Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowanamamia

ŻŁOBEK jak sprawdzają zatrudnienie

Polecane posty

Gość zdesperowanamamia

Hej! Pytanie jak w temacie. Chodzi o to, że moj zakład pracy zamknięto...wiadomo kryzys itd...ale część pracowników zatrudniono teraz na czarno ( w tym mnie) z obietnicą, że jeśli tylko pojawi się więcej zamówień to znów nas normalnie zatrudnią... problem w tym, że chciałabym zapisać moją 1,5 roczną córeczkę do złobka, bo przecież pracuje tylko że na czarno, a opiekunce płacę 10zł za godzinę... I tak myślę jakby tu wykombinować takie zatrudnienie.....tylko nie wiem jakiego oni oczekują w żłoobku???????

oni wymagaja normalnej pieczatki zakładu na pisamie potwierdzajaym twoje zatrudnienei, raczej sie na to nei zgodza bo moga ich sprawdzic, choc wiem ze wiele ludzi kombinuje i np moja znajoma trzyma miejsce w zlobku choc nie jest zatrudniona, jej znajomy fikcyjnie zatrudnil ja w swojej firmie, niby tymczasowo bo ona szuka pracy. Moje dziecko sie nei dostalo do zlobka, pracy nei mam, ale we wniosku pisalismy ze podejme prace jak dziecko pojdzie do zlobka, nam dyrektorka powiedziala ze to traktuje tak jakbym byla pracujaca, a od momentu przyjecia dziecka wymagaliby dokumentu w ciagu 2 m-cy.

Gość zdesperowanamamia
Dzięki Ci wielkie :) w sumie mam siostrę która prowadzi swoją działąlność, niestety nikogo nie zatrudnia, ale wystaczałoby żeby ona napisała że jestem u niej zatrudniona?? U mnie masakra....nie dość, że z pracą ciężko (ale ważne że w ogóle jest-mamy kredyt)to jeszcze praktycznie nic nie zarabiam bo opiekunki są we Wrocku strasznie drogie......a żłobek nas nie chce :( echhhh.... Pozdrawiam i 1000krotne dzięki

Gość zdespeeerowanaaaaa
up

Gość to Ci za wiele i tak nie
pomoze. Miejsc jest tak malo, ze nawet samotne matki pracujace maja problemy. Wiem z doswiadczenia niestety...

Gość zdesperowanamamia
czyli wychodzi ze lepiej nie pracować.....i nie liczyć na nic lepszego...blechhhhhhh ale i tak proszę o odp. jeśli któraś z Was ma żłobkowe składanie papierów za sobą

musialam miec papier z piecztaka z firmy ze pracuje, co oczywiscie mozesz podrobic ale podpisujesz tez oswiadczenei o prawdziwosci danych, a jak tylko nadmienilam o problemach w pracy to zazadali ode mnei wznowienia deklaracji czy pracuje :/ acha a przy skladaniu w sumie nikt nei pyta o prace tylko deklarujesz czy pracujesz, spradzane sa papiery jesli masz jzu miejsce i uzupelniasz liste dokumentow wiec moze zloz papiery i czekaj na miejsce, ja czekalam 8mcy a po tym jak mnei zwonili z pracy ze zlobka tez nas wywalili

Gość zdesperowanmamamia
MYSZSZA a jak oni się kapnęli, że już nie pracujesz? I jak wygląda takie zaświadczenie, że się pracuje? Czy to może być napisane odręcznie przez pracodawcę plus pieczątki?

Gość Effka88
Ja obecnie pracuję z żłobku w BB jako opiekunka i powiem Ci że jakoś zbytnio nie sprawdzają jednynie tak jak wcześniej pisano pieczątka firmy i zaświadczenie o zarobkach i chyba,że dziecko zachoruje i się nie można na kom rodziców dodzwonic to się dzwoni do zakładu pracy ale to rzadko się zdarza wrecz praktycznie nigdy.Chyba,że jesteś samotną matką to możesz tak się starać,że podejmiesz pracę jak oddasz dziecko do żłobka bo inaczej nie masz kiedy szukać.Mieliśmy taką sytuację.Matka nie pracowała a oddała dziecko, po jakimś mies znalazła pracę;)

Gość zdesperowanamamia
Dzięki Effka za info....ja mieszkam we Wrocku, ale mam nadzieję, że podobna jest sytuacja i u nas :)