Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maddlenne

porady kosmetyczki...masz pytanie? zadaj je

Polecane posty

Gość frentii
Dodam, ze mam cere normalna/sucha i sporo martwego naskorka, wiec przydaloby sie jej zluszczanie. Czy krem z AHA bedzie dla mnie odpowiedni?

Gość a ja mam cere problemowa
a mnie doradzisz?

Gość ona jeddna
Które balsamy do ciała są najlepsze?

Dziewczyny-postaram sie odpowiedzieć każdej ale to w czasie między kolacją,praniem a szkrabem moim:) ___________________________________________________ cera problemowa-NIE myj twarzy normalnym mydłem ze sklepu-ono podrażnia cerę ma inne PHa i zostawia "osad" kup sobie mydlo siarkowe (ma odpowiednie PH i jest przeznaczone do mycia twarzy)ma działanie przeciw zapalne i lekko osusza krostki. oprócz tego cóz mogę przepisać-nie dotykaj twarzy bez powodu,staranny demakiaż,wysypiaj się no i uzywaj dowolnych kosmetyków do cey trądzikowej BYLE nie były na bazie alkoholu :)

Bibułki-ja używam Bielendy No-more (testowane na weselu kolegi,w pracy i szkole) .Są bardzo delikatne ,nie niszczą makijazu,( nie uczuliły mnie)

Madziu jak juz tu jesteś to wykorzystam Cie na maxa:P Poczytałam o kosmetykach ktore zaproponowalas i chyba zdecyduję się na Perfecte do cery nacz bo nei ma ograniczen wiekowych :P Ale zastanawiam się czy mogę używać wody do mycia twarzy?Tzn czy np mogę myć pianką lub żelem czy raczej mleczkiem?

frentii Clarena - AHA Fruit Line - Glyco Fruit Cream - stosowany w salonach kosmetycznych i wydaje mi się ze mozna go kupic albo u kosmetyczki albo na aukcjach typu Ebay... stężenie chyba 4% (albo 3?) ale takie jedno pytanie-ile masz lat?

Noel-pianką czy żelem to nie ma aż tak dużego wpływu ale hmm nie masz np. twardej wody? bo jesli tak to wdey lepiej było by plukać buzię np.wodą przegotowaną (a ideałem było by mycie w żódlanej)

Gość a ja mam problem
z cerą. Otóż wszystko mnie uczula oprócz kremu nivea (niebieskiego-najtańszego) oraz dermatologicznych, ale drogich mleczek i płynów do demakijażu. Wszystko pozostałe, czyli te w normalnych w miarę cenach typu lirene, nivea ivostin, pharmaceris nie spełniają się wobec mojej okrutnie suchej, wrażliwej, zaczerwienionej i tłusto-suchej na czole a zwągronej na nosie cerze. Zapachowe to już wogóle-mam czerwone, złuszczone piekące plamy. Byłam u dermatologa, ale drogie daje strasznie kosmetyki, a to nivea to chyba mało składników ma. Poroszę o radę, przepraszam, że tyle tekstu....

Gość a ja mam cere problemowa
Dziękuję. Tyle że mydło siarkowe jest dla mnie za mocne, podobnie jak linie antytrądzikowe - wysuszają a i tak zapychają

hakunamamatata śmiało polecić moża dr.Irena Eris,AA Oceanic,Joanna(zwłaszcza serię szamponów z apteczki babuni:) )) czy Pollena Eva:) z avonu-był świetny tusz ale nie wiem czmu został wycofany hmm szampoony są badziewne podobnie jak i kremy do twarzy (te za 7,99) mają za to śliczne zapachy:) . można dostać calkiem dobre produkty za male pieniądze ale są i badziewne kosmetyki hmm co do trzeciego pytania-zalezy od Twojej sytuacji (wyksztalcenie,wiek,rodzina itp) na kurs zawsze warto iść:) podaj maila to cos skrobnę :)

a ja mam problem...-oj no to fakt nieciekawie hmm a domowe receptury? bo jak rozumiem chodzi o oczyszczanie/mycie i pielęgnacje twarzy... wiesz co-poszukam to i owo i jutro wieczorem napiszę co i jak (o ile coś znajdę:) ale jak domowe maseczki itp działają na Ciebie?

ona jedna-ale to zależy czego oczekujesz od balsamu? jesli ma ładnie pachnieć i lekko nawilżać to fajne są kremy do ciała z Joanny czy masła do ciała-kawowe,waniliowe,marakuja do wyboru do ..zapachu;) jesli masz bardziej suchą skóre to polecam-Garniera formuła kanadyjska czy z Kolastyny -balsam do suchej skóry skonkretyzuj czego oczekujesz od balsamu:)

a m cerę problemową-a spróbuj ten tonik (http://www.minerwa.net/sklep/images/,,,92.jpg) onjest z Nivea baaardzo delikatny:) hmm może : http://www.mamotato.pl/product_info.php?products_id=409to nie żart produkty dla niemowląt zawierają mniej substancji uczulających tj.aromatów czy barwnikow-poszukaj w sklepie dla dzieci pianek do mycia niemowląt ...

Gość a ja mam problem
nie używam domowych maseczek, przestałam używać, bo boję się kupować- tracić kasę, bo rozdaję rodzinie jak mnie tak uczulają. Podobnie z fluidami, podkładami. Znasz jakieś delikatne, coby nie uczulały? To samo mleczka, piecze, ściąga się buzia masakra

Gość Monika22__
czy w moim wieku (22 lata) powinnam juz uzywac kremow przecizmarszczkowych? jeslio tak to jakich? mam cere mieszana, czesto sie czerwienie (wiec chyba naczynkowa? choc na twarzy nie widac zadnych pajaczkow). do tego moja cera jest blada i mam cienie pod oczami :(

nie musisz jeszcze stosować kremów przeciwzmarszcz. taka granica to około 25-27 lat (ale to zalezy od kazdego indywidualnie) hmm za to nawet teraz i zimą powninnaś stosować kremy zawierające flitry przeciwsłoneczne.:) na cienie-wysypia się,dotleniać organizm no i stosować chlodne okłady które zmniejszą obrzek pod oczami.Możesz też kupić sobie kremy rozjaśniające cienie np.Ziaja,Flos Lek itd

Gość Monika22__
dziekuje :) a czy krem bambino da rade? :P uzywam go do twarzy zamiennie z nivea soft. wiem ze bambino ma filtry uv, ale nivea soft juz chyba nie

Gość hakunamamatata
czesc Madziu, dziękuję ślicznie za odpowiedź. Podaję meila: aniquel@o2.pl, proszę o oddzew. Ja mam juz wykształcenie techniczne wyższe, i pracuję zawodowo, ale zawsze mi sie podobal zawód kosmetyczki i chcialabym isc dla siebie, a moze kiedys zalozyc salon, bo mam pieniazki,ale sama bym w nim nie pracowala ze wzgledu na prace zawodową:)pozdrawiam

Gość a ja mam problem
nie używam domowych- mam mało czasu dla siebie? Znasz delikane pudry w płynie Madeline??

Gość Nataszka-31
Cześć Magda. Super, że wpadłaś na taki fajn pomysł, żeby nam pomagać.:-) Niedawno urodziłam córkę ma 2 miesiące. Od tego czasu na raminonach pojawiły mi się wypryski takie popularnie mówiąc "syfki". Czy mozna na to coś poradzić? Wyciskać je czy lepiej zostawić? Czy to sprawa hormonów? Znikną? Jakie polecasz mi kremy na noc i dzień? Mam skórę mieszaną. To już chyba jakieś przeciwzmarszczkowe? I jescze mam pytanie dotyczących dzieci. W czym kąpiesz córcię i czy smarujesz ją jakąś oliwką bądź balsamem? Słyszałam różne opinie na ten temat. Dzieki i pozdrawiam.

Gość Nataszka-31
Dodam,że mam 31 lat.

Gość poratuuuuj
Dziękuję za odpowiedź:) Buziaczki dla Ciebie i szkraba🌻🌻🌻

Gość Doradź coś proszę
Pod oczy mam 29 lat lekkie kurze łapki i worki pod oczami (dziedziczne) Mogłabyś mi coś polecić ? Z różnych grup cenowych.. coś tańszego i coś z górnej półki,żebym miała wybór ;-) Maddlenne ile masz lat ? Można wiedzieć pracowałaś jako kosmetyczka-jeśli tak to na jakich kosmetykach ? Buziaczki dla Ciebie i maleństwa 👄

Gość Karo-lina
Nataszko wtrące się bo wiem dużo na ten temat. Jeden z najlepszych dermatologów w okolicy radził mi do kąpania używać Oilatum lub tańszy odpowiednik Oillan (firmy oceanic) są one nie tak agresywne jak inne płyny do kąpieli,żele i mydła...nie tak perfumowane;-) przeznaczone dla alergików. Skóra po nich nie wymaga natłuszczania. A po pierwsze od oliwkowania dzieci się odeszło już dawno, oliwka zaburza równowagę skóry dziecka i zapycha ujścia gruczołów na ciele. Jeżeli w ogóle ktoś stosuje to przez pierwszy miesiąc tylko!!! Ale najlepiej kąpać w Oilatum lub w Oillanie. I niczym już nie smarować. Ponadto gdyby dziecko od czegoś dostało uczulenia czy wysypki (alergia pokarmowa,proszek do prania,krem...itd) to kąpiele w Oilatum czy Oillanie łagodzą te stany. :-)

Gość malajodelka
pytanie do kosmetyczki: Jak walczyc z zamknietymi zaskórnikami?? Ostatnio strasznie mnie wysypalo na twarzy, jak jakas kaszka manna, jak sie tego pozbyc??

Gość Barbarra
droga Madziu!powiedz prosze czy jest roznica miedzy pilingiem wykonywanym u kosmetyczki a pilingiem wykonywanym u lekarza dermatologa???

Hej, to i ja mam pytanie. Robią mi się na twarzy tzw. kaszaki, próbuję tego się pozbyć, ale cały czas wyskakują nowe. Z reguły w delikatnych miejscach tj. pod oczami. Już mnie szlag trafia, jak sobie radzić z tym cholerstwem? Czy to kwestia diety, czy kosmetyków, czy jeszcze czegoś innego?:O Już mam normalnie tego dośc 😡 z góry Dzięki za pomoc :)