Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna smutnaaaaaaaaaaaa

POLIP NA JELICIE GRUBYM- ktos sie orientuje w tej sprawie???

Polecane posty

Od kilku miesiecy tacie spadalo żelazo we krwi...bylo go coraz mniej...nie bylo wiadomo co mu jest...robil wiele badan...wczoraj pojechal do szpitala na dluzsze badania, musial tam zostac...wykryto polipa na jelicie grubym,Czy to jest cos powaznego??Czy jesli wycieto to,to czy jest jeszcze jakies zagrozenia dla zrowia??

Gość mmmmmmiiiiissssssssss
moj tato mial chyba polipa na jelicie grubym i okazalo sie ze zlosliwy -rak- przeszedl operacje, chemie w tabletkach (nawet mu wlosy nie wypadly) i czuje sie super jak na razie zwalczyl raka:)

jeja ja jeszcze dokladnie nie wiem co to za polip byl...bo dowiedzialam sie tylko tyle ze niedawno mial zabieg...mama tam pojechala niestety mnie nie obudzila zebym mogla z nia jechac...

Gość mmmmiiiiisssssssss
operacje mojego ojca trwala ok 6 godzin. Byla powazna, wycieli kawalek jelita i dodatkowo sledzione. Teraz musi robic co pol roku kolonoskopie i inne badania profilaktycznie. mam nadzieje ze z twoim ojcem sprawa nie bedzie az tak powazna:) ps. jaki Twoj tato wykonuje zawod??

jest kierownikiem w zakladzie meblowym a dlaczego pytasz?? wydaje mi sie ze to nie bylo az takie powazne bo zabieg robili bez narkozy...

przeczytaj poprzedni topik po co ludzie zakladaj kolejne takie same topiki - to jest bardziej niz zalosne

wiesz co??w tym momencie to ty jestes zalosna...myslkisz ze mam teraz czas myslec o tym czy jest inny topik o tym czy nie...poza tym nie znalazlam nic podobnego... ludzie sa okrutni....

Gość mój tata to miał
Kilka lat temu u mojego taty też wykryto polipa. PObrano wycinek do badania i kilka tygodni później gdy przyszły wyniki okazało się że to rak złośliwy. Miał kilkugodzinną operacje, wycieli część jelita, póxniej chemioterapia w kroplówce, zniósł ją bez skutków ubocznych. Mija juz 7 lat jak tata jest zdrowy :)

Gość mmmmiiiiisssssssss
mój tata to miał - widze ze identyczna sprawa jak u mojego ojca, popularne to dzadostwo... gdzie Wasi ojcowie pracuja? moj jezdzil tirem.

Gość taka sobie studentka medycyny
do autorki: skoro usunieto Twojemu tacie polipa bez narkozy to nie byla to operacja tylko usunięcie podczas kolonoskopii. Pobrany polip wyslano zapewne do badania histopatologicznego i na tej podstawe stwierdzą czy jest to nowotwór złośliwy czy nie. Wg mnie nie martw sie na zapas poniewaz nie musi byc to rak. Moze byc to łągodny polip ktory nie daje zadnych konsekwencji zdrowotnych-po prostu Twoj tata raz na jakis czas bedzie musial robic kontrolną kolonoskopię i usuwac ewentualne polipy ktore mogą sie pojawic. Złe wyniki krwi rzeczywiscie są niepokojące i nalezy szukac tego przyczyny. Mogą miec one zwiazek z tym polipem ale nie muszą. Spokojnie poczekaj na wynik badania histopatologicznego i nie stresuj sie na zapas.

Gość Teselka
Niedawno miałam robioną kolonoskopię tzw. przesiewową jelita grubego w Niepublicznym Zakładzie ENDO-MED we Wrocławiu przy pl. Solidarnosci1/3/5 i przestrzegam wszystkich przed tą placówką.Otóż nie dosc,ze zabieg był wykonany własciwie bez znieczulenia/ bol był okropny/, to w dodatku personel medyczny i jego stosunek do pacjenta , pozostawiał wiele do zyczenia. Jednym słowem przezyłam prawdziwy koszmar. W zaistniałej sytuacji, wcale nie dziwi mnie fakt,ze ludzie nie badają się przesiewowo.Hołduję zasadzie,ze trzeba mieć zdrowie, aby chorować. Pozdrawiam wszystkich

niestety, ale powinni cie poinformować, że będzie bolało.

Gość gość
moj ojciec tez to mial - nie wiem czy praca ma z tym zwiazek, ale byl bokserem przez 10 lat, potem pracowal na produkcji przez 10 lat,kolejne 10 jezdzil tirami

Gość gość
u mojego chłopaka także wykryli polipy:

U mojego brata wykryto polipy. kolonpskopię wykoknywał w intermedzie i pobrano tam kawałek jelita do badania hist-pat. brat pracuje od 5 lat jako kierowca więc praca siedząca. bardzo się boję, że może to być rak.

Gość ffinka
ffinka 2015.01.15 GLISTNIK ---leczy wiele innych chorób ..............od grypy do nowotworów złośliwych- raku różnej lokalizacji ( skóry , warg , szyjki macicy ,płuc ,krtani ,żołądka ,jelit ...)

Gość ffinka
finka 2015.01.15 GLISTNIK---szczególnie skuteczny przy kobiecych chorobach zapalnych ,zaburzeniach cyklu menstruacyjnego ,mięśniakach macicy ,mastopatii,nadżerce szyjki macicy ....W stanach przedrakowych i po usunięciu guza .Hamuje rozwój złośliwych nowotworów . ffinka 2015.01.15 GLISTNIK -metody stosowania ;1 łyżeczkę surowca zalać 1 szklanką wody ,gotować 5 minut ,odstawić na 1 godzinę ,przecedzić .Pić po 1/4 -1/3 szklanki 3xdziennie 30 min przed jedzeniem. ffinka 2015.01.15 GLISTNIK ---metody stosowania ; spirytusowa nalewka z rośliny w stosunku 1;5 na spirytusie 70 %..Przyjmować po 20 kropli 3x dziennie 30 min przed jedzeniem . ffinka 2015.01.15 GLISTNIK---do stosowania zewnętrznego trzeba wziąć 2 łyżki surowca na szklankę wody . ffinka 2015.01.15 LECZENIE glistnikiem )---obejmuje 3 kursy po 30 dni z tygodniowymi przerwami .

Gość ffinka
Mumio(pochodzenia rosyjskiego ),glinka do picia,okłady ......Zakwaszenie organizmu .....