Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katja555

CO LEPSZE DLA DZIECKA-MIESZKANIE W MIEŚCIE CZY DOMEK NA WSI?

Polecane posty

Gość katja555

Obecnie mieszkam 350 km od domu rodzinnego, mama za granica, rodzenstwo tez. Domu pilnuje daleka rodzina. Rodzice wzieli rozwod,ojciec mieszka w tej samej miejscowosci(ma polowe domku). Mama zastanawia sie nad sprzedaza domu i kupnem mieszkania w tym miescie gdzie mieszkam..Ale zastanawiam sie co jest lepsze(m.in. dla dzieci) dom na wsi(zarobki moze bylyby mniejsze ale za to dom z ogrodkiem) czy mieszkanie w miescie(plusem jest pewna praca,wiekszy wybor szkol). Mam tez rozterke dotyczaca mojego ojca...decydujac sie na zycie w miescie bylabym 350km od niego i boje sie ze sam nie poradzi sobie np za 5-10 lat :( jestem jedyna corka mojego ojca(rodzenstwo za granica jest przyrodnie) i kiedys odziedzicze po nim polowe domu(3 pokoje+ kuchnia+lazienka) wiec nie wiem czy jest sens pakowac sie w kredyt( w opcji gdy mama sprzedalaby dom i zainwestowala w mieszkanie za granica) Jakie jest wasze zdanie?

Gość wwett
kto powiedział że w mieście masz pewną prace? ja mieszkam w dużym mieście i od 5 mcy nie mogę podjąć pracy, choć szukam aktywnie

Gość dom na wsi lepszy
dla maluchów, bo swieze powietrze itp, dla wiekszych lepsze jest miasto, kino, galerie, dyskoteki...

Gość Hippolito
najlepiej jest mieszkać na peryferiach większego miasta, wtedy masz wszystko- do miasta stosunkowo blisko- 20 min autem, a wiec wszystkie rozrywki, sklepy w zasięgu ręki, a domek z ogródkiem można mieć:) ja tak mam i jest super:)

Gość katja555
mój narzeczony ma pewną prace, a ja w zawodzie prędzej tu znajde prace niż w rodzinnych stronach... ale tam tez praca by sie znalazla, tle ze on ma tu pewna prace a tam nie wiadomo... nie wiem co wybrac :(

Gość kalinnnnnna7789
Moja mama zmarła jak miałam 4 lata więc z ojcem byłam mocno związana. Później ojciec poznał inna kobiete. Nie pochodziliśmy z polski, tylko ona. Wzięli slub i wprowadziliśmy sie wszyscy do polski. Gdy ja poznałam kogoś było mi ciezko opuscic ojca ale wyjechalam z powrotem za granice ale tylko dlatego ze moja macocha to bardzo dobra kobieta i dba o ojca. W innym przypadku gdyby byl sam to bym sie bardzo zastanowila. Dobrych zarobkow nie gwarantuje duze miasto.

Gość katja555
Hippolito ja mam do wyboru albo dom na wsi albo mieszkanie w miescie... plus dla miasta to wieksze szanse na prace a dla wsi to wlasny dom i blisko ojca

Gość katja555
wlasnie ojciec jest sam :( a matka ma moja siostrei brata... kalinnnnnna7789 narzeczony zarabia niezle a z czasem wiecej bedzie zarabial... a w moich rodzinnych stronach ciezko o prace bezrobocie jest, ale mam nadzieje ze to sie zmieni...ale z drugiej strony majac pewny dach nad glowa bez kredytu na mieszkanie latwiej bedzie wyrobic sie z kasa niz z kredytem na 30 lat ...