Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutka26

Czy będąc w ciąży hartowałyście brodawki?

Polecane posty

Gość alutka26
słyszałam, że aby zapobiec pękaniu brodawek podczas karmienia, należy je np. pocierać ręcznikiem.. wydaje mi się to trochę absurdalne...

Gość nie rob tego
! wystarczy, ze polozna pokaze ci w szpitalu jak dobrze dostawiac dzidziusia do piersi (tzn.cala otoczka ma byc w buzi u dziecka) Wtedy nie bedziesz miala ani popekanych bordawek ani krwawiacych... Nastw sie tylko, ze na poczatku bedzie troche bolalo jak dzidzius sie przyssa, ale brodawki szybko sie przyzwyczajaja :) pozdrawiam

Gość Maltan polecam
Polecam Ci maść Maltan. Kosztuje około 20 zł , jest dobra zarówno przy rozpoczęciu karmienia jak i w celu wzmocnienia brodawek jeszcze w czasie ciąży. Ja zaczęłąm smarować brodawki na 2 miesiące przed porodem rano i wieczorem. Moje dziecko było prawdziwym zarłokiem, po porodzie cały czas wisiał na piersi, do tego stopnia, że prawie nic nie stracił na wadze urodzeniowej (przy wyjściu ze szpitala). Natomiast z piersiami nie działo się nic! Ani drasnięcia:)

Gość maltan
ale jezeli chodzi o przystawianie, to oczywiście TAK, zgadzam się z powyzszymi wypowiedziami:)

Gość saleminka8
dobra rada :) a jak to jest z tym pokarmem,u niektórych kobiet przed porodem nic się nie pokazuje,u mnie kropelkami wypływa od 23tc i coraz więcej,chociaż nie tyle że muszę mieć wkładki w staniku ;) po kąpieli przy delikatnym naciśnięciu lekko leci kroplami, czy taką pierś przystawiają w szpitalu dziecku ? a co z tymi które wogóle nic nie mają..l.tabletki jakieś...?

Gość saleminka8
ja sobie też nie wyobrażam jak bym mogła sobie w chwili obecnej pocierać pierś np.ręcnikiem ałaaa w ostatnim czasie mam wrazliwsze sutki i jak czasami pod prysznicem przejade gąbką to bolą a tu jakieś pocieranie :) :P

ja niestety nie wiedziałam o czymś takim jak hartowanie:( okropnie się męczyłam prawie 3 miesiące- popękane brodawki, krew itd. nic nie pomagało, żadne maści, kompletnie nic. i aby wyprzedzić komentarze, że źle przystawiałm dziecko do piersi- 2 razy była u mnie neonatolog i położna, aby skontrolować czy dziecko prawidłowo ssie- wszystko było ok. dlatego teraz każdej znajomej w ciąży mówię o hartowaniu. nie życzę nikomu tego bólu