Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

golo

14 miesieczne dziecko odmawia jedzenia

Polecane posty

Moja corcia poszla do zlobka dwa tygodnie temu i od tamtego momentu nie chce jesc obiadkow. Pije mleko, zje kaszke, uwielbia winogrona i banany. Nic innego praktycznie nie chce jesc. Czasem przegryzie kromke chleba albo flipsy. Gdy zbliza sie pora obiadu i widzi mnie z lyzeczka dostaje histerii. Czy to normalne?

Gość egeszegee
moze byla zmuszona do jedzenia w zbloku?? badz jadła tam coz czego nie lubi... nie mam pojecia moj ma 13 ms i mamy cyrki z gryzieniem:) hehhe jeden kęs to2 minuty zycia kanapke troche pogryzie a jak dam obiadem od 9 ms to chentie zje ale jak od 12 ms to juz problem

tez mi to przyszlo do glowy ale kiedy je z nami kolacje to wyciaga raczki po groszek czy marchewke albo zje troche ziemniaczka tylko te obiadki! kompletna histeria. Co jeszcze moge zrobic? Dopajam ja mlekiem zeby nie miala pustego zoladka

Gość egeszegee
ja mu wprowadzam serki danio i jogurty to jak widze ze zje polowe obiadku pol godzinki pozniej daje mu caly jogurt:) ale gotuje mus z jablek ale to juz bardziej deserek na pewno nie zmuszaj jej do jedzenia bo zrazi sie w ogole do podawania dań lyzeczka bo to bedzie sie jej zle kojarzyc moze porozmawiaj z panimi w zlobku co sie działo? ja mam zamiar za rok oddac malego jak bedzie mial 2 latka

Gość egeszegee
moj je ok 7 30 mleko 150 potem kanapka jak widze ze ja jem to on tez:) potem ok 11 mleko potem ok 13 30 obiadek potem jakis deserek/ jogurt ok 16 mleko - 150 ml i na noc ok 18 30 juz spi daje mu kaszy 230 ml z owocami na gesto z butli:) daje pol soika z owocow do kaszy i to go trzyma do rana do 7 30 juz nie je

moja juz nie spi od 6 wiec daje jej 150 mleka, potem 100 kaszki ok 9.30 jakies owoce (teraz tylko winogrona!), ok. 12.30 probujemy jesc obiadek, o 16 jogurt lub biszkopt i o 20 geste mleko z kaszka. Nie wydaje mi sie, zeby jadla za duzo przed obiadkiem, zreszta jest duza przerwa

Gość egeszegee
a jaki obiad jej robisz?? sloik czy sama gotujesZ? moze sprobuj cos nowego dac? nalesniki?

Gość koooooooooyyyyyyyyy
Moze zabierz ja do sklepu i niech wybierze sobie nowa miseczke, talerzyk i sztucce, jakies kolorowe, moze z ulubionymi postaciami z bajek, moze to ja zacheci.

Gość nnnnnniam
A może zamiast słoiczka daj jej pojeśc z własnego talerza? Mój szkrabik nie chciał w ogóle zacząc jeśc dań ze słoiczków, aż mąż spróbował mu dac swojego obiadu i posmakowało, cały czas tak teraz je. Jak widzi że my coś jemy to on też chce, a jak dostanie co innego to nawet nie chce spróbowac może masz podobną sytuację?

Gość do bez mozgu mo

Gość dobez mozgu
moja jest miesiac strasza, albo zabki ida, albo spr sie jej ugotowac miekki makaronik i dac jej miseczke z tym makaronikiem, ozesz zrobic do tego jakis sosik, z moja maialam taki problem ze jak widzialam lyzeczke w porze obiadowej uciekala mi po calym pokoju, wiec maczalam palec w jedzenieu dawalam na jezyk bo lubiala prbowac sprobowala i wtedy jadla z lyczeczki dalej, a poki nie spr nie chciala

dzieki za porady, do tej pory podawalam malej albo sloiczki albo wlasne obiadki. Dzis zjadla ziemniaczki, marchewke i pulpeciki w sosie pomidorowym (wlasnej roboty). Moze nie zjadla wszystkiego ale jest postep, nie wrzeszczala na widok lyzeczki :). Ta reakcja to chyba byla na zupe z kurczaka z lanym ciastem :) Mam nadzieje, ze bedzie lepij jesc, dzieki jeszcze raz