Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam opini na temat wychowan

7 latka????

Polecane posty

mieszkamyb w mieśćiem mały ma 7 lat , daleko od dziadków, nie mamy osbnego podwórka i mały często spędza czas przed bajkami zresztą uwielbia je, ale to już inna historia, ostatni byliśmy na wakacjacjach u moich teściów, ale syna zawiozłam na kilka dni do mojej mamy na wies i tam był cały czas na dworze. z kuzynem i ijego kolegami, łapali żaby, chodzili po płotach, korzystał cała parą z uroków wsi a wieczorem już nie miał sił na nic, natomiast mój tesc stwierdził że skorro pozwalam mu na takie bezstresowe bieganie po wsi z kolegami-'bluzojami', łapanie żab i ich 'dręczenie' to taką drogą wychowawcza doprowadzę do tego że napewno pozwole mu na narkotyki skoro 'każdy 'tak może -tesc nie jest złą osobą i powiedziałam mu że ja mu się nie nwtykałam jak wychowywał swoje dzieci-a tez pozostawia wiele do życzenia jego wychowanie i sam o tym, wie-twierdzi że dzieci wymknęły mu się z pod kontroli-to tez niech mi się nie wtrąca a to ze łapie żaby i korzysta na krótko przez wakacje z uroków wsi to nie znaczy ze to szybka drtoga do narkotyków, co wy o tym sądzicie czy yesc miał racje,? czy lepiej jak gra cichutko w gry a bie broin z chłopakami tak jak chłopak powinien? już sama nie wiem?czy taka swoboda na wakcje 3 tygodniopwe to coś złego?

a nech sie teśc wypcha sianem zapomniał wół jak cielęciem był...pewnie n tak nie roił co? olej go dzieck było szczęśliwe,wyszalało sie i wszystko a na narkotyki ma czas he he

Gość wiedzma ple
spoko wodza. ja tez za kazdym razem slysze ze rozpuszczam dzieci bo ich nie tresuje :-) tesciom musi sie nie podobac no i juz, olej bo nie ma co sie stresowac

dzięki ja się tym nie stresuje bo nie mieszkamy razem, ale jest mi trochę przykro że oni tak czasem widzą gorszych i lepszych a zwłaszcza to ze był u mojej mamy to się 'zhami'-bo tam są zwykłe dzieci ze wsi a ja powiedziałam że wole wychowac chłopa z jajami niż nieudacznego gejka, chociaż momo wszystko staram sie trzymac mała dyscypline, mój syn jest tylko 20 lat starszy wię czasem cięzko o taki porządny autorytet,

no prosze Cie - chyba nei wierzysz ze lepiej bedzie jak bedzie siedział przed kompem , własnei przez takei siedzenie moze mu potem odbic , zanim mu sie zniudza te wszystkie gry ... opamieta sie ze ma juz naście lat i duzo rzeczy do nadrobeinei , jak zacznei wszystko szybko tak nadrabiac , nei bedzie wiedzial kiedy i gdzie powiedziec stop uwielbiam dzieciaki które w czasie wakacji i w ogóel w ciepłe dni biegaja , ile sil w nogach , bawią sie i szaleja za pare lat bedą wspominac swoje wygłupy :) i koledzy zawsze zostaną , co mu dadza gry i komp ??? nie słuchaj teścia , nie zawsze starszy ma racje !!! wychowuj synka tak jak ty to czujesz , mama wie najlepiej co dobre dla jej dziecka :) i napewno mial az iskierki w oczach jak po całym dniu zabawy Ci opowiadal o swoich wyczynach :))) pozdrawiam :)

Gość kromka chleba ze smalcem
Bieganie po wsi i zabawa z chlopakami owszem, ale lapanie i dreczenie zab, ty mu na to pozwalasz?? Za kilka lat bedzie podpalal koty, a za kilkanascie rozjezdzal psy....ludzie uczcie swoje dzieci empati...

Gość bukaa
Co rozumiesz poprzez "dręczenie" żab? Dlaczego w cudzysłowiu? sama piszesz, że teśc źle wychował swoje dzieci. Może własnie dlatego warto go posłuchac, bo może zauważył, w ktorym miejscu popełnił błąd. Owszem, nie ma niczego złego w bieganiu cały dzien po wsi, ale może warto się przyjrzeć, z kim dziecko biega, bo może wpaść w nieodpowiednie towarzystwo, naoglądać się i nasłuchać rzeczy, których nie powinien. To jak odpowiedziałaś teściowi było niegrzeczne, żeby nie użyć słowa "chamskie". Przecież nie powiedział tego w złych intencjach, tylko, nauczony wlasnym doświadczeniem, chciał cię ostrzec.