Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poirytowanaaa

polska - zacofanie pod względem finansowym na skalę światową!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość poirytowanaa
i zapomniałam dodać, ze w polsce becikowe ma być całkiem zniesione haha (idioci nawet na niemowlęta żałują) podczas gdy zagranicą becikowe wynosi kilka tysięcy... ech life is brutal

Gość hhffhhf
oczywista oczywistosc - sądząc po Twoim wpisie ty należysz do tej drugiej grupy :)

Gość hhffhhf
Akzel nadal nie odpowiedział na moje pytanie... Jakoś mnie to nie dziwi, ale do obrażania pierwszy :)

Gość ooii
ta mołdawia wyglada gorzej niz Polska 20 lat temu . :/ Co oni tam jedzą ? Ziemia sie chyba odzywiają albo piaskiem

Gość oczywista oczywistosc
niewazne do ktorej naleze wazne ze mam co chce a autorka tematu wyzranie nie;)

Gość maajkelo
macie rację, dla mnie najgorsze jest to, że np. moja matka, która przepracowała 30 lat może zostać niedługo zwolniona i nie znajdzie pracy i nikt jej nie wypłaci nawet 1/10 tego co wpłacała na składki... to co się dzieje w pl jest czasem naprawdę okrutne

Gość do akzel
ale ty jestes durny! co mnie obchodzi mołdawia? może jeszcze do indii się porownajmny albo do afryki? czemu mamy patrzec na biedniejsze kraje, a nie na te bogatsze, powinnismy chciec dorownywac tym co maja lepiej od nas, tak czy siak na pewno jesteśmy dużo poniżej średniej wszystkich krajów ue

Gość poirytowanaa
taaa szczytem inteligencji jest kogoś obrazić, nie uzywając zadnych argumentów

Gość poirytowanaa
haha taaa dowartościowuj się dalej zabawny chłopaczku

Gość frrranka
zgadzam się z większością i wy twierdzicie, że ktoś kto nie radzi sobie w polsce jest matołem? haha to kim jest ten, który nie radzi sobie w bogatszym kraju ue i zarabia mało albo tyle co w polsce? to dopiero trzeba być niedojdą życiową muahaha

Gość akzel
nie twierdze ze Polska jest najbogatsza na swiecie , a jedynie to ze nie jestesmy biednym krajem .

Gość hhffhhf
Z tego co zauważyłam, jedna strona dyskutuje za pomocą ARGUMENTÓW; druga jedynie wyzywa :)

Gość hhffhhf
Akzel, kilka postów wcześniej zadałam Ci pytanie. Może je przeoczyłeś? :)

Gość popieram poirytowaną w 100
masz racje w polsce jest dno, po cholere nam ta niby unia, przecież wszystkie kraje miały być równe a tu sie okazuje,że trzeba wyjezdzać do innych państw ue (to jest paradoks) ahhh ta nasza "kochana wspólnota europejska" A ty akzel nie bądz taki hop bez rodziców pewnie byś zdechł jak pies!!!

Gość popieram poirytowaną
Mój wujek w niemczech nawet kombinuje sobie załatwić zółte papiery bo dostawał by za to gruubo ponad 1000 euro miesięcznie, tam jest dopiero wysoki poziom socjalny i Szwecja tak samo, i inne państwa UE no ale Polska to bez komentarza!!!

Gość anette_5
Popieram poirytowaną!Ja też tak uważam.Jak myślicie dlaczego nie może być u nas lepiej?Odp.jest banalna,bo u nas rządzą Ż...!!!! A ż....nie da Polakowi!!!Zrozumcie to!Wpuścił taki jeden tych gnoi i cierpimy.Nawet Gomułka nie zdążył wywalić ich!Szkoda,byłoby inaczej.

Gość grafffffti
Jesli już tak porównujemy... Mnie zawsze zastanawiał fakt, że będąc w Polsce i idąc na zwykłe zakupy spożywcze, kupując podobną ilość, podobnych rzeczy płace tak samo bądź czasami nawet więcej jak zapłacilabym w kraju, w którym mieszkam teraz... Jak widać Polska tylko z jednej strony stara sie dorównać Europie. Ceny w sklepach europejskie, tylko wypłaty polskie. Nic dodać nic ując...

szkoda,że te Ż... sie wpier**lili w nasz kraj, ale widze,że tu na kafe też jest pare takich..

Gość hhffhhf
Niestety, ale anette_5 ma rację. "By żyło się lepiej" - pewnie, ale nie zwykłemu, szaremu obywatelowi.

Gość hhffhhf
"Ceny w sklepach europejskie, tylko wypłaty polskie. Nic dodać nic ując..." Trafiłeś w samo sedno.

przecież,żeby sie usamodzielnić w tym kraju to graniczy z cudem, nie mam na myśli odrazu kupowania domu za gotówke, ale nawet jakiś wynajem czy coś to nie da rady, zarabia się przeciętnie 1200zł. i uczelnia 600zł. wynajem 1000+ opłaty, i trzeba jeszcze jeść! jak to widzicie?? nawet bez tych studiów czarno to widze;/

poirytowana>>> masz całkowitą rację,rzygać mi się chce jak widzę zarobki,wyzysk i bezrobocie w naszym kraju. Do tego dodajcie drogi,służbę zdrowia... Prawda jest taka,ze zwyklego pracownika fizycznego w Anglii stac na samochod,dom i wczasy za granica!!! Nie mowiac juz o osobach wyksztalconych,oni zarabiaja naprawde swietnie. Owszem koszty utrzymania sa duzo drozsze niz w POlsce,ale zarobki sa adekwatne do tych kosztow i kazdego jest stac na paliwo np.

KONONOWICZ WYKRAKAŁ - NIE BĘDZIE NIC !!!

Gość rettro
szczerze wam powiem, że ciężko przetrwać na studiach jeśli nie ma się bogatych rodziców, czytałam kiedyś jakiś artykuł w którym obliczyli, że sśrednio studentowi na same rachunki i żywienie potrzebne jest 600 zł miesięcznie i ciekawe skąd ma tyle wytrzasnąć jeśli jest na studiach dziennych a rodzice są biedni? trudno tyle zarobić miesięcznie skoro ma się tylko wolne weekendy w miesiącu, ten stereotyp ''biednego studenciaka'' z pustą lodówką żywiącego się jedynie zupkami chińskimi, chyba nigdy nie zniknie z pl...

Gość Boż mój albo mam zaćmę
albo coś, ale co to jest grabiarz? :o

Gość heeeheehehehe
grabarz to jest taki ktoś kto grabi liście na cmentarzu :D to znaczy ogólnie zajmuje się cmentarzem, dba o jego czystość i porządek itp. a czy grobami też sie zajmuje to nie wiem, ale chyba też

Gość zgadzam sie z autorka.
Jestem po studiach i zarabiam 1100zl na reke :o Ktos tutaj pisal ze ci co wyjeżdżają pracują na zmywaku... Sama przez 2 miesiące pracowałam za granicą na zmywaku i zarobiłam sporo kasy i stać mnie było na mnie na mieszkanie, wyżywienie, przyjemności i jeszcze do Polski kase przywiozłam. Gdybym miała teraz kogoś kto załatwiłby mi na 100% prace na zmywaku i mieszkanie to bez wahania pojechałabym i już nie wróciła

Gość bo polska to dnooooo
:o

Gość to wezcie teraz jeszcze raz
zaglosujcie na jakiegos komucha tylko dlatego ze przystojny jest... gloopi narod.....