Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elisea

chyba przesadziłam z zakupem body

Polecane posty

Gość elisea

Pokupowałam tych body chyba z 20 sztuk- oczywiście w rozmiarze generalnie na 62 więc się przydadza...ale nie za duzo tego? mam z 8kompletów śpioszków z kaftanikami jeszcze do tego. Do tego 4-5 pajacyki takie cieplejsze ładne grubsze. Myslicie ze się przyda?

Gość przyda sie -przyda spokojnie

Gość elisea
No ale jak sie wybrudza 5 sztuk to zaraz wsadze do prania- raz w tyg bede prała to potem wyschną i znów mogę te same ubierac, a reszta zostanie. Boze 20 sztuk prawie tego, to strasznie duzo.

Gość śmieszkka
raz w tygodniu pranie??????zwariowalas czy naprawde jestes glupia?????

przydadzą się :) jak ci dziecko uleje, zasika się, okupka to i 5 razy dziennie będziesz przebierać :D

Gość buahahahahaha
zobaczymy jak ci po karmieniu dziecko uleje :) nawet jak śliniak założysz :) ja prałam codziennie, nawet kilka sztuk dziennie szło. Inna sprawa, że u nas najpierw zużyłam dużo sztuk na rozmiar 56. 62 było za duże..

Gość elisea
no a poco prac codziennie? Mając brudny ciuch uzbiera się 7 sztuk śpioszków i tych tetrowych nieco i poco prac codziennie?Ja pieluszek tez mam z 40 sztuk a one szybko schną.

Gość elisea
ja mając rozm 56 i 62 nie zauwazyłam róznicy, najwyzej popodwijam rękawki w kaftanikach, a stópki beda wisiały w śpioszkach, Body powinny pasowac, a jak nie to luzno będą na ciałku leżały

o to chodzi że przy dziecku czasem z praniem nie wyrabiasz. bo się ulewa, bo pielucha przecieknie....i nawet jakbyś chciała prać raz w tygodniu zmuszona jesteś prać częściej

przyda sie, ja tez mialam ze 20 body i tyle samo pajacykow na poczatek :D Nie musialam przynajmniej myslec o praniu

Gość a te body z dlugim czy krótkim
rękawem? 20 sztuk to trochę dużo, bo biorąc pod uwagę niewspółmierną ilość śpioszków i kaftaników, i tak będziesz prać częściej niż raz na tydzień. no ale może nie zrywaj ze wszystkich od razu metek to później jakby co sprzedasz na alle lub dasz komuś w prezencie;)

Gość ja na poczatku
miałam mało sztuk, tragedia, jeszcze nie uprałam, albo nie wyschły, a w szufladzie juz pusto :-(

ja miałam 17 sztuk i tak starczało na cyk, szło ok 5-6 sztuk dziennie, prałam co 2 dni żeby wyschło i dało sie wyprasować, 20 szt to ok przy praniu co 2-3 dni al nieraz w tygodniu :D

Gość kurcze a ja zmieniam body
czasem raz dziennie. nie ulewa sie, czasem cos z pieluchy wyleci. a mała ma dopiero niecale 3 tyg. jak to sie dzieje ze wasze dieci brudzą tyle body???

Gość Duuużo
Łał, trochę przesadziłaś. Przeciętny człowiek zużywa przy niemowlęciu po 3-4 sztuki wszystkiego (w każdym rozmiarze). A zestaw w stylu: "śpioch + kaftan" jest mega niewygodny, ale o tym to się zresztą sama przekonasz. Te wypowiedzi koleżanek wyżej to też są mocno przesadzone... młode matki z pierwszym dzieckiem... widać gołym okiem.

Gość kurcze a ja zmieniam body
wiesz, dorze miec wiece j ciuszków, pierze sie czesto, wiec jak sie ma wiecej to nie są takie zniszczone, zmechacone ja wczoraj poechałam kupic więce bodziaków i nie kupiłam ani 1, bo byly same zakladane przez głowe, a ja sie boje tak zakladac :-/

Mój sie uwielbiał przesikac zwłaszcza w Huggisach (chyba ja za lekko je zapinałam) teraz jedzie na pampersach i jest ok z tym ze już ma 3 miesiące wiec w bodach jest rzadko

moje dziecko brudziło się różnie. czasem wcale czasem kilka razy. jak ma sie chłopca np to on bardzo lubi sikać po zdjęciu pieluszki... i wtedy czasem trzeba przebrać. 5-6 sztuk dziennie to bardzo dużo. ale 2-3 czasem sie zdarzało

Gość elisea
kaftaniki sie niby podwijaja ale łatwo je noworodkowi założyć a body to cięzka sprawa z tym wkładaniem przez głowę. Jak pokupowałam spioszki do były w komplecie z kaftanikami i taka koszulka na guziczki. Chyba na zmiane mozna wkładac ten kaftanik i koszulkę bo razem to by się przegrzało prawda? no i dodatkowo zakupiłam pełno body na rozmia 62 aby miał bo te z kolei przytrzymuja pieluszkę. Będę zmianiała 2 razy dziennie, nie wiem jak on bedzie ulewał i kupczył, ale chyba nie bedzie takiej sytuacji zebym 7 razy dziennie go przewijała.

Gość egeszegee
przydadzą sie a pierz wtedy jak bedzie miala pelna pralke ja mialam ok 25 na krotki i ok 25 na dlugi plus komplety pajace itd

Gość elisea
pokupowałam tez body na allegro i niby jeden rozmiar a róznica jest duża. te co mają 56 rozmiaru to często sa większe niz zakupione 62 i jak to potem posegregowac. jedne body sa np krótsze ale jakby szersze, inne za to jakies szczupłe ale długie i wyglądają na 74 cm nawet.

Gość egeszegee
wiesz rozmiarowka zalezy od firmy pamietaj cocdrillo zaniza a H&M zawyża:) 5 10 15 ma troche zaniżone wg mnie

Gość Duuużo
„jak sie ma wiecej to nie są takie zniszczone, zmechacone” Eee tam, jak kupisz 3-4 rzeczy dobrych marek to nawet i po „n”-tym praniu będą wyglądały jak nowe + zostaną dla rodzeństwa. Dziecko tak szybko ze wszystkiego wyrasta, że zakup 17-20 sztuk body w jednym rozmiarze uważam za więcej niż irracjonalny. „dziecko uleje nawet jak śliniak założysz” A kto kupuje niemowlętom śliniaki do karmienia? Chyba tylko do zdjęcia, żeby ładnie się prezentowało, bo funkcji to nie ma żadnej. Ręcznik kuchenny albo pieluchę tetrową kładzie się pod brodę i jazda. :)

Gość ele... to po co
nakupilas body przez glowe jak trudno zakladac? nie wszstkie są przez glowe zakladane

Gość Duuużo
"jak ma sie chłopca np to on bardzo lubi sikać po zdjęciu pieluszki" Jak się ma chłopca to się wie, że przy przewijaniu po zdjęciu pieluszki trzeba mu od razu rzucić kawałek tetry albo flanelki na ptaszka bo będzie sikał w reakcji na chłód. Też filozofia...

Gość egeszegee
trudno zalozyc body? przeciez sa odpinane przy glowce na 2 napy albo na zakładki:) ja dla noworodka mialam fajne kaftaniki co odrazu mialy rekawiczki łapki niedrapki:) i wtedy do tego bawelniane spodenki zeby pepek sie suszyl a w body ciezko... odpadl po tygodniu:)

Gość elisea
a jak segregujecie te ubranka? ja mam 3 kupki: 1 komplet spioszek z kaftanikiem(lub bluzeczka zalezy co było w komplecie kupione) 2. same body 3 same bluzeczki I mam zamiar brac po komplecie a jak sie bluzeczka lub kaftanik zabrudzi z danego kompletu to będę brała bluzkę z kupki 3 lub body z kupki 2 i tak na zmianę. A jak się zbrudzi sam śpioszek to wtedy juz bede musiała drugi komplet wziąć albo pajaca.A jak wy macie posegregowane?

z ta trudnością to trochę przesada. może teraz wydaje się Tobie że dziecko takie kruche i delikatnei ciężko będzie je ubrac w body. ale jak będzie już w domu to zobaczysz że to nie taka trudna sprawa. a co do rozmiarówki to ja właściwie już na rozmiar nie patrzę. mój syn miał 5 miesięcy jak zakłądałam mu bluzki 56 więc różnie to bywa....

ja miałam zakładane tylko przez główkę, przecież one mają takie zakładki przy szyjce ze jak je rozłożysz to byś swoja głowę zmieściła:)

Gość elisea
no mam własnie duzo ubranek H&m i 5-10-15 i jakies inne np next. Kazde sa inne, a te sklepowe to zupełnie nie ma róznicy między 56 a 62.