Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyzzzlaq

Szkoła SPEAK UP Wrocław opinie

Polecane posty

Gość gość
"Rzecz jasna wybrałam raty." - tego typu zdania sugerują właśnie, że dla nich pracujesz, a nie to że deklarujesz się jako zadowolony klient. Dlaczego "rzecz jasna" jedyna rzecz jasna to taka, że na ratach zarabiają inni a ty w efekcie tracisz. Każdy rozsądny człowiek woli płacić gotówką, o ile oczywiście może - za sprzęt RTV, za nieruchomości i za kursy językowe też. Co do szkoły nie wypowiadam się - wybrałam w końcu inną, mniej nachalną jeśli chodzi o cyrografy i wielomiesięczne umowy. Myślę, że Speak Up wielu klientów takich jak ja traci na tej polityce, która mi osobiście kojarzy się z wciskaniem kredytów i umów telekomunikacyjnych, a nie z ofertą edukacyjną. W mojej szkole (nie podam nazwy, bo nie o reklamę tu chodzi): płacę określoną sumę za semestr w ratach (2) lub jednorazowo SZKOLE, a nie bankowi czy coś. Jeśli zapiszę się np. po miesiącu od początku semestru płacę proporcjonalnie mniej (jeśli jednak zrezygnuję w połowie semestru nie odzyskuję wpłaconej sumy, ale nie muszę też płacić ewentualnej drugiej raty). Materiały edukacyjne również w cenie, ale to raczej standard. Taka oferta budzi o wiele więcej zaufania, płacę za to co kupuję, a w interesie szkoły jest, bym chciała kupować ich usługi nadal - więc niech dbają o jakość, a nie szantażują mnie kruczkami prawnymi.

Gość hhhonorata
Ok, a teraz pytanie, czy mozna uczyć sie w tej szkole i nie decydować sie na kredyty ?

Gość justausta
pewnie że można po co się ładować w raty:)ja w speak up płaciłam od razu za całość i dostałam jakiś jeszcze pakiet gratisowych lekcji, ale nie pamiętam ile, jak znajdę umowę to Ci napiszę, ale chyba 50 lekcji miałam za free

Gość fellicjita2
Nieraz wiekszość osób jednak szuka opini o szkole własnie w internecie, bo nie każda szkoła daje mozliwosć chodzić na lekcje pokazowe, jak w Speak'up.

Gość marionetkaaaa
Fakt, ze szkół jest sporo i trzeba dobrze wybrać, ale akurat speak up mogę szczerze polecić, sama tam chodziłam na angielski biznesowy. Nauczyłam się, dostałam pracę, o którą mi chodziło i super :)

Gość halinkaq
Ten angielski biznesowy w speak Up brzmi fajnie...ile kosztuje taki kurs?ile godzin w tygodniu trzeba zrobić na tydzień? jakiś skrypt tam przygotowują??

Gość gość
Pomijając poziom czy metody nauczania, Speak Up ma zasadniczą wadę, jaką jest wiążąca i skomplikowana (po co?) umowa, którą trzeba podpisać zanim tak naprawdę zaczniemy chodzić i dowiemy się, czy odpowiada nam ta nauka i czy jej potrzebujemy. W innych szkołach sprawa jest prosta: płacisz za semestr/pół semestru/od godziny, korzystasz z tego za co zapłaciłeś i kropka. Jak w sklepie - kupujesz jeden majonez i go zjadasz, najwyżej drugi raz nie kupisz. Speak Up to jakbyś od razu musiał podpisać umowę abonamentową z dostawcą majonezu.

Gość gość
a może po prostu należny czytać umowę ze zrozumieniem a nie podpisywać wszystko jak leci? jak w tamtym półroczu podpisywałem umowę właśnie ze speak up jako pracodawca to nie było problemu z księgową przestudiowałem, umowę i moim 3 pracownikom za fundowałem taki kurs nie narzekam na te szkołe

Gość gość
Po przeczytaniu umowy speak up ze zrozumieniem wyciągamy następującą informację: jest to dla nas zobowiązujące na czas dłuższy. Nic w tym strasznego, ale warto wiedzieć, że inne szkoły zobowiązań od klienta nie potrzebują. Biorą pieniądze i świadczą usługę. Mogą się wydarzyć różne rzeczy, np. stracę pracę i nie będzie mnie stać na dalszą naukę. W innej szkole (na ogół) rezygnuję i tyle. W Speak Up pozostaje zobowiązanie, z którym trzeba się liczyć. Dlatego nie chcę tej umowy, bo konkurencja oferuje warunki lepsze.

Gość kornelia334
Wiele moich znajomych chodzi teraz na takie właśnie kursy i rzeczywiscie z tego co widac chociazby po pierwszych 5 miesiącach zdecydowanie samo mówienie niekoneicznie jakiś trudnych słówek przychodzi jej znacznie łatwiej.

Gość gość
Owszem, zgadzam się z Tobą, ale musze też powiedzieć ze taki obóz ma sens jesli oczywiście mamy już jakies podstawy języka inaczej niestety jest to troszkę bez sensu moim zdaniem.

Gość gość
Od kiedy mozna dołączyc do nauki w SpeakUp ? czy w kazdej mozliwej chwili czy to jest taka nauka semestralna ?

Gość gość
z tego co się orientuje to można do nich dołączyć w każdej chwili, zreszta zadzwoń do ich konsultanta to się wszystkiego dowiesz, ja tez jakoś dołączyłem do speak up w trakcie semestru ale to był jego sam początek...ale oni idą na rękę swoim słuchaczom więc na pewno się dogadasz

Gość wroclawwianin
witam ja również odradzam tej szkoły jak poniżej ktoś napisał ze spłaca kilka tys kredytu ..ja ma do zapłaty 6000 PLN...gdy po kilkunastu miesiącach zrezygnowałem pisemnie i zdając książki do szkoły myślałem ze to koniec i kłopot z głowy ostatnia tam podajże 250 zł zapłaciłem .... a po 2 latach komornik gdzie to nie było żadnych upomnień ani pism...przez dwa lata...teraz chcę zejść na drogę prawna ...jeśli ktoś chce się dołączyć i chce odzyskać pieniądze... piszcie tu.... Wrocławianin

Gość gość
...ja też chętnie poszłabym do sądu, bo za niewykorzystany kurs powinni mi zwrócić 2000 zł a chcą mi zwrócic tylko 700 zł ( Oczywiście teraz skończyłam spłacać kredyt) Ale tyle już naczytałam się opini zniechęconych i oszukanych ludzi, ze zastanawiam się czy warto ...ile będzie kosztował prawnik,,,,co robić?

Gość gość
Zgadzam sie z tym, ale i tak w dzisiejszych czasach jednak znajomość jezyka obcego jest podstawa. I jesli mamy z tym problem, to kursy sa dla nas na pewno najlepszym rozwiązaniem.

Gość gość
Zdecydowane NIE! Znajomy zapłacił za 6-cio miesieczny kurs z gory, nie był na żadnej lekcji, okazało sie ze cala kasa przepadła i nie ma szans na to żeby w tej sytuacji zacząć kurs w kolejnym terminie!!! Skandal! Chyba nikogo nie zdziwi fakt, ze przed podpisaniem umowy pani ze szkoly wydzwaniała niemal codziennie, po czym po razpoczeciu domniemanego kursu znajomy nie dostał zadnego telefonu upominajacego sie o jego nieobecnosc. Zdecydowane nie ! !! Nie przypuszczałam że takie jawne oszustwo może miec miejsce w dzisiejszych czasach. Jeszcze raz zdecydowane NIE!!!

Gość Sarah 2014
Oszuści i naciągacze! Zapisalam sie na rok nauki, po rzekomej obniżce cena wywindował do ok 4 tyś zł ( 4pozomy, po 3 miesiące). Przez pierwszy miesiąc pomimo moich usilnych próśb udostępniono mi 2 zajęcia z lektorem!!!! Powinno byc 2*2 w tyg!. Przy rezygnacji koszmar.... musiałam wielokrotnie telefonować 3 razy chodzić, rozmawiać z " pracownikami" i w dalszym ciągu nie wiem ile za to beznadziejne cos zapłacę..... 350 zł na poczatku biora za nic - wpisowe.... Pozniej zmuszaja klienta do zaciagniecia kredytu na poczet kursu... Po to tylko żeby było trudniej zrezygnować! Teraz mam spłać ray kredytu, usług brak! Oby chociaz oddali mi reszte pieniędzy! Szkoda, że nikt mnie nie przestrzegł przed tymi oszustami;/ Strace zapewne tyle ile bym za semestr nauki w uczciwej szkole zapłaciła.

Gość gość
Oszuści i naciągacze! Zapisalam sie na rok nauki, po rzekomej obniżce cena wywindował do ok 4 tyś zł ( 4pozomy, po 3 miesiące). Przez pierwszy miesiąc pomimo moich usilnych próśb udostępniono mi 2 zajęcia z lektorem!!!! Powinno byc 2*2 w tyg!. Przy rezygnacji koszmar.... musiałam wielokrotnie telefonować 3 razy chodzić, rozmawiać z " pracownikami" i w dalszym ciągu nie wiem ile za to beznadziejne cos zapłacę..... 350 zł na poczatku biora za nic - wpisowe.... Pozniej zmuszaja klienta do zaciagniecia kredytu na poczet kursu... Po to tylko żeby było trudniej zrezygnować! Teraz mam spłać ray kredytu, usług brak! Oby chociaz oddali mi reszte pieniędzy! Szkoda, że nikt mnie nie przestrzegł przed tymi oszustami;/

Gość Andzelika 2012
Oszuści i naciągacze! Zapisalam sie na rok nauki, po rzekomej obniżce cena wywindował do ok 4 tyś zł ( 4pozomy, po 3 miesiące). Przez pierwszy miesiąc pomimo moich usilnych próśb udostępniono mi 2 zajęcia z lektorem!!!! Powinno byc 2*2 w tyg!. Przy rezygnacji koszmar.... musiałam wielokrotnie telefonować 3 razy chodzić, rozmawiać z " pracownikami" i w dalszym ciągu nie wiem ile za to beznadziejne cos zapłacę..... 350 zł na poczatku biora za nic - wpisowe.... Pozniej zmuszaja klienta do zaciagniecia kredytu na poczet kursu... Po to tylko żeby było trudniej zrezygnować! Teraz mam spłać ray kredytu, usług brak! Oby chociaz oddali mi reszte pieniędzy! Szkoda, że nikt mnie nie przestrzegł przed tymi oszustami;/

Gość gość
fillllipowska... byłam na zajęciach........Ty zapewne pracuje w Speak up :)... Poziom mierny. Conversacje ...ten kto potrafi mowic ten mowi, reszta może wycedzi 3 zdania.... brak slownictwa... Gramatyka niestety podobnie... nie pamietalam struktur gramatycznych i musialam prosic lektora o wytlumaczenie... owiedzial pod nosem 2 zdania, nikt nic nie zrozumial... i tyle....... Brak wyszkolenia pedagogicznego lektorów...

Gość gość
Przeczytałam ostatnio artykuł w gazecie o tym co się dzieje w tej firmie. Oczywiście jesteśmy bezsilni jako klienci poniewaz podpisaliśmy umowy które są tak zagmatwane i niejasne, że trudno wyłuskać podstęp pod potokiem słów konsultantki, która oczywiście dostaje premię za każdego namówionego klienta. Niestety nikomu nie udało się odzyskać pieniędzy za nieukończony kurs, więc pozostało nam tylko ostrzegac innych aby szerokim łukiem omijali szkołę SU. Ostatnio odwiedziłam szkołę w Krakowie, bo po 8 mies. od rezygnacji dzwonia do mnie z zaproszeniem do kontynuowania nauki. Mają taki burdel, że nie wiedzą o złożeniu rezygnacji przezemnie, albo mają coraz mniej klientów i szukają naiwnych i głupich. OSTRZEGAM od tej szkoły z daleka...pozdrawiam

Gość bounty1
Ja chodziłam tam rok i nie podobało mi się. Przepisałam się do Profi Lingua i jestem o wiele bardziej zadowolona - lepsze warunki i szybsze efekty nauki. Lektorzy poważniej podchodzą do swojej pracy.

Gość mucha21
Ja bym nie ryzykowała - lepiej zdecydować się na szkołę sprawdzoną, o której są lepsze opinie. Ja już 5 semestr chodzę do profi lingua na kuźniczej i zastrzeżeń nie mam.:)

Gość Wiki19994
Nigdy nie chodziłam na zajęcia do Speak up, więc nie wiem ile jest prawdy w tych wszystkich komentarzach, ja od 2 lat chodzę na angielski do profi lingua i bardzo mi się podoba. Lektorzy są super, zajęcia są bardzo ciekawe, dzięki nim przełamałam barierę językową, co nigdy nie udałoby mi się na zajęciach w szkole :)

Gość gość
W szkole w Warszawie dokonano oszustwa i fałszerstwa. Nie powiedziano mojej mamie, że bierze kredyt oraz sfałszowano deklarowaną wysokość dochodu. Zamiast wpisać 1050 wpisano 1500 i nie poprawiono przy zwróceniu uwagi. OSZUŚCI I ZŁODZIEJE umowa śmierdzi na kilometr, a te wszystkie gwarancje tą tak napisane, że nawet ja nie mogę tegro zrozumieć.

Gość gość
Nie polecam, zapisałam sie na kurs 2 lata temu...zrezygnowałam z powodu braków efektów... oni dalej wydzwaniają do mnie co tydzień i pytają sie czy nie chce skorzystac z ich nowej oferty. Przy wcześniejszej rozmowie uprzedzałam, ze nie życzę sobie ciagłego dzwonienia, moja prośba nie poskutkowała...co moge zrobic ?

Gość gość
Uff, w porę i czas się wycofałam. Po dwóch dniach wyppowiedziałam umowę kredytowa w Santander i umowę tej podejrzanej szkole. No more. Głupia bylam, że dałam się złapać w sidła omamienia pana sprzedawcy kursow, ale analiza umów na chłodno i przejrzenie opinii w sieci mnie otrzeźwiły. Jesli ktoś nieopatrznie podpisze im papiery: wypowiedzieć jak najszybciej - maks bodajże 14 dni bez żadnych konsekwencji finansowych!!!

Gość gość
Ta szkoła to pralnia pieniędzy. Stosują półmafijne metody i polują na tzw. frajerów. Nie płać oszustom i złodziejom!

Gość gość
Hej! Każda szkoła językowa ma swoje plusy i minusy ... jedno jest pewne, bo nauce w takiej szkole można zdobyć certyfikaty, które upoważniają do pracy jako lektor języka obcego! Uważam, że to świetna szansa na zdobycie porządnej pracy. Podaję linka do banku pracy dla nauczycieli angielskiego we Wrocławiu http://preply.com/pl/wroclaw/oferty-pracy-dla-nauczycieli-j%C4%99zyka-angielskiego Oczywiście takie ofert pracy można znaleźć też w innych miastach, ale pewnie Was najbardziej interesuje Wrocław. Dziękuję i powodzenia!