Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyzzzlaq

Szkoła SPEAK UP Wrocław opinie

Polecane posty

Gość gość
Speak up to najgorsza z możliwych opcji. Tyle w tym temacie. Jak ktoś ma mózg, to widzi, że to jest pisane przez studenciaków za 20 gr od posta.

Gość gość
Szkoły Speak Up są na dnie wszelkich rankingów. Negatywne opinie o nieuczciwych metodach werbowania uczniów są można znaleźć na każdym portalu. Dlaczego Urząd Ochrony Konsumenta nic nie robi żeby zablokować praktyki Speak Up?

Gość gość
Jezu jak dobrze że weszłam na to forum, dzisiaj miałam iść na spotkanie z nimi. Dam sobie spokój. A poza tym widać że te pozytywne opinie wypisywane tutaj są zakłamane pisane przez jakieś podpłacone osoby albo pracowników, albo samego właściciela.

Gość iona

Dziękuję za opinie. Zastanawiałam się nad pójściem do SU: pracuję projektowo, więc czasem mam luźny tydzień, a w niektórych tygodniach praca zabiera mi nawet 80h. Dlatego "normalne" kursy nie wchodzą u mnie w rachubę. Dzięki Waszym informacjom i opiniom nie wpakuję się w SU :)

Podsumowując to, co przeczytałam na forum: można w SU kupić pojedynczy poziom, ale wychodzi drogo. Cena robi się atrakcyjna przy zobowiązaniu się na rok, ale wtedy rezygnacja wiąże się z wysokimi kosztami. Jeśli uczeń nie jest zadowolony z zajęć, nie opłaca mu się zmieniać szkoły. Szkoła nie ma żadnego interesu w dbaniu o poziom, bo liczy na "złapanie frajera" a nie na zadowolenie klienta.

Moja decyzja: lektor indywidualny, najlepiej native + praca własna. Ok, wyjdzie dość drogo (2h native w tygodniu to ok. 900-1000 zł/m-c), ale jeśli pojedynczy poziom w SU miałby kosztować 1600 zł, przy 20h z przypadkowym lektorem w grupach 3-10 osób o zróżnicowanym poziomie... No, przykro mi, ale indywidualne zajęcia ze stałym nauczycielem, który się stara o klienta i zna jego potrzeby wychodzą jednak lepiej :)