Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestesm

jesyk włoski..?? prosty??? Czy lepiej hiszpanski ???

Polecane posty

Gość jestesm

tak sie zastanawiam :P

Gość jestesm
Zamierzam sie zapisac doszkolu EMPIK.. Wiesz moze czy to dobra szkoła ?? czy naucze sie cos ?? :P

Gość PROVENGO DALL ITALIA
ITALIANO E' FACILISSIMO..! CONOSCO QUESTA LINGUA MOLTO BENE..! wloski i hiszpanski sa relatywnie podobne do siebie..

Gość jestesm
a co sie bardziej oplaca.?

Gość klopp
Osoby, ktore tak wrzeszcza jaki to wloski prosty nigdy pewnie nawet we wloszech nie mieszkaly i nie byly zmuszone uzywac go 24h na dobe. Wloski, hiszpanski i francuski to ten sam poziom trudnosci, powiedzialabym nawet ze gramatyka wloska jest ciut bardziej rozbudowana od dwoch pozostalych, bo jest wiecej zamieszania z rodzajnikami, zaimkami itp. Ucz sie jezyka, ktory ci sie szczerze podoba, bo jesli twoja motywacja ma byc jedynie fakt oplacalnosci, to daleko nie zajedziesz, po paru miesiacach twoj zapal opadnie i na tym sie skonczy przygoda "prostym" hiszpanskim czy wloskim.

Gość PROVENGO DALL ITALIA
klopp, fuck off..! :-p zyje 12 lat we wloszech, mowie doskonale i mysle w tym jezyku. juz po miesiacu rozumialam, a niedlugo potem juz sama mowilam. wlosi, ktorzy mnie wowczas znali mowili ,ze sa w szoku, ze tak szybko zaczelam mowic po wlosku :-p

Gość klopp
klopp, fuck off..! wow, co za kulturka:O Nauka jezyka w Polsce, a nauka jezyka we Wloszech gdzie czlowiek jest otoczony nativami od poczatku to zupelnie co innego.

klopp bardzo madrze pisze.... ja kocham język wloski, ale wiem, ze hiszpański bardziej mi się przyda w momencie wyjazdu do Ameryki "Południowej. wloski jest cuuudny, taki melodyjny, no po prostu : cud malina:)

Gość Gdybym mieszkala 12lat we
Wloszech to tez mowilabym wysmienicie.ALe myslec jak oni-WLosi to nie chcialabym.I wiem o czym mowie,bo sama spedzilam tam 3 lata mojego zycia.Mowie bardzo dobrze w jezyku wloskim,i faktycznie nie jest to bardzo ciezki do nauczenia jezyk.Oceniam to z perspektywy tego,ze ja sie go uczylam bedac w Italii.Nie z kursow jezykow obcych.Jednak odnosze wrazenie,ze hiszpanski jest trudniejszy-ale to moje subiektywne odczucia:)Oba jezyki sa swietne,wiec zacznij od tego,ktory ma u Ciebie wiecej plusow;))Pozdrawiam