Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filifala

gdy widze te tlumy ludzi prz5y wejsciu do klasy, to umieram

Polecane posty

Gość filifala

mam zawroty glowy, dusznosci etc

Gość dziewczyna ladacoo
fobia spoleczna

Gość filifala
ale mi to bardzo przeszkadza w zyciu, jak sobie radzic/

Gość gfdgfh
mam to samo, musisz unikac dusznych pomieszczen gdzie jest ful ludzi, hiperamrkety banki i inne pierdoly, autobusy tramwaje, u mnie sie zaczelo od wlansie uderzen goraca, w rok pozniej zaczely sie zaslabinieca po 6 miesiacach omdlenia wazowaglane... od 3 lat mdleje przy kasie srednio 2 razy w tygodniu :/ podobno samo przejdzie ... to sa problemy cisnienowe i fobia spoleczna

Gość fdgsfg
ja np robie zkupy w sobote o 8 rano jak jest bardoz malo ludzi, znalzlam sklep klimatyzowany , gdzie jest wrecz chlodno, a jak nie mam czasu to ide tam gdzie blisko a ochrona i personel jak mnie widza to wiedza ze telefon w pogotowiu po karetke szklana coli czeka i mnie zbieraja z ziemi:P al teraz sie wycwanili i mnie bez kolejki kasuja zebym nie madlala :d wiec wiesz :D naucz ich i w sumie na dobre ci to wyjdzie bo ominiesz kolejki:P

Gość dziewczyna ladacoo
fobie spoleczna leczymy u psychoterapeuty tudziez u psychologa

Gość filifala
ale z was madrale

Gość rfegtrg
niekoniecznie, fobie spoleczn alekka gdzie ma sie normalny kontakt z ludzmi i nic sie nie dzieje, ale za to w zle wentylowanych dusznych pomieszczneiach sie pada na pysk nie lecyz sie u teapeuty, to jest lekki pryzpadek fobii wystepujacy u ludzi lmlodych miedzy 15 a 30 roiem zycia i w pewnym moencie przechodzi sam. Ewentulanie nalezy sie wspomoc zawsze batonikeim bo przy teog typu fobii i ombdleniach spada poziom cukru bardzo szybko, wiec zawsze cos slodkiego trzeba miec pod reka. u teraputy leczy sie fobie ktore bardzo utrudniaja funkcjonwanie typu nie wychodznie z domu, niemoznaosc odezwnia sie przy innej osobie lub notoryczne omdlenia wszedzie i okazdej porze. inne przypadki sie nie kwalifikuja

Gość filifala
kiedys klasa liczyla 30 osob i mniej, a teraz 60

Gość sajwdajo
rfegtrg ma rację teraz wszystko czy to nieśmiałość i wstydliwość zwykłąktóra w jakimś tam stopniu z wiekiem przechodzi czy lekkie odmiany fobii każdy kwituje stwierdzeniem : fobia społeczna- do psychiatry itp. - znaFcy psychologii - prawdziwa ciężka postac fobii społ jest poważnym problemem i wtedy trzeba leczyc bo taki człowiek nie wychodzi z chałupy miesiącami, nie jest w stanie pracować, nie jest nic w stanie robić iśc do osiedlowego sklepu po bułki - a to że np.ktoś nie lubi i ma uczucie paniki przy kasach w hipermarketach, albo odczuwa jakiestam lęki w pracy ale jakośdaje radę to jest jeszcze git a pozaty przez to że nawet jak ma się objawy fobii w lekkiej postaaci ale się przebywa z ludzmi jednak to z czasem człowiek sie oswaja bo tak też często się fobię społ tą poważną leczy - oswajaniem

Gość filifala
to jest przerazajace, jak kazda z tych osob tworzy taka jedna wielka tluszcze, wydaje sie wrogo nastawiona

Gość filifala
i jeszcze ten halas jest straszny, jak 100 osob rozmawia tworzy sie taki wielki szum

Gość filifala
nie wiem co mam robic, czuje sie jak lemming