Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość timonkaaa12

co zdrowsze kaszki bobovita czy kleik ryżowy bobovita bo...

Polecane posty

Gość timonkaaa12

smakowe bobivita w sumie zawierają dodatek smakowy... jakis sztuczny a kleik ryżowy nic tylko mąkę ryżową pomyślałam ze nawet oszczędniej by było więcej kupowac ryżowych bo są tanie a te smakowe masakraaaa wystraczy dodac troszke cukru do kleiku ryzowego i juz jest lekko smakowy. skład ten sam tylko różni się tym że czuc sztucznego banana czy jabłko

moze i oszczedniej ale pomysl soebie ze ty bys miala jesc kleik codziennie z cukrem zaloze sie ze by ci sie brzydlo tak jak twojemu dziecku, mozna dac owisanke, platki kukurydziane z mlekiem, kluski lane- moja mala je uwielbia, kaszke manne ja sowjemu dziecku co tydzien zmienialam kaszki zeby sie jej nie przejadlo, czasami nie chciala jesc kaszek wiec robilam cos innego i wcinala z apetytem

Gość timonkaaa12
moja ma prawie 9 mcy na razie nie je lanych kluseczek.

moja codziennie je kaszkę o innym smaku - przecież jej też się może znudzić codzienne jedzenie tego samego

to kup kleik i dodaj zmiksowanego banana a innym razem jabłko czy brzoskwienie- ja tak małemu robiłam ale szybko mu przestaly smakowac wszelkie kaszki :D

Gość anita_23
a na jakim mleku te kluski i kaszke manna robicie??

o własnie, ja tak jak MaMani jak podaję jej kaszkę mannę to do tego rozgniatam banana albo trę na tareczce brzoskwinię albo jabłko :)

ja też tak robię jak poprzedniczka, do kleiku ryżowego dodaję jakiś owoc, to tańsze i na pewno zdrowsze.

moja ma niecale 15 miesiecy, daje jej nadal bebiko 3 i zwykle 2 procentowe mleko w kartonie, rano gotuje malej kluski tak.... wlewam mmleko z kartonu i gotuje, w miedzyczasie wbijam jedno jajko i dodaje potlra lyzeczki maki robie tego jednolita mase najlepiej jak masz dwa widelce w rece, i jak mleko sie zagotuje to pomalu wlewasz do mleka i caly czas widelcem rozdrabniasz jak w;ewasz, moja je uwielbia w sumie nabank gdzies przepis na kluski lane w inetrnecie, mozna doslodzic albo posolic lekko.