Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekadełko

DOM NAD ROZLEWISKIEM

Polecane posty

Gość agaaaataaaaaaaaaaa
ten serila robi sie coraz bardziej denny, dziwne ujecia, dialogi pozostawiaja wiele do zyczenia, glupie zachowanie we wczorajszym odcinku Kasprzyckiego na pomoscie, tylko jedna piosenka majki!! i wiele odbiega od ksiazki!!

Gość betylii
ten serial nie ma juz NIC wspólnego z książka. Wymiencie choć jedną scenę z tego bądź wcześniejszego odcinka która wydarzyła się w książce. Nie dziwie się ze p.Kalicińska się tak wkurzyła i odeszła z produkcji.

Gość dom nad posmiewiskiem
ten serial to dno dna. te ujecia, dialogi. kto to wymysla, rezyseruje? ludzie na silnych lekach? wczorajsza scena na moscie (gdy ten ukochany brodzikowej zaczyna sie krecic jak debil i skacze do wody) co to bylo? albo ta cala kasia uposledzona, ktora powtarza bez problemu zagraniczne slowa, wchodzi do salonu i wie gdzie usiasc by zrobic paznokcie. czy oni kiedykolwiek widzieli osobe uposledzona i wiedza jak ona funkcjonuje? gdy ogladal ten serial to az niedowierzam, ze mozna taka glupote wymyslic.

Gość betylii
w ksiazce ten wypadek zdazył sie w zupełnie innych okolicznościach, Gosia odwiozła Kasie do przychodni bo ta była chora, potem pojechala załatwic jakąs sprawe i poprosiła Kasie zeby wyszła z przychodni i poczekala na zewnątrz na nią, zeby sie nie zaraziła od innych chorych. I Kaska wyszła na zewnątrz i tam potraciło ją auto i zaraz w szpitalu zmarła. gosia obwiniała siebie o ten wypadek, w domu nie mogla liczyc na niczyje wspracie, bo Janusz duzo pracował, mama mieszkala u Tomasza i wtedy sciagnela do siebie Paule. w serialu wszystko jest inaczej wiec jak będzie to nie wiem..

Gość betylii
tak czarek to byl tez niepełnosprawny chłopka, syn karolaków, ona byl nawet z nim w ciazy, zmarł dawno temu.

Gość emotikoneeeee
Kurcze, moim zdaniem pani Brodzik fatalnie gra te role :O mam wrażenie, że jest słabą aktorką. i przykro mi to pisać, ponieważ lubię ją jako osobę....

Gość z Brodzik taka aktorka
jak z koziej dupy trąba... Jest fatalna w tej roli, po pierwsze jej córka momentami wygląda na starszą od niej, po drugie gra jedną miną srającego kota i tekstami wygłaszanymi wciąż tym samym wkurzającym tonem. Poza tym zmienili chyba operatora, bo o ile w pierwszej serii zdjęcia były jedynym mocnym punktem, tak teraz są tak samo denne jak cała reszta. Nie czytałam książki, więc na temat zgodności się nie wypowiem, ale wątek Janusza - pijaka (swoją drogą obleśnego na maksa) i rywalizujących o niego atrakcyjnych, inteligentnych kobiet jest po prostu żałosny. Kto mi wmówi, że rozsądna kobieta po przejściach wiedząc o nałogu faceta będzie tak przy nim beznadziejnie trwać?

Gość betylii
z książką nie ma co tego porównywać, bo w książce takich wątków nie było.. szok co zrobili z tym serialem, nie dziwie sie ze Kalicińska zrezygnowała ze współpracy z TV.. w czołówce zniknał napis "na podstawie powieści Miłosc nad rozlewiskiem M. Kalicińskiej" i dobrze, bo prócz tytułu i imion bohaterów nic więcej sie nie zgadza, są inne wydarzenia, postacie mają inne charaktery..

Gość a ta Mirka to kto
przecież ten jej Janusz maił romans z Beatą :O:O

Gość betylii
ten serial nie ma nic wspólnego z książka wiec w serialu żadna Beata nie występuje, a ta panienka to jakaś osoba która załatwiała noclegi dla zagranicznych turystów, a dokładniej to ornitologów i takich tak..

Gość niech mi ktoś powie proszę
Kim jest ta Mirka? W poprzednim odcinku przywiozła tę "gwiazdę" do pensjonatu, a teraz zasiadała z dziewczynami jak swoja... Skąd się wzięła? Nie oglądałam tej serii od początku.

Gość dzialaj
najlepsze bylo to jak ta brzuchata z francuzem raz sie przejechala autem z mecenaskiem z m jak milosc i juz sie kochaja :D

Gość kinofaza
Tak, wielka miłość, przeleciał ją w aucie i już miłość po grób:D To samo dotyczy Brodzikowej i tego dentysty. Przecież oni ledwo się znali i już "żyć bez siebie nie mogą".

Gość amazing_
A co powiecie o postaci "kreowanej" (he he) przez synalka Grażynki z Klanu i Kusego? Takiego muła to chyba jeszcze w polskim kinie nie było. Ten chłopczyk nie ma za grosz talentu, w ogóle sprawia wrażenie trochę opóźnionego w rozwoju, jest tragiczny.

Gość wczoraj był nawet ciekawy
odcinek, co prawda nie widziałam początku, a więc nie wiem o co pokłóciła się Marysia z tym swoim? jedynie wkurza mnie Gośka przeżywająca stratę pijaczyny Januszka... Obleśny typ. Zresztą podobnie jak narzeczony Marysi - okropny. Marysia zdecydowanie jest najmocniejszym punktem obsady tego serialu, a Paula - najładniejszym :)

Gość naiwne , głupie
dziecinne, nudy!!!!!!!!!

Gość betylii
a ja spodziewalam sie ze goska bedzie caly odcinek ryczec po Januszu a tu nie.. natomiast co do Maryski to gdybys widziala odcinek od poczatku to nie wiem czy nie zmieniłabyś zdania... Marysia w dosc frywolny sposób rozmawiała przez tel. rozmowa byla dwuznaczna dla przypadkowego słuchacza którym okazał sie być Kuba, który czekał na Marysie pod domem.. zapytał z kim rozmawiala a ona sie zdenerwowała, dopytywala jak wygląda, czy dobrze sie ubrała, a Kube intereowało tylko to z kim przez tel. rozmawiala, w koncu wkurzony jej zachowaniem powiedzial jej ze wyglądała ja nietoperz, wsiadł do auta i odjechał, a ona została na ulicy.. potem skruszony wydzwaniał do niej, przyjechał pod dom, rzucał jabłkami w okno, zeby wyszła do niego a ta wezwała na niego policje po czym zadzwonila do ojca zeby Kube z tego wyciągnął.. bezsensowne zachowanie

Gość Rzeźbiarz jest
dziwakiem.

Gość nie no właśnie to było ciekawe
to zachowanie maryśki było przynajmnie nieco zabawne, lepsze to niż gdyby wyszła do niego i rzuciła mu się romantycznie na siłę. Rzeźbiarz działa mi na nerwy i i jeszcze to, że chyba nie było w ogóle wątku Pauli i tego stolarza - w poprzednim odcinku wyznała mu że jest w ciąży i w sumie nie wiadomo chyba jak on zareagował?

Gość pani baranica
ta paula to gra jak kolek, drzewa na tej wiosce graja lepiej od tej panny, za to olga - bardzo mi sie podoba jej gra

Gość wczoraj był nawet ciekawy
Paula jest bardzo ładna i to wystarczy :) Nie musi grać, zwłaszcza, że rolę ma jakąś zyebaną. A Olga Frycz jest jedyną fajnie grającą osobą w tym "arcydziele".

Gość XxxxxxxxxxxxxxYyyyyyyyyyy
nie moge patrzec na ta frycz jeszcze ten jej romans z mezem ilony ostrowskiej ;/ calkiem ja obrzydza

Gość Żal było mi
organisty jak wyrzuciła go matka księdza, był w więzieniu, myślę, że jest dobrym człowiekiem, może kogoś bronił?

Gość Co wy
o tym myślicie?