Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytyt

czy sa tu jacys NAUCZYCIELE?

Polecane posty

Gość sratata
ja pracowałam za 1300 zł, przez pierwsze różnie bywało od 800-1000

Gość wcale nie dziwne
Nie chcą starej wygi, bo takiej trzeba dobrze placic, a taki mlody-gniewny bedzie zaiwanial za stazowe, więc nie dziwne ze nie chcą.

uważam ,że to ściema, bo pieniądze płaci ministerstwo i wydaje mi się dziwne, że niektórym płaci 1200 zł a niektórym 2500 zł za te samą pracę, to jest niemożliwe!!! chyba, że dyrektor szkoły wystarał się o dodatkowa kasę dla nauczycieli, ale to nie jest podstawa do emerytury, tylko dodatki

Gość srednia oscyluje
W okolicy co najmniej 2000zł, te bajeczki o 1300zł to dzieciom na dobranoc opowiadać.

Gość kfhkjionmco
Wynagrodzenie zasadnicze nauczycieli w tabeli: http://www.lex.com.pl/serwis/du/2009/0422.htm Należałoby dodać do tego dodatek za staż pracy po 3 latach pracy -1% od zasadniczej, dodatek za prowadzenie klasy ( około 100 zł- zależy od województwa) , motywacyjny [przyznawany najlepszym nauczycielom] (od 100-500) i czasem jeszcze kilka innych dodatków ( np. za opiekę nad stażystą, za specjalizację) Nie mają źle A jednak beczą :p

Gość sratata
do wcale się nie dziwię: tak lepiej zatrudnic nauczyciela stażystę niż tego który ma stopień. Ja mam 35 lat i widzę, że jest coraz gorzej z pracą

Gość beczą beczą
Zgodnie z zasadą że to nie zaszkodzi a zawsze może pomóc...... 1300zl buhahahahaha chyba razy dwa.

Gość sratata
Dwa lata składania podań, chodzenia i skamlania o pracę i nawet żeby zastępstwa nie było? o co chodzi? referencje z poprzedniego miejsca pracy także posiadam.

Gość taka prawda
Ci starsi trzymaja stolki jak tylko mogą, jakby mogli to by sie przykleili, juz wiesz dla czego, bo zaraz sie znajdzie jakis mlodzieniaszek i bedzie robil za pol ceny :D

Gość nauczycielka a co P
Zarabiam, nie narzekam, mam 13-kę, wakacyjne prawie 1000, z tymi urlopami to przesadziliście zawsze kilka dni ucieka czy to z ferii czy wakacji, a i nawet nagrodę od dyrektora dostałam - też kilka stówek. Oczywiści w przyszłym roku podwyżka!!! I co gniecie was - weźcie się do roboty, skończcie studia a nie będziecie musieli w biedronce pracować. Nie mądrzyć się tylko lekarzem zostać i wio za granicę. A tak na marginesie jak ktoś rzetelnie swoja prace wykonuje to go przełożeni doceniają - co roku mam laureatów ogólnopolskich, uczniów zwalnianych w egzaminów końcowych i darujcie sobie komentarze że nic nie robię bo ROBIĘ I MAM.

Gość sratata
tak 1300 a bywało tylko 1000 ponieważ nie było pełnego etatu, umowy na czas określony kilka lat z rzędu, a póżniej zielona trawka i wielkie nic. Zastanawiam się ile rzeczy można było zrobic przez te kilka lat....straciłam je w szkole, teraz mam 35 i problem braku pracy.

Gość kfhkjionmco
aktualna jest tabela B - od 01.09.2009

Gość powiedzmy sobie tak
Brawo!!! Pierwsza, co nie jęczy.

kurwa, ja pierdole, czy uważacie, że 2500 zł po 15 latach pracy i ciągłego doskonalenia zawodowego (z własnej kieszeni) i użerania się z dyrektorem, rodzicami i czasem dzieciakami to dużo? to może mam oddać pensję kopaczowi rowów bez szkoły, co się podpisać nie umie i tak spierdoli chodnik, że po remoncie jest gorzej niż przed?

Gość zaraz cie pojadą
Zaraz ktos powie ze klamiesz, przeciez nauczyciel to zaiwania za 1300zł i po powrocie do domu do 22:00 nie wystawia glowy z papierków. Heehehehe

Gość najlepsze zawsze jak wszystkie
konowaly i nieuki ktore teraz musza zapierdalac w biedronce za 600 zlotych wypowiadaja sie o nauczycielach ehehehe.. A kto ci kurwo jedna z druga broni zatrudnic sie w szkole skoro tam jest tak zajebiscie ?

Gość sratata
Dziś było mi tak przykro jak nigdy, jedynie mąż złożył mi życzenia :( już od dwóch lat nie jestem nauczycielem :( więc kim?

Gość Trzeba bylo zostac murarzem
Zarabia na dzien dobry tyle co dyplomowany, tylko ze niestety woreczki musi nosic, a wy tylko kanapeczki i kawusie do pracy.

Gość sratata
ja nie narzekałam ja się cieszyłam, że mam pracę, ale ta praca naprawdę wymaga poświęcenia i kto nie był nauczycielem ten nie wie, że bycie nim to jest stres i odpowiedzialnośc za dzieci, młodzież, za to czego nauczysz i ich zdrowie....

Gość kfhkjionmco
Gniecie mnie to, że macie chore przywileje. Wcześniejsza emerytura, urlop zdrowotny czyli pensja przez rok za free (haha) i połowę etatu licząc przepracowany efektywnie czas

Gość kanapeczki i kawusie
a co mam tachac betoniarke,żeby cie usatyafakcjonowac ?

Gość sratata
jest dużo pracy w domu. Mąż narzekał, że wiecznie coś rysuję, wycinam, przygotowuje i nie mam dla niego czasu, teraz mam go aż za dużo :(

Gość do Trzeba bylo zostac murarzem
Trzeba było prostytutką zostać - nic byś nie musiała robić tylko leżeć na plecach i nogi rozkładać a pensja na pewno lepsza od nauczyciela z budowlańcem razem wziętych

Gość wystarczy ze przestaniesz
MARUDZIC.

Gość no właśnie--was strasznie
"GNIECIE"

Gość sratata
haha no tak może i trzeba było, niestety do prostytucji powołania nie mam :p

Gość baba w biedronce
tez tylko placze i narzeka a na zapleczu nawpierdala sie zarcia za conaijmniej 3000 miesiecznie :classic_cool:

Gość sweethoneybee
Zarobki nauczycieli są jawne, więc może Ci, którzy na nas tak naskakują, ujawnią swoje? I przy okazji wykształcenie!

Gość Właśnie skończyłam pracę na
dziś.... Ponad 2 godziny sprawdzania klasówek..... po to żeby chociaż weekend mieć wolny....

Gość do kfhkjionmco
efektywnie to ty nawet mózgu nie używasz, od kilku miesięcy trąbią, o likwidacji wcześniejszych emerytur a ty dalej swoje. Co za ciemna masa, lepiej sie nie rozmnażaj bo nauczyciele będą musieli twoje dzieci uczyć a z takimi genami to normalnie orka