Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poirytowanaaa

polska - zacofanie pod względem finansowym na skalę światową!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość czyli ten grabiarz to to samo
co grabarz, uff, bo już myślałam, że o czymś nie wiem... Grabarz grabarzem, ale autorka ma niestety rację i my możemy sobi etutaj dyskutować i psioczyć, a pytani ejest takie: Co możemy zrobić, zeby naprawdę żyło się lepiej?

Gość popieram poirytowaną
zgadzam sie z autorka.: -po jakich studiach jestes? mgr. czy licencjat? jaka specjalizacja?

Ja mieszkam w Uk od 8 lat i to nieprawda, ze matki z dziecmi dostaja mieszkanie za DARMO i bardzo wysokie becikowe. Warunki socjalne sa lepsze niz w Polsce znacznie, ale to znaczne przeklamanie, co napisala poirytowana...

Gość yyyeti
głównych partii jest cztery: pis, po, psl, sld, czyli tak:pis i sld odpada od razu, po na razie nie robi nic, więc nadzieja jeszcze w psl, wiem, może to beznadziejne myślenie, ale już naprawdę nie wiem co mam myśleć..

Gość dziwne nie rozumiem
biedroneczka bez kropek ale skoro mieszkasz az 8 lat w UK to skad mozesz wiedziec jakie warunki sa w Polsce .? 8 lat temu to nawet w UE nie bylismy .. To tak jakby wujek z Ameryki wyjechal 20 lat temu z Polski i pamietal jedynie pevexy i gadal o jakis warunkach .

Gość yyyeti
zamiast tej buźki miałbyć p.i.s , ej co to za cenzura? nie można już użyć skrótu p.i.s?

biedroneczka bez kropek - masz dobrą sytuacje to się ciesz! i lepiej tu nie wracaj bo do niczego nie dojdziesz. czasem dochodze do wiosku,że nawet jak skoncze te studia mgr. to bede bide klepała. Wieć nie wiem co zrobić by zyło sie lepiej? Tylko Ci co robią nielegalne interesy mają niebo, a inni średnio bogaci to mieli poprostu szczęscie!! ehhhh już sie gadac nie chce. dołuje mnie temat jakim jest POLSKA!!! :(

kur*a ! ludzie którzy sie kochają chcą razem zamieszkać to i tak nie mogą pomimo ze oboje pracują!!! zjebane to wszystko!

Gość uk cityy
w Londynie cena m2 mieszkania jest 10 razy wyzsza niz w Warszawie .Dlatego lepiej uwazac na to miasto Nie stac was byloby nawet na pol metra kwadratowego .

yyyeti głównych partii jest cztery: pis, po, psl, sld, czyli tak is i sld odpada od razu, po na razie nie robi nic, więc nadzieja jeszcze w psl, wiem, może to beznadziejne myślenie, ale już naprawdę nie wiem co mam myśleć.. skończmy o polityce bo żżżżyyyyygać mi sie chce!!! jaka nadzieja w psl?? HAHA nie zachowuj się jak dzieciak, łykający każdą ścieme... bez obrazy

Gość yyyeti
a wiecie co ja słyszałam? że teraz magisterka to jest nic, że teraz w pl będą się liczyć doktoraty hahaha wychodzi na to, ze będziemy musieli uczyć się latami prawie do 30-stki a pracy jak nie było tak nie bedzie, a jak już się znajdzie to za grosze hahaha pier.dole takie coś, za rok wyjeżdżam za granicę i tyle

Gość do dziwne nie rozumiem heh
ja jestem taki wujek z hameryki.....jestem co roku w polsce,jest internet i gazety.....to niby czego mam nie wiedziec o polsce...??? ponad 20 lat temu mieliscie szanse wyjsc na prosta to zescie wybrali komucha na prezydenta....a ten ustawil swoich kolesi ktorzy teraz doja ten biedny kraj.....podziekujcie swoim rodzicom za dobry wybor.....teraz wy powalczcie na ulicach o lepsze jutro,o ile was stac...

Gość zgadzam sie z autorka.
Jestem po kosmetologii, teraz studiuję farmację na drugim roku. Jeżeli tylko będę miała okazję to wyjadę nawet do pracy jako sprzątaczka...

to jest myśl przewodnia Polski: " Nie czyny, nie cuda, NIC! "

Gość yyyeti
nie chce tutaj gadac o polityce, ale napisałam tak, bo ktoś się pytał : co można zrobić żeby było lepiej? no a co? tylko zmienić rząd, a w jakiej partii nadzieja według ciebie? tylko nie pisz, że w żadnej, bo na coś przecież ludzie muszą głosować

a właśnie,że napisze w żadnej Ja nie chodze głosować, szkoda mi czasu na takich zjebów!

Gość Liddka
Tak się u nas dobrze żyje,to ciekawe czemu za swoją pensję nie jestem w stanie zamieszkać samodzielnie bo nie stać mnie na wynajem mieszkania nie mówiąc o kupnie?Zaznaczam,że ukończyłam studia magisterskie z bardzo dobrym wynikiem,tylko co mi po tym?Byle robotnik zarabia więcej,więc wniosek jest jeden- po co się uczyć? I nie tylko ja jestem w takiej sytuacji,bo większość znajomych,którzy nie mogli liczyć na wsparcie rodziców np przy zakupie mieszkania ma podobnie... Więc nie piszcie głupot że w Polsce jest tak dobrze...

lidka mam tak samo, tyle ze własnie koncze mgr. ale jest straszna lipa z pracą, wiec polska nie moze byc dobrym krajem, co za patologia!

Gość bnnb
bo tylko byscie chcialy bogatego za meza i jeszcze zeby was ruchał . Nie macie ambicji

Gość bieda w polsce
Mam tak samo, zarabiam 1500zł, za rachunki i wynajem mieszkania idzie prawie cała wypłata, na życie zostaje mi 300zl i jak z tego oprocz jedzenia coś dla siebie kupić? kupię buty zostanie 200, kupię kurtkę zostanie 50 :o Już nie mówiąc o kosmetykach i środkach czystości :o

ktoś tu zadał dobre pytanie- co zrobić zeby żyło sie lepiej? jakie propozycje? studia już nie wystarczają, a moze trzeba być niezłym cwaniakiem, zarabiać na kimś oszukując ludzi... bo normalnie to nie da rady

bnnb - spierdalaj stąd hipokryto!!! kazdy sądzi wg. siebie

Gość anette_5
Mój dziadek opowiadał mi historię,jaką opowiadał z kolei Jego ojciec,czyli mój pradziadek.Otóż my Polacy byliśmy zawsze okradani,posłuchajcie:Przed wojną niewielu ludzi na wsi umiało czytać,pisać,liczyć-nie byli wykształceni,toteż ż...i uważali ich za ciemnotę.Jak jakiś człowiek jechał na targ został oszukiwany,przez np.ż...I przykład z życia:pojchał znajomy mojego pradziadka sprzedać zboże na targ,ż...kupił od niego to zboże dał mu pieniądze niby tyle ile ten sprzedający chciał,przyjechał do domu i okazało się,że było tych pieniędzy znacznie mniej niż powinno!Udał się po naradzie rodzinnej i sąsiedzkiej do tegoż ż...i mówi mu,że on go oszukał!A ten cwaniak ż...mówi tak,NO WIDZICIE GO CHŁOPIE TE PIENIĄDZE MIAŁY INKLUSA (czyli niby takiego diabła,w sumie niewiadomo co to ten INKLUS)co to np.je zeżarł po drodze z targu.Zobaczcie stare dawne dzieje przedwojenne i oszukiwani,okradani byli ci biedni ludzie!I tak też jest z nami obecnie i tak będzie.A dla ż...my Polacy jesteśmy tzw.GOJAMI co znaczy,że nie jesteśmy ludzmi,ale zwierzętami bo GOJ znaczy u nich takie bezmózgowie!Takiego zwierza! Pozdrawiam

Gość kompleksy macie co poniektórzy
"Tak ciężko zaakceptować, że Polacy nie poświęcają wszystkiego, żeby żyć za granicą??? Najłatwiej zawistnym osobom napisać, że Polacy za granicą żyją jak kloszardzi a wyjechali dlatego, ze w Polsce im nie poszło. " Bo taka jest prawda w wiekszości przypadków :) Obiektywna prawda. Nie rozumiem tylko o co ci chodzi z ta zawiścią, dobrze ci się żyje no to fajnie, a mnie się dobrze żyje w Polsce. ...a może to ty jesteś zawistna? W obcym kraju nie spotykasz sie np. z rasizmem? W UK często prześladują Polaków i Polki. Wspomniałem wcześniej o rodzinie z Australii, kiedy po 30 latach pierwszy raz przyjechali do Polski to widziałem w nich własnie taką trochę zawiść. Nie mogli zrozumieć że u nas jest taki poziom życia i co utkwiło mi w pamięci - pojechaliśmy do ich cioci, osoby ponad 80 letniej, mieszkającej w małym domu opalanym węglem i ta radość w oczach że znaleźli kawałek biedy. Zabawne też bo poprzywozili w prezentach ciuchy w których moja siostra i kuzynki wstydziłyby się chodzić. A to są bardzo sympatyczni ludzie, tylko tak jakoś żyli w przeświadczeniu że my tu biedujemy a oni mają lepiej. Moja siostra tam była całe 2 miesiące - nie mają lepiej. W krajach tzw "zachodnich" jest lepsza infrastruktura, ale już z opieką medyczną wcale nie jest tak różowo...i jeszcze ważna rzecz - każdy ma swój los, są biedacy i w UK i w Polsce i w USA..sa też tacy którym się powodzi 🖐️

anette_5 - coś w tym jest a nawet sporo

Gość anette_5
Sorki za te buzki,jakoś w pośpiechu tak powstały!Przy tej mojej "opowieści",nie mają one absolutnie miejsca!

Gość aateiista
za komuny było lepiej !!!

Gość o ta twoja siostra tez jest
zawistna i zazdrosna....sprawdzcie sobie pierwsza piatke najlepszych panstw na swiecie do zycia a potem piszcie gloopoty....

kompleksy to bym miała jkbym była głupia, niewykształcona idiotka. A tutaj sie rozmawia o tym ,że w naszym kraju ciężko się wykazać i robić to co człowiek chce i sie tego uczył ileś lat... a nie o naszych kompleksach jakby ktoś nie wiedział i nie zrozumiał tematu!

Gość Liddka
Pensja 1600zł, wynajem bylejakiej kawalerki (mieszkam w jednym z największych miast Polski) to ok 1100zł,zostaje 500zł na tzw życie,a więc trzeba za to zjeść,ubrać się,kupić środki czystości...I gdzie tu myśleć np o zakładaniu rodziny i dzieciach?Za co? Mam 26 lat i mieszkam z mamą bo po prostu nie stać mnie na usamodzielnienie się mimo że bardzo bym chciała. I to jest ten nasz wspaniały kraj...