Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość uderzył córkę ...

byłam dziś świadkiem pewnej nieprzyjemnej sytuacji

Polecane posty

Gość Nigdzie nie przeczytalam ze
Ta dziewczynka wymuszala, wyzywala,plula, piszczala faktem jest ze ja uderzyl w twarz .A to jest niedopuszczalne!!!!

Gość gdybaja i gdybaja
gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem;p

Gość renee zjh
bo pewnie autorka nie do konca widziala co bylo powodem uderzenia.

Gość Ah przypomnialo mu sie to w sk
lepie? I postanowil ja wychowac....

Gość moze sie przypomnialo
a moze powiedziala: ta suka kazala wziac czarne to nie wezme:D

Już ktoś chyba o tym pisał - jakby tak się okazało kilka dni później/wcześniej, że ten kolo zakatował tą córę, to idę o zakład, że każdy z Was pierdoliłby, że to skandal że nikt wcześniej nie reagował, że znieczulica, że wszyscy niby ślepi. A tu proszę - ktoś widział, reagował i co? I od reszty współczującego społeczeństwa dostaje zjeby za wtrącanie się. Brawo! Oby tak dalej, dzięki takiej hipokryzji nic się u nas nie rusza - dzieciaki są bite, czasem katowane, zabijane, gwałcone. Ale w końcu tatuś ma prawo się wkurwić, nie? Pewnie w domu tylko ją po głowie głaszcze.

Gość do renee
renee zjh chyba ze tatus ma skulic leb i wyhodowac gowniare ktora za jakis czas bedzie tlukla i wyzywala kolezanki, przywiazywala psy do drzew i podpalala- tv ogladacie czasami? dzieci nie sa swiete... uważasz, że jak dostanie w pysk to wyrośnie na porządnego obywatela ?? a gdzie taka gówniara z twojego opisu uczy się tej agresji, gdzie uczy się załatwiania spraw przemocą ? agresja rodzi agresję. Ja ciebie ktoś uderzy to jak się czujesz ??

Gość dobanda debili sie tu wypowia
dziecko MA PRAWO wybrac sobie ubranie. (co nie oznacza ze rodzic musi je kupic) Ojciec natomiast NIE MA PRAWA bic dziecka !

Jak ktos wyrabia coś takiego przy ludziach, to aż strach pomyślec co się dzieje w domu... Ostatnio też widziałam coś podobnego : facet szedł z żoną i córką w centrum. Rozmawiali, byli w dobrym humorze. Nagle mu się cos nie spodobało i zdzielił córkę w twarz, coś powiedział typu "Nie zaczynaj.."... Najgorsze było to, że ona w ogóle się nie popłakała, dalej się śmiała - chyba pewnie robił to tak często, że przestała zauważac... No i nie było to nic dla żartu jakby ktos miał wątpliwości - bo gosc był agresywny - widac było po oczach....

Czytam ten topki i szczęka mi opada, jacy ludzie są głupi! Pod tym względem w Polsce 80 % osób to patologia - bo jakiekolwiek bicie to patologia, nie mówiąc już o starszych dzieciach. Przede wszystkim jedna sprawa - dziecko mamy takie, jakie je sobie wychowamy. Do dziecka powinno się odnosic z szacunkiem, a nie per "gówniarzu", itp. Dziecko uczy się naśladując rodziców - jeśli klną będzie tez tak robic, jeśli palą - też będzie. Bo rodzic jest dla niego autorytetem i każde dziecko ma tendencję do powtarzania zachowań rodzica - jest to instynktowne. Więc zasadniczo nie trzeba tłumaczyc - nie rób tegi i tego - wystarczy dawac przykład własnym zachowaniem. No a prawda jest taka - że mało osób postępuje właściwie - rodzice nie chcą żeby dziecko kłamało, ale sami tak robią, nie chcą żeby paliło, a sami kopcą jak komin fabryki, zakazują zachowań których najpierw sami nauczyli, słów na k... czy ch.... których używali w kłótni z żoną/mężem. Nie wiem, czy ta dziewczynka mu coś odpysknęła czy nie, ale wina leży wyłącznie po stronie rodzica w tym wypadku. Autorka zrobiła dobrze zwracajac mu uwagę. Jeśli została potem wezwana policja, to powinni zgłosic to do MOPS. I ten facet, jeśli w ogóle ma jakiś rozum, powinien zacząc się poważnie bac. Jeszcze jeden taki wypadek - to sprawa ląduje w sądzie rodzinnym.

popieram wróżke Hermenegilde w 100%. mamy społeczeństwo pełne hipokryzji !

Gość co za zwyczaje
ludziska przeczytajcie odpowiedzi - są przerażające strona 5 to same wyzwiska praktycznie teraz się nie dziwię, że tak wiele osób nie rozumie, że jakakolwiek przemoc nie prowadzi do niczego dobrego dyskusje na poziomie wyzwisk .... Autorko topicu raz jeszcze zrobiłaś bardzo dobrze! przemoc wobec dzieci należy piętnować. może dowiesz się co to za rodzinka? może dziewczyna potrzebuje pomocy i wcale nie zaraz jakiejś wilelkiej typu odbieranie dziecka ale zwyczajnej życzliwej osoby