Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość niedzielny .

po czym poznac 3 dniówkę?

Polecane posty

Gość gość niedzielny .

wiem ze sa krosteczki na ciele ale nie wiem czy po 3 dniówce czy przed trzydniówką.

Moj synek niedawno miaal zaczelo sie od wysokiej temperatury przez 3 dni a pozniej wysypka. Wysypka wychodzi po.

Gość a co to 3dniowka
??

A do tego maial tylko goraczke i juz myslalam ze to od zebow ale jak wyszla mu po 3 dniach wysypka to juz wiedzialam, ze to trzydniowka.

prosze... Trzydniówka Trzydniówka - zwana rumieniem nagłym jest chorobą wirusową, na którą chorują najczęściej dzieci od 6 do 36 miesiąca życia. Przebycie trzydniówki uodparnia malucha na całe życie. Okres wykluwania choroby: trwa przeważnie od pięciu do piętnastu dni Okres zakaźności: trwa od około siedmiu dni przed wystąpieniem objawów chorobowych aż do momentu zniknięcia wysypki Objawy: nagła temperatura oscylująca między 39 a 40 stopni celcjusza, utrzymująca się od jednego do pięciu dni, najczęściej jednak trzy dni. łagodny nieżyt gardła i ucha środkowego. bezpośrednio po spadku gorączki na ciele malucha pojawia się czerwona wysypka, która znika zwykle po 1-2 dniach. Na ogół obejmuje twarz i górną część tułowia i przypomina wysypkę różyczkową. Powikłania: Trzydniówka jest chorobą niegroźną i nie powoduje powikłań. Jednak ze względu na występującą wysoką gorączkę mogą wystąpić u dziecka drgawki. Należy wtedy niezwłocznie wezwać lekarza. Niebezpieczeństwem choroby jest również długotrwałóść wysokiej gorączki (ok 40stC), która często prowadzi do częstych pomyłek diagnostycznych. Leki: Nie stosuje się żadnych leków specyficznych. Podaje sie na ogół leki przeciwgorączkowe i objawowo działające.

Gość madzulek ale ty
malenstwo urodzilas, a ponad 3 kg wieksze a wydae sie male

Gość tak adama
wszystko skonczyło sie dobrze?

Gość tak adasia
tak

Nie synek umarl w czasie porodu sa gwiazdki przyopisie (*)(*)(*) Mam drugiego synka ktory urodzil sie 5 m-cy po stracie, o ktorego wlaczylam od 22tc bo skracala mi sie szyjka ale na szczescie donosilam do 35tc i ur. zdrowego bobasa 2380 gr i 45cm.

Gość madziulka wspolczuje
bardzo

przechodziłam to 2 miesiace temu...mały mał 41 stopni,biegunke,wysypke,ni jadł,nie chciał w nocy spac współczuje mozesz zbijac goraczke wsadzajac dziecku raczki i nózki do wody okłady robic lub i podawac lek na obnizenie jesl temp przekroczy 41 stopni przy zbijaniu lub nie spadnie po kilku godzinach zbijania proponuje szybka wizyte lekarska