Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miniamimi

łóżeczko i co dalej?

Polecane posty

Gość miniamimi

Witam czy moglybyscie powiedziec co sadzicie o tym lozeczku? jak dla mnie jest ok ale nie chce podejmowac zbyt szybko decyzji bo ani ja ani nikt z najblizszych nie ma doswiadczenia w temacie. czy np nie bedzie przeszkoda wymiar lozeczka? a konkretnie czy nie bedzie klopotem dokupienie do niego poscieli itp i czy do takiego lozeczka trzeba dokupic materacyk czy ten ktory jest w zestawie wystarczy? http://www.allegro.pl/item729409720_at_lulu2_lekkie_lozeczko_turystyczne_lulu_2.html

co prawda ja jeszcze nie mam dzieci , ale brat ma takie . Materacyk trzeba kupić, zorientuj sie ile ma punktów podparcia , a materacyk najlepiej kokosowy, ten który jest w zestawie to bardziej karimata niz materacyk :) łóżeczko jak najbardziej oki , potem może służyć jako kojec do zabawy i ma

Gość miniamimi
tylko wlasnie nie spotkalam (jak na razie na allegro) materaca o takich wymiarach tym bardziej przescieradla

Gość nie polecam jesli...
to ma byc jedyne łóżeczko dla dziecka jak sama nazwa mowi TURYSTYCZNE a nie na codzien kup zwykłe łóżeczko wtedy bez problemu bedziesz mogła dokupic wszytskie potzebne akcesoria! i te kalsyczne są napewno dla dziecka bardziej wygodne ja mam turystyczne ale tylko uzywamy go na wyjazdach dłuższych jako\is urlop czy weekend

Gość miniamimi
niestety musze zdecydowac sie na lozeczko skladane i latwe do przewiezienia. Z tego co czytalam to lozeczka tego typu moga byc tez przeznaczone do uzytku codziennego, a nazwane turystyczne bo sa skladane

dokladnie tak jest- z lozeczka turystycznego mozemy korzystac codziennie o ile dokupimy lepszy materacyk. niestety ten ktory jest w zestawie jest dosc cienki i twardy. lozeczko to ma standardowy rozmiar wiec nie powinnas miec problemu z dokupieniem poscieli czy przescieradelka. jedyne co lozeczko ma do zarzucenia to bardzo nie wygodny przewijak... to chyba jedyna wada tego lozeczka.

Gość sdfgdghsfhfdh
do łożeczek turystycznych używanych na codzień trzeba mieć materac - inaczej zniszczysz dziecku kręgosłup. Poszukaj takiego do którego można dokupić standartowy. One są turystyczne nie tylko dlatego, że składane, ale również dlatego, że nie można ich samych z siebie używać na codzień. Dodatkowo w takim łóżeczku jest mniejszy przepływ powietrza...

Gość miniamimi
MamoNikolki a dlaczego przewijak niewygodny? na co zwrocic uwage? wlasnie wymiary z tego co do tej pory sie orientowalam nie sa standardowe bo materacyk ma wymiar 103/72 cm

z tego co wszedzie pisza rozmiar lozeczka jest 120/60 wiec standardowy. przewijak nie jest zbyt wygodny poniewaz, jak polozymy na nim dziecko zapada sie do srodka. mozesz porownac sobie nawet wizualnie to lozeczko LULU o ktorym jest mowa np z lozeczkiem Baby Design DREAM i wtedy zobaczysz o czym mowie, ciezko jest wytlumaczyc czym roznia sie te dwa przewijaki, ale jak zobaczym zdjecie jednego i drugiego lozeczka powinnas wiedziec o co mi chodzi :)