Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytus

ile powinno jeszc 4,5 miesieczne niemowle

Polecane posty

Gość edytus

witam mam takie pytanie ile powinno jesc 4,5 miesieczne niemowle?? praktycznie od urodzenia karmie ja mlekiem modyfikowanym , czesto mi sie krztusila i lekarz zalecil jej zageszczanie kleikiem ryzowym lub kaszka mleczno ryzowa. daje jej do prubowania zupki owoce te ze sloiczka nawet dawalam jej juz chlebek do ssania ale zupki i przeciery je moze po dwie lyzeczki chlebka troche possie i koniec. od wczoraj nie chce jesc ani zupek ani owocow kaszki zje moze 100 do 130 mil a jak przy tym placze jakby ktos jej krzywde robil dzisiaj jadla tylko 3 razy po 90 moze 110 mil. niewiem czy to normalne?? mala trzeba oszukiwac piciem zeby wogole co kolwiek zjadla.... odpiszcie prosze

Gość według mnie z 6 razy
i za malo mleka je.Moze to zwiazane jest z zabkowaniem.

Gość PysiaQ
hmm..a moze idą ząbki;> ? moja ma 5 miesiecy i tydzien i je 3 razy dziennie po 150 mleka z kleikiem ,raz dziennie kaszka i raz dziennie słoiczek;>....ma juz dwa zeby ( od miesiaca) dzieci jak ida im zeby nie chcą jeść;/..mojej szybko wyszły to problemow nie miałam..poobserwuj dziąsła..moze ma zaczerwienione ,spuchniete...rób chłodniejsze mleko...jak mojej drugi wychodził mniej jadła wiec robiłam prawie zimne mleko to wcinała całe;)

Jedynym wskaźnikiem tego, czy dziecko dobrze je jest jego waga. Jeśli prawidłowo przybiera na wadze to wszystko jest ok. I nie słuchaj głupich rad tylko zapytaj pediatrę bo na kafeterii moga ci nieźle namieszać. Moje dziecko według informacji na puszce mleka, powinno zjadać ja jeden posiłek 150ml mleka 7 razy dziennie. A zjada...uwaga......maksymalnie 90ml 6 razy dziennie. Czasem zje 40ml, czasem 50ml ale NIGDY nie zjadła więcej niż 110ml. Ma teraz 2,5 miesiąca.Prawidłowo przybiera na wadze, jest pulchniutka także nam pediatra powiedziała, że nie należy się sugerować innymi dziećmi i opakowaniami mleka!!!! TYLKO WAGA NIEMOWLACZKA JEST ISTOTNA!!!! Powodzenia :-D

I jeszcze jedno, nadmierne ślinienie się nie zawsze jest oznaką ząbkowania. Zazwyczaj dzieci mające mniej niż 6 miesięcy obficie się ślinią i to nic nie znaczy, tak po prostu jest. Ślinka sobie leci ale wszystkie mamuśki twierdzą , ze to na pewno ząbkowanie a tak nie jest.

Gość duo mama madrze gada
podpisuje sie pod wszystkim rekami i nogami :P