Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperatkaaaa

czy majac na swiadectwie maturalnym 2 z chemii i biologii nie dostane sie na

Polecane posty

Gość desperatkaaaa

farmacje w trybie zaocznym?na stronie uczelni pisze, ze kandydaci przyjmowani sa na podstawie punktow ze swiadectwa maturalnego, ja mam stare swiadectwo mature robilam 7 lat temu, bardzo bym chciala studiowac farmacje co w takim wypadku, nie ma dla mnie szans zadnych????

Gość hiehiehahehahe
dwója z biologii?????????????????? jeszcze jestem w stanie zrozumieć dwóję z chemii no ale z biologii??????? TĘPA STRZAŁA

Gość Biała murzynka
zrób technika farmacji. Takie same szanse pracy, zarobki też identyczne lub minimalnie niższe jak po magisterce. Technika robisz przez 2 lata w trybie zaocznym. Pozdr, przyszła farmaceutka:)

Gość desperatkaaaa
na maturze zdawalam biologie i dostalam 3 a na swiadectwie z chemii 2 tzn ze nie mam nawet co sie starac o przyjecie?nie chodzi mi o studia w trybie dziennym tylko zaocznym ale to takie bezsensu, ze odrazu przekreslaja czlowieka, powinien byc jakis egzamin chyba, z obydwu przedmiotow jestem dobra ale matura nie wyszla mi najlepiej a na tego technika nie liczy sie swiadectwo? kurwa zawsze wiatr w oczy, ja juz nie wiem co mam studiowac

Gość rfieuobriuf
jesli bys byla dobra to bys dostla 4 lub 5 z matury, nawet sie nie pchaj z tkimi oceniami, ja poszlam na farmacje majac z matur rozszezonych z biologii 95% z chemii 87% i z fizyki 85%. I nawet z tak dobrymi wynikami jest bardzo ciezko... nawet nie proboj... wez sie zacos doczego masz prawdziwy talent!

Gość desperatkaaaa
na tego technika tez biora pod uwage oceny z matury!to co ja mam zrobic jak oceny mam slabe, nie mozna jeszcze raz zdawac matury z tych przedmiotow?:D

ja uczę się teraz w studium farmaceutycznym i nie miała żadnych wstępnych egzaminów itd, teraz praktycznie między mgr a technikiem farmacji jest naprawdę mała różnica.... technika zrobisz w 2 lata i uczysz się konkretnych rzeczy a na studiach mgr dopiero od 3 roku zaczynają się jakieś konkrety.. powodzenia życzę :)

Gość upupupu
Technik farmacji to dwuletnie studium wieczorowe. Płacisz więc pewnie nie ma problemów z przyjęciem. A jesli sie ni uda to mozesz zdawac nową maturę z chemii i biologii(oczywiscie na rozszerz poziomie) i złóz podanie za rok. Ja miałam 72% z rozszerz biologii i 87% z rozszerz chemii i dostałam sie, ale cięzko było

Gość despertkaaaa
na uniwersytecie torunskim znalazlam taka info ''stara matura” - wynik egzaminu pisemnego testowego z: biologii i chemii w zakresie wiedzy odpowiadającej rozszerzonej maturze z tych przedmiotów, zdawanego na kierunek farmacja, studia stacjonarne w 2009 roku czyli dla osob ze stara matura przeprowadzaja egzamin ale to sie tyczy tylko ut? na stronie uniwersytetu w moim miescie nic nie pisza o egzaminie dodatkowym dla tych ze stara matura zalamalam sie, tak bardzo chcialabym studiowac farmacje, jedna matura przekresla cale moje zycie 😭

Gość borovik
farmacja to glównie chemia z dodatkiem biologii:o skoro te przedmioty nie sa Twoja mocna strona to czemu sie tam pchasz?

Gość desperatkaaaa
No ja na studia wybieram sie dopiero za rok, wiec mialabym czas, zeby sie przygotowac, ale gdzie mam zlozozyc podanie aby zdawac jeszcze raz mature?Ja jestem 7 lat po maturze, czy to nie za pozno, zeby teraz ja poprawiac?A poza tym to chyba wstyd, takla stara kobyla na mature pojde 😭 bede musiala doinformowac sie co do tego technika ale na stronie wyczytalam, ze tez kandydaci przyjmowani sa na podstawie punktow z matury😭

Gość desperatkaaaa
Bilologia i chemia to moje ulubione przedmioty, zawsze bylam z nich dobra, w ostatniej klasie maturalnej nie przykladalam sie do nauki i taki jest wynik:oAle te przedmioty mnie zawsze interesowaly, skonczylam tez liceum biol-chem, teraz z perspektywy lat zaluje, ze sie nie przylozylam i tak zle zdalam ta mature,. ale juz za pozno😭

Gość abss
jezeli na studia przyjmuja na podstawie matury to szanse masz zerowe, nawet na zaoczne:o (starej matury nie da sie poprawiac tak jak nowej!!) jesli dla tych ze stara przygotowano jakis test to wszystko przed tobą...

Gość desperatkaaaa
tak sobie mysle, ze na studia zaoczne jest ponad 50 miejsc, moze nie bedzie tyle chetnych, w koncu oplata miesieczna to ok 500zl miesiecznie, moze jednak mam jakies szanse, czy tez z takimimi wynikami matury w ogole sie nie wkalifikuje?jak myslicie?

Gość desperatkaaaa
dess------------- o tescie wyczytalam na innej uczelni, na tej, na ktora ja chce isc nic o tescie nie pisza dla tych ze stara matura, tylko o tym, ze biora pod uwage punkty z matury, i jest adnotacja, ze w przypadku wolnych miejsc bedzie dokonana dodatkowa rekrutacja czyli starej matury nie moge poprawiac?tzn ze nie moge zdawac nowej??????

Gość life is brutallllllllllllllll
próbować zawsze możesz ale szans na powodzenie nie widze:o farmaceuta to dobry zawód, a ty masz najniższe mozliwe oceny z punktowanych przedmiotów.. zebys sie dostala to musialoby sie zglosić tylko 50 chętnych osób a to malo prawdopodobne:P

Gość desperatkaaaa
w jakich miastach studiujecie zaocznie technika farmacji?ja jestem z lublina i na stronie studium nic nie pisze o trybie zaocznym:o

Na medycznych kierunkach jest tak, że tych z nową maturą przyjmują na podstawie wyników z matury, a dla tych ze starą maturą przeprowadzany jest egzamin wstępny i tak jest wszędzie, na lekarskich lek-dent, farmacji, ...

Gość desperatkaaaa
ja mysle, ze duzo chetnych jest na dzienne studia, na zaoczne za ktore placi sie 500 mc moze tyle nie byc? powiedzcie mi tylko jeszcze czy moge porawiac ta mature czy nie, bo ktos napisal, ze jak stara to nie, i nie wiem czy moge poprawiac ale na nowych zasadach czy w ogole nie moge poprawiac

Gość rezorcynian
zdawalas mature z biologii i chemii? czy po prostu masz takie oceny na świadectwie? czyli praktycznie sa to tylko oceny z 4klasy?:o bo jesli nie zdawalas matury z żadnego z tych przedmiotow to nie wiem czy w ogole mozesz tam startowac

Gość desperatkaaaa
zdawalam mature z biologii i dostalam 3 na ustnym i pisemnym a z chemii nie zdawalam ale mam na swiadectwie 2 czyli nie ma szans dla mnie nawet na zaoczne :(😭

Gość zzqwezx
Zycie niestety jest nie sprawiedliwe albo sprawiedliwe bo masz kipskie oceny choc moglkas miec pecha ja to rozuiem niestety z dowiadczenia wiem ze uczelnie tego nie rosumia, masz zle akurat to co bedziesz studiowac w duyzej mierze zalezy od twoicho ocen na swiadctwei maturalnym ja tez mialem slabe bo glownie troje z tego co mnie o dziwo interesowalo i niestety przrjesli mnie tylko na zaoczne.......jeszcze wg starej matury ktora o dziwo poszla mi dobrze ale oceny koncowe z przedmiotow byly nizsze a akurat wtedy nie brali pod uwage ocen maturtalnych tylko koncowe w odroznieniu od tego co teraz sie dzieje, eh, zycie ejst do bani ale nie warto sie nim przejmowac trzeba isc do przodu...

Gość a ile zarabia farmaceutka
po takich gownianych studiach? Ze sie zapytam z ciekawości, skoro to taki dobry zawód?

Gość borovik
jezeli mieszkasz w tym miescie w którym chcesz studiowac to najprosciej idz i zapytaj:o jak ci pani w dziekanacie powie ze zwykle jest 100chętnych to juz bedziesz wiedziala ze praktycznie szans nie masz kilka lat temu bylo tak ze dla tych ze stara matura robiono testy wstepne (ponoc sporo trudniejsze od nowej matury:P ) ale cos mi sie obilo o uszy ze juz tego nie ma..🖐️

wydaje mi sie ze dla tych ze stara matura sa testy, ktore sie przelicza na pkty.. czyli tak jak pisaly osoby poprzednio. roznica miedzy technikiem a mgr jest dosc znaczna z tego co wiem, miedzy innymi jesli chodzi o uprawnienia itd..

Gość desperatkaaaa
ale ja nie pcham sie na dzienne tylko wlasnie na ZAOCZNE-PLATNE!Juz bym wolala ten egzamin dla osob ze stara matura, bo wiem, ze przygotowalabym sie i napewno bym go zdala, a tak jeden egzamin maturalny toruje mi wszystko!!!to nie sprawiedliwe, wiem ze powinnam myslec o tym wczesniej ale czlowiek jak mlody to glupi i nie mysli duzo o przyszlosci i tym co chcialby robic.jestem po studiach, ktore kompletnie mi nie odpowiadaja, wiem, ze chcialabym robic w zyciu cos innego, zawsze interesowala mnie biologia i chemia, chcialabym studiowac farmacje ale chyba nie ma dla mnie szans, plakac mi sie chce normalnie😭

Gość zzqwezx
w ogole nie martw sie jak CIe tam nie przyjma to moze tak mialo byc, farmaceltyka to nic innego jak jeden wielki spisek, leki czesto nie lecza tylko zabijaja, lepiej idz na technologie zywienia, to ma przyszlosc i oid tego zalezy zdrowie a nie od lekow!!! Popierdol te studia moze na technologie tego zywienia zaoczna Cie przyjma, tez jest podobny program bo spori chemii i bilogii tylko nie ma piepszenia medycznego o lekach, leki lecza jedna rzecz a przy tym maja czesto mnustwo efektow ubocznych dziwne ze czesto ma to male zanaczeni przy leczeniu, aleczyc trzeba cale cialo, caly organizm, a niczym lepiej sie nei wyleczy orgaznizmu jak prwidlowym zywieniem!! Wes to pod uwage, naprawde zycze Ci powodzenia, napewno dasz rade i spelnisz sie w czyms innym niz farmacja. Mozesz nei wierzyc w to co pisze, ale moze choc troche zmusi Cie to do myslenia, suzkaj w necie informacji, dowiedz sie o co chodzi w zywienia a o co w leczeniu lekami i ogolnie farmaceutyka. To czasem pomaga nie da sie ukryc ale w wiekszosci przypadkow lepsza jest prawidlowa dieta bo to moze czlowieka wyleczyc niz ttylko podleczyc jedn organ..

Gość desperatkaaaa
na stronie uczelni pisze tak: Postępowanie rekrutacyjne obejmuje: a) postępowanie kwalifikacyjne (rejestrację kandydata i dokonanie opłaty rekrutacyjnej), b) obliczenie punktów/procentów dla kandydatów z „nową” maturą lub przeprowadzenie egzaminu wstępnego dla kandydatów, których świadectwa maturalne nie spełniają warunków „nowej” matury oraz egzaminu sprawnościowego lub rozmowy kwalifikacyjnej, w zależności od kierunku studiów, c) wydanie decyzji o przyjęciu lub odmowie przyjęcia na studia. 2. Postępowanie rekrutacyjne prowadzone jest w celu ustalenia listy kandydatów przyjętych na studia w ramach przyznanego limitu na poszczególnych kierunkach. 3. Limity przyjęć na studia prowadzone w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym określa minister właściwy do spraw zdrowia.

Gość desperatkaaaa
nie wiem jak mam to rozumiec, osoby ze stara matura beda mialy dodatkowy egzamin?