza sama podjąć takiej decyzji? - Nie, bo teraz bym się moze bała przekłuwania a tak mam juz z głowy i jest super:) - czyli nie masz do mnie żadnych pretensji? - No co ty , mamo, jestem z tego bardzo zadowolona. I czy w takim przypadku zrobiłam jej jakąś krzywdę? Wyrodna matka

Gość wyrodnnaaa
Dodam, ze Asia świetnie się uczy, nie mam z nią problemów a kolczyki nie wpłynęły nijak na jej życie. A pamiętam, że była z nich bardzo dumna, jak Daria Dyskusja, czy się komuś kolczyki podobają, czy nie jest szeroka, jak to czy dziecko ma "grzywkę na garnek" bo kogoś nie stac na fryzjera czy piękną modną fryzurę ala "stara-maleńka", bo ktoś tak chce. Każdemu może podobać się co innego ale nie krytykujmy wyboru innych

Gość agiii23
Bardzo słusznie wyrodnnaaa. Myslę, że stawianie wspólnego mianownika między tatuażem a kolczykami jest lekką przesadą. Tak jak argumentowanie, że dziecko chciało. Nie oszukujmy się, to jest jednak nasza decyzja i nic nikomu do tego- a prześmiewcze tony są moim zdaniem nie na miejscu (chociaż osobiście nie podobają mi się maluchy z kolczykami).

Gość ale nie byl to wybor dziecka

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kolejna mamuska ktora nie widzi roznicy pomiędzy ułozeniem włosów a przedziurawieniem uszu :O

Gość viska_uk
a wy widzicie roznice miedzy kolczykami u dziecka w uszach a kolczykami w nosie, w wardze, roznice miedzy kolczykami a tatuazami, mozlwosc wyboru dotyczaca przeklocia uszu a mozliwosc wyboru meza studiow....trzeba wszystko rozsadnie rozgraniczyc....niektore Panie chyba nie potrafia

Gość kasia_mrowa
Bądźmy obiektywni, u fryzjera, dentysty , przy pobieraniu krwi.....nie wiadomo gdzie się czai wirus, zakzenie...... Blizn na uszach nie widziałam, chyba, że ktoś miał po 10 kolczyków ciasnych to moze...ale nie znam takiej osoby... wiec jezeli moja coreczka kolczykow za pare lat nie bedzie chciala nosci poprostu je sobie zdejmie i podejrzewa ze nie ebdzie robila z tego powodu problemow...bo jest wiele powazniejszych spraw na swiecie...:)

Gość bo niektore panie
to chyba jeszcze powinny bawic sie lalkami..jakies sa niedobawione w dziecinstwie.. Kupic sobie lalke i zakladac jej kolczyki i malowac paznokcie.. Dojzala matka mysli raczej o czym innym niz wyglad niemowlaczka.

Gość Ewa_g_
DojRZala matka mysli o tym, zeby jej dziecko bylo zdrowe, mialo jesc, milo zaspokojone wszystkie potrzeby, milosci, bliskosci, bezpieczenstwa, dojrzala matka mysli rowniez, ladnie wygladalo, bylo czyste, ladnie ubrane, jezli sie to dojrzalej matce podoba i nie szkodzi dziecku mysli rownie o tym aby mialo sliczne malutkie kolczyki I CO W TYM ZLEGO??? wyluzujcie...............

Gość yliyytyChciałab
ym zrobić dla mojej kochanej curuni śliczny kolczyczek w łecztaczce ale niestety moja teściowa sie oburza :( a przeciez to tak słodko i ślicznie wygląda :(

Gość inka_coffe
Przesadzacie. W Hiszpanii i na pld Europy uszy przekluwaja tuz po urodzeniu, najczesciej w szpitalu. Mieszkam w Stanach i tutaj tez glownie hiszpansko-jezyczne niemowleta z przeklutymi uszami to 100%. Jak chcesz jej przekluc te uszy to przekluj, zadbaj, zeby bylo profesjonalnie i o odpowiednie kolczyki. I juz. Corki moich hinduskich przyjaciolek jak rowniej one same wszystkie mialy przeklute uczy jako niemowleta i nie bylo zadnych komplikacji.

Gość Panna znikad
Moze jeszcze dziary im porobcie. Co to za gadanie, ze "trzeba" przekluwac dzieciom uszy poki sa male? Myslicie ,ze je to mniej boli??? Nie wystarczy im,ze maja kolki, odparzone pupcie, rosnace zeby, to jeszcze im dowalacie dziury w uszach? To juz psom nie wolno w uszy ingerowac a wy dziecka nie potraficie PUSTAKI uszanowac?? Ja mialam przeklute uszy jak mialam 5 lat, bo mam poszla sobie przekluc i miala 'znizke' dla mnie. Do tej pory nie nosze i nie moge nosic kolczykow (choc kilka razy probowalam i nawet dluzej nosilam), + jak slusznie jedna pani tu zauwazyla, uszy rosna i dziurki moga zmienic polozenie. Co pieknego w pokaleczonym niemowlaczku? Czemu dziecko samo nie moze decydowac,czy chce kolczyki,czy nie? Przy czym warto by dzieciaka,czy nastolatke uprzedzic ze boli, ze moze ropa leciec itp. Czym sie kieruja takie wyrodne matki? Dziecko niezbyt ladne, trzeba upiekszyc? Czy moze pokazac sasiadkom ,ze stac na zlote kolczyki u dziecka?? Powtarzam,ze to boli tak samo, a nie dajecie dziecku nawet wyboru,czy chce kolczyki,czy nie.

Panna znikad-nie przetłumaczysz, bo ich dziecko jedynie zakwiliło przy przekłuwaniu, a teraz wygląda tak słodko...jak księżniczka:o Właśnie niektórzy nie mają za grosz wyobraźni, że dziecko może mieć uczulenie na róznego rodzaju tworzywa, na srebro, złoto też. A jeśli maluszkowi nie daj Bóg wda się infekcja, to co? Czytałam kiedyś artykuł, że po przekłuciu ucha dziecku poszło zakażenie, matka wyjęła kolczyk, ale niewiele to dało, ta maleńka dziurka nie chciała się goić i w rezultacie córce z malutkiego uszka powstała paskudna narośl...a przecież miała wyglądać słodko...jak księżniczka...

Gość Ale po co to NIEMOWLAKOM
??do czego potrzebne????

Gość Ksiezniczki w pampersie
O ja pierdole :)

Gość kilka slodkich chwil....
jestem za przebijaniem jak ktos chcie i mu sie podoba :)jak nie to nie:)

Gość a ja jestem za obrzezywaniem
chlopcow zydowskich. I dziewwczynek w Afryce :/ czuje niesmak

Gość czerowny tuulipan
hej widze, ze wiekszosc mam sie ze man zgadza, kolczyki nie szkodza dziecku, a jak sie komus podoba to czemu nie:)dziecko jak nie bedzie chcialo w przyszlosci kolczykow to poprostu sobie ciagniei tyle:)jeszcze sie nie spotkalam z przypadki, zeby dziewyczna miala pretensje do matki o to, ze jej uszy przebila:)

Gość Ale jesli cos sie stanie
Czyt. infekcja, rozerwanie itp .to BEDZIE MIALA PRETENSJE*! na 100%

Gość zootechniczka34
przekłuj mu nosek grubym kółkiem i nazwij Fernando ;]

ja też nie rozumiem po co maluszkowi kolczyki. czego mu brakuje?? urody??? niemowlaczki są najpiękniejsze na świecie, a kolczyki wg mnie nie dodają im uroku, a wręcz przeciwnie - odbierają im go. i nie przekonacie nas, przeciwniczek, że lepiej jak dziecko jest malutkie bo potem będzie bolało. a co - teraz nie boli?? słusznie ktoś zauważył, że taki maluszek ma dość kolek, ząbków i innych wątpliwych przyjemności, a tu taka nadgorliwa mamuśka jeszcze dokłada. raz jak byłam u fryzjera, weszła laska i mówi, że chciałaby przekłuć uszy córce 7 miesięcznej. i co? kosmetyczka ODMÓWIŁA. brawa dla niej.

Gość Olaaa 18
mam 18 lat jak mialam 6 miesiecy mama przebila mi uszy, tak baardzo mnie skrzywdzila, okaleczyla, teraz mam okropne dziurki w uszach, mam przez to kompleksy, a juz nie wspomne, jak mnie bolalo przebijanie, nie moglam spac do 6 r.z. moje kolczyki w uszach to koszmar....podam moja mame do sadu za to ze mnie tak oszpecila i okaleczyla, te kolczyki to moja najwieksza zyciowa tragedia i porazka, chyba sie potne z powodu tych dwoch dziurek...........buahahahahhahahahahahahaha mam z was jazde matki paniakry:)

Gość hihihaih hahaha
lol:D

Gość Poprostu bez sensu....

Gość mmamamammamaaa
:):)

Gość ffffdddjjkklll
Olaaa 18 hehe to bylo dobre:D

Gość niech kazdy decyduje sam
Ja sprzedam swoje dziecko na "czesci zamienne" i bede bogata i w dupie wszystko mam. A wy sie martwcie dziurkami w uszach, do zobaczenia na karaibach.