Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fruuu i sruuu

Jak to jest z tym mlekiem na recepte ??????????

Polecane posty

Gość fruuu i sruuu

Bebilon Pepti kosztuje 22,50, a za 11zł na recepte go dostaję. Można go kupić BEZ recepty? W jednej aptece usłyszałam NIE, znów koleżanka, której mąż jest aptekarzem powiedziała tak :o Bądź tu człowieku mądry :o Jeśli NIE to dla kogo ta cena 22,50zł ??

Gość bebilon pepti
ta cena jest dla osób mających recepte ale na tej recepcie nie ma literki p :) czyli ze nie na chorobe przewlekłą

Gość bebilon pepti
czasami lekarze zapisują to mleko np na kolki, biegunki, raczej doraźnie i wówczas nie ma refundacji. Natomiast jesli dziecko ma skaze to wtedy pije to mleko przewlekle i lekarz zapisuje recepte z literką p i wówczas jest 50% rabatu

a np. tabletki antykoncepcyjne ?? Mam recepte i płace taniej, a kiedy drożej? Gdy mam skazę białkową :P:P:P ??

Gość ano własnie
??

jak nie jesteś członkiem NFZ ja tak mam, jak przyjeżdżam do Polski i idę do lekarza prywatnie to przewlekle czy nie przewlekle zawsze płacę 100%

w większości aptek bez problemu kupisz bebilon pepti bez recepty no chyba że ktoś się uprze to może nie sprzedać ( kwestia dobrej woli) ale wtedy płacisz 100% czyli 22,23 za puszkę