Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martax

jestem załamana

Polecane posty

Gość Martax

Jestem w 18 tc- podczas usg wykryto 1cm torbiel w główce mojego dziecka, mam odczekac 6tygodni i powtórzyć badanie, jest duża szansa że sie wchłonie. Nie mogę przestac o tym myslec, czy ktos był w podobnej sytuacji?

Gość brokuł zielony
tez bym dała swoje zdjęcie do oceny ale boję się że mnie tak zjedziecie ze będę sie bała wyjść po bułki do sklepu :)

Gość brokuł zielony
sorki tematy mi sie pomyliły :( 3mam kciuki za dzidzie , moze coś z tym poradzą 🌻

Gość nusia85
nie miałam i trzymam kciuki za Ciebie i Twoje malenstwo bedzie dobrze, musi byc!

Martax, mój synek urodził się z torbielą " w główce". Lekarz uspokoił nas że to niegroźne i z czasem pewnie się wchłonie. A jeśli się nie wchłonie to nie daje ona ponoć w przyszłości żadnych poważnych objawów. Dziś synek ma rok, nie robiłam jeszcze powtórnego usg, w każdym razie mały jest okazem zdrowia. Miał też szmer nad sercem, okazało się że jakaś zastawka się nie domyka (nie wiem dokładnie - nie znam fachowych określeń) Byłam przerażona podobnie jak Ty. 7 miesięcy później robiliśmy kontrolne badania i po dziurce w sercu nie było już śladu. Więc głowa do góry.

Gość dufy
o ile sie niemyle to chodzi o zastawke "doplera" czy jakos tak niewiem jak sie pisze dokladnie, moje dzieckotez to mialo, wykryto w 3 tyg zycia rok pozniej nic juz niebylo slychac. Autorko trzymam kciuki.

Gość martax
staram sie byc dobrej mysli ale wiecie jak to jest, myślisz, myslisz,myslisz.....

Gość dufy
juz wiem to bylo badanie DOPPLEROWSKIE i zeczywiscie chodzilo o przerosnieta zastawke. Autorko znam przypadek gdzie dziecku po urodzeniu zrobil sie torbiel na muzgu, dziecko ma 12 lat rozwija sie prawidlowo, ba powiedziala bym ze to maly geniusz, bardzo mądry chlopak:)