Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostatnirazKONIEC

dlaczego rodzą się takie dzieci!!!!

Polecane posty

Gość lepiej szklanka mleka
bosheeeeeeeeeeeeeeee nie moge!!!!! chyba zaraz mi serce pęknie naprawde :(

CHoroba Harleqina jest tak straszna, że ciężko to oglądać. Aż mi serce ścisnęło jak zobaczyłam to biedne maleństwo...

Gość bylam w szpitalu
z moim dzieckiem to na korytarzu lezalo w łózeczku biedne opuszczone niemowle z deformowaną twarzą ale nie aż tak!!!!naprawde cos niewiarygodnego!!! ale to jestjakas Afryka,u nas wykonują badania,rozpoznają takie coś,a gdzie w Sfryce takie badamia no i jak te kobiety maja zdrowe dzieci rodzic wiadomo jak jest

takie dzieci umierają w przeciągu tygodnia :( przez utrate wody i termoregulacje,ciało jest pokryte łuskami :( masakra!!!! wiąze sie też z mutacjami,a mutacje od kazirodztwa!!!

Stanach Zjednoczonych żyją conajmniej 4 takie osoby dotknięte "płodem Arlekina" - są to Lucy i Hannah Betts (18 i 15 lat) oraz Dana i Lara Bowen (8 i 1,5 roku). Dziewczynki te każdego dnia muszą przechodzić męczące zabiegi. Budzą się bardzo wcześnie rano i biorą dwugodzinną kąpiel, aby zmiękczyć skórę. Następnie zcierają suchy naskórek tak, aby pozostawić jak najwięcej skóry w wannie, by następnie owinąć swoje ciała płachtą nawilżającą. Kolejne kąpiele mają miejsce po południu i późnym wieczorem. Mimo tych zabiegów, ich skóra narażona jest na ciągłe infekcje, dziewczynki są też niewidome.

Gość 8507
To jest straszne. Łzy same płyną z oczu.

Gość to przez palenie trawki

w ciąży i krótko przed.

Gość ale prawdziwe tak
straszne

Gość heeeeeajh
Rodzą się, bo zawsze się rodziły. Pytanie, czemu teraz zmuszamy je do męczenia się zamiast zapewnić godziwą śmierć albo nie dopuścić do cierpiącego życia?

Gość bedfff
widze, to już drugi topik o takich dzieciach, sprawia ci to przyjemność, rodzą sie dlatego, ze same matki pozwalają na poród takich dzieci,

Gość usg nie mają
powinno sie za wczasu przeprowadzac aborcje a nie rodzic

Gość ta jasne trawka
alkohol i jeszcze oglądanie telewizji :/ to choroba GENETYCZNA więc wpływu na nią nie ma. dziecko strasznie okaleczone ale bardziej jednak żal mi matki. nie wyobrażam sobie tego cierpienia. i jeszcze jedno- przypuszczam że w bardzo odległych czasach takie dziecko to już był wyrok dla matki- pewnie czarownica urodziła dziecko szatana.

Gość No i po co taki temat
Nie rozumiem po co zakłada się taki temat - przygnębiający, smutny i przerażający dla dla wielu kobiet oczekujących dziecka. Deformacji genetycznych - nawet gorszych - jest pełno i nie widzę potrzeby zakladania albumu zdjęciowego na forum żeby pokazać co strasznego może się zdarzyć Twojemu dziecku. Wada genetyczna, o której dyskutujecie, jest jedna z najmniej spotykanych na świecie i występuje przede wszystkim w zamkniętych społeczeństwach gdzie dochodzi do wtórnego krzyżowania genetycznego. Może podyskutujecie o częscie spotykanych wadach takich jak syndrom Downa bo to by przynisło oczekującym mamom więcej korzyści. A tak to wzbudzacie tylko niezdrowe sensacje... i zamieszczacie zdjęcia które są naprawdę przerażające.

Gość do usg nie maja
uważaj, jak od razu przeprowadziłyby aborcję, w naszym kraju nie wolno przeprowadzać aborcji, do tego nasze matki polki uważają, że chore dzieci są szczęśliwe, nie liczy się cierpienie dzieci, nie liczą się samo życie dzieci liczy się tylko to co uważają matki.

ta jasne, jasne...marycha uszkadza geny matole :O Jak paliłaś, to nic inengo ci nie pozostaje jak się marnie pocieszać :O Masz szansę na dziecko z trzema nogami hehehe

Gość fuujjjj
obrzydliwe.Urodzic takie dziecko to tragedia

Gość kronika xx wieku
Ja bym nie chciała zeby przez moją cipke przeszło cos takiego.OKROPNE

Gość vitkaca
jedna z najgorszych chorób

Gość mamamamamama
nie moge tego zobaczyc bo bedaie mi sie to snic ale powiedzcie na czym polega ta choroba?

Gość vici kati
uuuuppp wlasnie opiszcie to dzieciatko bo ja tez nie chce patrzec :(

Gość pani Zimmer
okropna choroba.Nie ma juz nic gorszego

Gość dfWDWE
Powinni takie dzieci usypiac po urodzeniou

Gość kellybound
na szczescie to tylko kilka,kilkanascie przypadków na rok

Gość dr genetyk
czysta genetyka

Gość swiadek koronny .
widzial;em materiał w TV