Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milaaaaaaaaaaaaaa

poród rodzinny

Polecane posty

Gość milaaaaaaaaaaaaaa

jestem w 6 miesiącu i chciałabym rodzić razem z mężem, chociaż czasami mam wątpliwości czy to dobry pomysł? Czy są może mamusie po porodzie rodzinnym? Czy facet bardziej przeszkadza czy pomaga? Czy wcześniej trzeba sobie zarezerwować taki poród i jakie są formalności?

Gość Drusia 24
Ja rodziłam w obecności męża , bardzo mi pomagał dawał pić trzymał mnie za rękę wspierał mnie . po prostu był ze mną co bardzo pomagało mi psychicznie . nie płaciliśmy za oc\becnośc męża choć więm że w niktórych szpitalach jest to odpłatnie . nie były potrzebne żadne formalności

Ja rodzilam wprawdzie sama (moj maz nigdy nie zdazyl) ale tez chcialm miec rodzinny porod. Jesli chodzi o formalnosci to dowiesz sie tego w szpitalu w ktorym chcesz rodzic. Jedne wymagaha wczesniejszego pozwolenia od ordynatora albo od dyrektora, a inne reguluja to spontaniczne. W niektorych szpitalach wcale nie musisz placic za porod rodzinny. Co do przydatnosci meza w czasie porodu nie moge nic powiedziec ale po 2 porodach w sumie nie zaluje ze bylam sama. Mam wrazenie,ze jakby moj maz byl kolo mnie to bardziej bym sie rozklejala.

Gość milaaaaaaaaaaaaaa
to jest mój pierwszy poród i tak szczerze to panicznie się boję jak to będzie:(

Ja tez sie pierwszy raz balam. Mialam dodatkowo przedwczesny porod po trudnej ciazy ale nastawilam sie do tego bardzo pozytywnie i dalam rade. Teraz w sumie to byloby mi obojetne czy moj maz bylby przy mnie. To cudowne przezycie i jesli bedziesz podchodzic do tego na spokojnie to wszytko swietnie sie uda. Jesli twoj partner tego chce i ty nie bedziesz sie w jego obecnosci czula skrepowana to czemu nie.

Gość deedee1
Gdy rodziłam mój mąż był przy mnie i nie żałuję tego ani trochę! Bardzo mnie wspierał, pomagał w ćwiczeniach na piłce, podawał wodę itd. Zresztą on sam bardzo chciał być przy porodzie i teraz uważa poród za jedna z najpiękniejszych chwil życia:) To cudowne móc razem patrzeć na Maleństwo! W szpitalu, w którym rodziłam również nie były potrzebne żadne formalności dot. porodu rodzinnego, ani żadne opłaty. Ja w każdym razie gorąco polecam poród rodzinny, czy Ty się zdecydujesz- to zależy od chęci Twoich i Twojego męża.

Gość wrzesniowa mamuska
U mnie maz byl ze mna w sali przedporodowej. spedzilam tam raptem pol godziny (porod blyskawiczny) pod ktg. pod sam koniec mialam juz parte wiec szybko polozna zabrala mnie na fotel w prawdzie pytali sie czy chce zeby maz byl przy mnie ale ja tak bardzo chcialam urodzic ze powiedzialam tylko zeby sie mna zajeli bo chce jak najszybciej urodzic:)