Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenka453

za 3tyg porod,co potrzeba do szpitala?

Polecane posty

ale dziewczyny nawymyslały trochę ;),choć niektóre rzeczy rzeczywiście ważne,ale jesli mogę to podpowiem z doświadczenia i codziennej niemal obserwcji na oddziale,że np. jesli chodzi o płyn do higieny intymnej to ostrożnie,ponieważ po niektorych wzrasta ryzyko infekcji drożdżycowej,wiekszkość ma w składzie ważny kwas mlekowy(zwracajcie na to uwagę przy zakupie),ale z praktyki tuz po porodzie i przez kilka dni do czasu wygojenia krocza najlepsze jest zwykłe szare mydełko,które z racji swego składu pomaga szybciej wygoić i wysuszyć ranę,natomiast płyny do h.int.działaja dosć nawilżająco.Tantum rossa-lepiej nie.Natomiast leki-nawet zwykły apap-absolutnie nie,nic na własną ręke-będziecie karmiły,a wszystko dostaje się do pokarmu,bądż podawane będą jakies inne leki,które mogą powodować interakcje-zawsze pytać położnej,tak samo maść i czopki,oraz napoje-sok jabłkowy zdecydowanie odradzam.Ubranka,to zalezy od szpitala,z tego co wiem wszędzie daja,u nas też i nie czułam by śmierdziały jakims chlorem.O dokumentach,leg.ubezp.karcie ciąży nie wspomnę Powodzenia

Gość koloooola
andzia210909 a w jakim szpitalu rodzisz, ja tez z Wrocławia:)