Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PanienkaMakowa

CZERWIEC 2010 - bo teraz nam się uda !!!

Polecane posty

Hej:) No własnie sie zastanawiam ile wczesniej sie szykowałysmy do porodu :) Ojj Ali sie cos poprzestawiało.. w dzien zaczeła ładnie spać, bo nawet do 3h, ale wtedy wieczorem skacze do 22ej;/ i w nocy sie budzi ok 2ej i płacze tak długo, az jej nie wezme do naszego łóżka, i sie równe 2h wierci, wstaje, skacze, gada i dopiero po tych 2h płacze o mleko, wypija i zasypia;/ i tak noc w noc.. ;/ Mąż krzyczy, bo sie nie wysypia.. ;/ i mysle, czy to przez to,ze w dzien tyle spi.. hmm Pozatym mamy ładne lato:) ale mi niestety upały nie slużą ;/ Zamawiam Ali klocki.. ciekawe czy juz usiądze przy nich na troche i bedzie sie ładnie bawic :)

Aa i wczoraj moje dziecko opanowało wchodzenie na łóżko i schodzenie też :) az w szoku byłam :)

Kubuś też już wchodzi i schodzi z łóżka :) a co do snu to w końcu śpi całą noc ale zasypia ok. 21-22 i wstaje ok. 6.30... więc sama nie wiem co lepsze... 0 czasu dla siebie :( (bo jak przychodzę z pracy to już nie śpi...)

hej:) Gabi w dzień śpi ok godzinki, ale po 20 idziemy się kąpać i ok 20:30 zasypia i śpi do rana:) z nockami nie mogę narzekać :) u nas na łóżka nie wchodzi bo są wysokie, ale dzisiaj i u mojego ojca i siostry wchodziła i z chodziła, jak by to robiła od zawsze :) nie wiem skąd to sobie wymyśliła, no ale ;) wcale Agulla Ci się nie dziwie że upały Ci nie służą a pomyśleć że teraz już będzie coraz cieplej... współczuje ... alakolo niestety takie życie matki pracującej... choć ja niebawem pewnie też będę musiała wrócić jeśli przez najbliższe 2 miesiące nie uda mi się zajść w ciąże... my dzisiaj byliśmy załatwić Gabi paszport no i niedługo wakacje :) już się nie mogę doczekać :)

Dzisiaj Ala w dzien spała tylko ponad godzinke, i zaraz po kąpaniu i butli zasneła, było cos kolo 20ej.. zobaczymy jaka noc bedzie ajj :) Kruszynka, i gdzie w koncu sie zdecydowaliscie jechac? Do tego Egiptu? :) No i powiedz jak po wizycie u ortopedy???

ortopeda stwierdził że wszystko jest ok. także bardzo się ciesze :) wiesz co Egipt chyba odpada bo tam jest 40 stopni!! więc pojedziemy prawdopodobnie do Turcji lub Tunezji bo tam ciut chłodniej... tak się zastanawiam jak to będzie przy takich upałach, ale jak nie pojedziemy to się nie dowiem ;)

A to dobrze, ze wszystko ok. Pediatra niepotrzebnie Cie tylko postresował. Achh nic tylko pozazdrościc takiego urlopu:) Zanim my sie gdzies wybierzemy z dwójką maluchów to troche minie:D heh Pozatym dzisiaj sie wyspałam!!! :D Ala wczoraj spała tylko 1,5h przez dzien, i przez to spała całą noc [pomijając to jedno karmienie, ktore mi nie przeszkadza, bo i tak przynajmniej raz w nocy musze wstac do toalety;p] i to w swoim łóżeczku:) czyli nie moge jej w dzien zadługo pozwolic spac, zeby miec spokojną noc:) U nas od rana pada.. ;/ ciemno i ponuro jakos ;/

u nas też brzydka pogoda, a wczoraj to takie burze były wieczorem i dzisiejszej nocy że spać się nie dało... no to super że Ala tak ładnie śpi, oby jej tak zostało :) ja też sobie zazdroszczę ;) ale wiesz w przyszłym roku myślę że już bez problemu będziecie mogli gdzieś lecieć :) za dziecko do 2 lat płaci się grosze max 100 zł więc w maju możecie się wybrać :) maluszek będzie miał już 9 miesięcy :)

Bardziej sie obawiam tego, czy z taką małą dwójką takie wakacje nie bedą bardziej utrapieniem ;p Czas pokaże.. Mam problem z kupieniem czegoś na to wesele co idziemy.. achh ten brzuch :D w nic co by mi sie podobało nie wejdzie heh :) Ala dzisiaj tylko godzinke spała.. po jednej stronie fajnie, bo w nocy bedzie spokojniej, a po drugiej w dzien przydałoby mi sie takiego 3godzinnego spokoju:D cos za coś.. niestety:D

Agulla a może jakieś spodnie i elegancką bluzkę na to wesele? bo nie opłaca się sukienki na zaawansowaną ciążę na jedno wyjście kupować... dzisiaj wpadłam na pomysł żeby jechać w góry świętokrzyskie - jeszcze tam nie byłam a nie jest to bardzo daleko (jakieś 3-4 godziny) - byłyście tam może? fajnie tam jest? urlop mamy od 8 sierpnia dopiero...

Ja byłam w górach dawno dawno temu na wycieczce z liceum, ale to był raczej dość aktywny wypoczynek :):):) Co do wesela.. spodnie raczej odpadają, bo w zadne eleganckie nie wejde, a jedyne ciążowe jakie mam to dzinsy:) Własnie myslalam o tunice i moze legginsach? Tylko, ze jak ostatnio chodzilam po sklepach to nic fajnego nie znalazlam na siebie;/ ps: Kruszynka chyba zły link podalas;p

Z takiego rodzaju to nawet z szafy bym wygrzebała:) i własnie zastanawiam sie czy nie bedzie zbyt mało elegancko. Sama juz nie wiem.. :P

ja uważam że jak najbardziej elegancko :) chyba nikt się Ciebie nie spodziewa w króciutkiej sukieneczce i szpilkach 10 cm ;)

hej :) dzisiaj Gabmiprzed snem dostała temp 38,7 właściwie od urodzenia nigdy nie miała więc nie wiem co się dziej... dałam jej nurofen na zbicie więc mam nadzieje że prześpi całą noc i rano wstanie zdrowiutka...

Ojjj, moze jakies zęby jej idą? albo przez te zmiany pogody.. bo tu zimno, potem nagle upał sie zrobił;/ a dzisiaj w ogole zapowiadają upały. Daj znać czy wszystko ok. My juz od 6 śmigamy.. i musze sie pochwalic Ala dwie ostatnie noce przespała całe bez karmienia [od 20 do 6] i to w swoim łóżeczku:) ale tez zaczeła w nim sama zasypiac. Wczesniej robiłam tak, ze kładłam sie z nią w naszym łóżku i jak zasneła to przekładałam do łóżeczka. Ciekawe czy to ma jakis wpływ na jej spanie ;) heh zobaczymy jak długo bedzie tak fajnie :) Spokojnej niedzieli :)

no właśnie sama nie wiem czy to ząb czy co?? macałam ją po dziąsłach i nigdzie nic nie czuć... dzisiaj z rana miała 37 (a jej normalna temp to 35.5 mniej więcej) i później w południe zaczęła jej rosnąc, ale przy 37,2 dałam już jej czopka na zbicie. a teraz śpi już godzinkę, zobaczymy co będzie jak wstanie... gratulacje dla Ali :)

Hej:) Jak tam Gabi? Zdrowiutka? My wczoraj bylismy nad wodą :) Ala bardzo grzeczna i ładnie sie bawiła.. i nawet wlazla do tej lodowatej wody:D A dzisiaj juz pochmurnie;/ ..

a no właśnie nie bardzo, wczoraj średnio co 4 h rosła jej temp, a dzisiaj w nocy doszła jej do 39,5 !! teraz jeszcze śpi więc nie wiem, ale na 10:15 idziemy do lekarza... tak wczoraj pomyślałam że może to ta trzydniówka....

właściwie tylko gorączką, niby delikatnie pokasłuje i z noska też trochę leci, ale przy tej temp to nic... a ona dalej śpi ;)

już jesteśmy po lekarzu, stwierdził że był to jakiś wirus, który już właściwie się skończył, ale jeśli będzie miała jeszcze dzisiaj temp powyżej 38 to jutro idziemy na badanie krwi... póki co nie ma temp więc mam nadzieje że już po wszystkim :)

no to dobrze :)) Ala własnie zasnęła.. wiec mam chwile wolnego:) potem jakis obiad trzeba naszykowac.. nie mam weny:P

a ja dzisiaj zrobię leczo na jutrzejszy obiad :) (jak chcesz możesz się odgapić, nie obrażę się :D ) Kubuś wczoraj przeszedł cały pokój :) SAM, bez zachęcania :) w ogóle to bardzo śmiesznie wyglądało bo leciała w TV akurat jakaś melodyjka a on bardzo lubi melodyjki i tańczy sobie do nich :D i tak sobie stał w miejscu i tańczył (śmiesznie dupką rusza), aż się skończyło no to on ruszył i poszedł sobie aż do kanapy w przeciwległej ścianie :) i jaki zadowolony że mu się udało :D hehe no i... przyjęli nas do żłobka państwowego od września :) chyba się zdecydujemy bo to jednak nieporównywalnie niższy koszt a i Kubuś jest już starszy... zdrówka życzę i miłego dnia :) ja wracam do pracy...

leczo miałam ostatnio :P i jedlismy je prawie 3 dni, bo tyle mi sie tego nagotowało:D .. ale w tym tyg. zas chyba zrobie.. mmniam :):):) Brawo dla Kubusia :D

o chyba i ja zrobię leczo, ale to jutro bo dzisiaj mam inne plany:ziemniaczki, schabowe i duszone grzybki, bo wczoraj m parę zebrał :) Gabi mimo że wstała o 9 i to ją obudziłam to poszła już spać :) mam nadzieje że ją znowu gorączka nie złapie... Gratulacje dla Kubusia !! to jak już raz ruszył, to teraz pewnie będzie latał :) Gabi na razie tylko się puszcza na chwile i sama stoi, więc pewnie przed nami jeszcze długa droga, ale mam nadzieje że na wyjazd już będzie chodzić :)