Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytyt

czy sa tu jacys NAUCZYCIELE?

Polecane posty

Gość 36/h to pół etatu
jakim cudem, skoro 40 godzin to cały etat?

Gość .nauczycielka.
Straszne owce w tym kraju... Ciemnota to Wam z glow bije. Powiem tak: Zycze Wam zebyscie zarabiali tyle co ja majac na glowie tyle samo co ja, bo samo wam to do glow nie wejdzie jak widze. Ile osob tutaj wypowiadajacych sie nie mialo problemow z nauka? Pewnie 0. Nie chcialo sie uczyc, to teraz sie na forum probujecie zalosnie odegrac. Smutna prawda: Jak Tobie cos w zyciu nie wyszlo, to nie wina biednego nauczyciela, ktory sie musial z Toba meczyc przez tyle lat, tylko Twoja. Zale do psychologow kierowac, nie do mnie. Nauczyciele maja bardzo slabe zarobki i taka jest prawda (nie pisze tutaj o nauczycielach prywatnych szkol, bo to inna bajka). Ale (jak to ktos wyzej napisal) 'ciemnota' nadal bedzie wierzyc krzykaczom, ze nauczyciel ma mase kasy. Tylko dlaczego nigdzie na wakacje nie wyjezdza i jezdzi rowerem czy zdezelowanym samochodem? Dlaczego do szkoly nie przychodzi w modnych, eleganckich ubraniach? No dlaczego? Aha no tak, sklada na koncie i nie wydaje, zeby mogl plakac jak mu zle. Opamietajcie sie.

Gość hej młoda nauczycielko
.nauczycielka. "wczasami pod gruszą, refundacjami wczasów i innymi świadczeniami z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych" O.o Wymien sie ze mna szkolami, blagam! Kochaniutka, skoro nie masz świadczeń z ZFŚS, to byś może jest to skutek wynikający z regulaminu Funduszu Socjalnego w Twojej placówce ( np. warunkiem do korzystania z niego może być umowa na czas nieokreślony)

Gość a liczyc potrafisz
Nie , chyba nie. Bo nie wspomnialas ani slowa że bite 3 miesiące masz płacone za pierdzenie w stołek.

Tylko dlaczego nigdzie na wakacje nie wyjezdza i jezdzi rowerem czy zdezelowanym samochodem ? Dlaczego do szkoly nie przychodzi w modnych, eleganckich ubraniach? No dlaczego? Aha no tak, sklada na koncie i nie wydaje, zeby mogl plakac jak mu zle. Opamietajcie sie. Kochana bredzisz. Połowa mojej rodziny to nauczyciele. Co roku jeżdżą na wczasy (nad morze, w alpy, Złote Piaski, itd) NIGDY nie mieli problemów finansowych, ubrani są modnie i jeżdżą dobrymi autami.

Wcale nie mam żalu do moich Nauczycieli :) Wręcz przeciwnie ! Wiele mnie nauczyli i jestem Im wdzięczna za to. Dzisiaj wykonałam kilka telefonów do moich "belfrów" z życzeniami. Nie mniej jednak by mieć takich uczniów jak ja trzeba być nauczycielem z pasją, zapałem i wrodzoną miłością do dzieci i młodzieży ( co niestety nie jest już takie oczywiste)

Gość marudzić trzeba
Nawet jak jest dobrze, może MEN się zlituje i będzie jeszcze lepiej.

Gość Nie rozumiem dlaczego tak wszy
scy zazdroszczą nauczycielom i oczekują, że sami oni będą dążyć... do czego właściwe? Do pogorszenia warunków pracy? Czy każdy w swojej pracy myśli sobie, o kurcze, za dobrze mam, dobra pensja, dużo wolnego, trzeba by to zmienić. No proszę Was... W każdym zawodzie są zalety i wady. Pracowałam w wielu miejscach i wszędzie sa różne premie, jakieś wolne wyskakuje itp. Szkoła to nie fabryka, dzieci to nie materiał do obróbki. Każda praca ma swoją specyfikę. Wkurza mnie to, że niektórzy się wypowiadają o lekarzach, pielęgniarkach, nauczycielach, jakby uważali, że powinni oni się postawić pod narodowym pręgierzem i w ogóle najlepiej za darmo robić...

Gość wykonałam kilka
telefonów" Przy okazji pewnie im wspomniałaś ,że maja za wysokie emerytury , co ?

Gość nikt nie zazdrosci
Tylko już nikt nie wierzy że to cale lamentowanie jest poparte faktami, bo nie jest. Telewizor jest cierpliwy i wszystko zniesie :D.

Gość ytyt
36h mam na miesiac sloneczko :D a nie na tydzien jak normalny pelnoetatowiec!! powiem Wam cos.. ja nie pochodze z biednej rodziny.. mam wspolne auto z rodzicami, ale ze ja dojezdzam do pracy najdalej to ja je biore... bak zawsze pelen... kase na wyjscia dostaje, mieszkam z rodzicami,mam 24 lata , prace powiedzmy "na miejscu" . niczego mi nie brakuje... za zarobione pieniadze kupuje sobie kosmetyki, ciuchy, oplacam komorke fryzjera i przyjemnosci typu wyjazdy , kino, ksiazki, plyty... chce Wam tylko powiedziec, ze z mojego pkt widzenia (osoby mlodej, mieszkajacej z rodzicami) zarobki rzedu 1600 zl (z obu szkol) za 64h miesiecznie (w obu szkolach) sa wystarczajace.. dodatkowo dorabiam sobie korkami, tlumaczeniami... tu wpadnie 100, tam 50.. wiec mam na to i na tamto.. caly ten moj wywod po to zeby wam powiedziec, ze w szkole w ktorej ucze nauczyciele nie wygladaja na bogatych... podjezdzaja starymi samochodami, albo rowerami, ubieraja sie ciagle w to samo,widac ze im sie nie przelewa - nie jezdza na wakacje ... nie mozna porownywac mojej sytuacji i ich.. gdzie na utrzymaniu maja cala rodzine (a partner zarabia podobnie) wiem, ze oni chetnie pracowaliby troche dluzej.. zeby zarobic wiecej.. ale uwiezcie praca z dziecmi jest naprawde meczaca... (mnie meczy, a jestem mloda, silna, i mam najgrzeczniejsze klasy ponoc)

"ale uwiezcie praca z dziecmi jest naprawde meczaca... " O Matulko taki BYK - zwala z nóg 😭

Gość ytyt
uscislam : nie jezdza na wakacje bo daja na wyjazdy swoim dzieciom...ne maja aut bo musza kupic mieszxkanie lub auto dziecku.. tak misie wydaje przynajmniej.

Gość ytyt
ojej czytalas zeby byka znalezc? daj spokoj.. rzadko robie bledy :) wierzysz ?

Czytałam bo "śledzę" ten topik :D

Gość ytyt
udzielila Ci sie nasza klasa :P

Niewiem o czym piszesz :) Ale spoko, zgadzam się z Panią pani magister :p

Gość ytyt
o matulu: nie wiem piszemy oddzielnie... widzisz jak prosto zrobic blad piszac post? zaraz powiesz ze niechcacy.. ja tez chcialam tak sie wytlumaczyc bo pewnie dlateg napisalam uwierzcie przez z. ale nie pisalam bo wydaje sie naiwne... nie ma co takich bledow wytykac...

Gość sikam po nogawkach
Jedna z niewielu jak jedyna praca gdzie jest 3 miesiace w roku wolne, wszystkie "piatki, swiatki i niedziele" Do tego dochodzi jeszcze prawie miesiąc ustawowego urlopu "z kodeksu pracy" i juz masz 4 miesiące :D przepracowana buhahahahaha. Zaraz sikne ze smiechu :) Tez znam takie co sapią o jejku jak ona ciezko pracuje, ale stołka sie trzyma tak kurczowo że malo sie nie zesra.

Gość o co ci kobieto chodzi
pytam "hej młoda nauczycielko" ? Że za duzo zarabiam ? Czy ja ci sie wcinam w twoje zarobki ?

Gość ytyt
trzyma sie bo jak ktos troche przepracuje lat w szkole, to potem boi sie podjac inna prace... tak mysle. a w ogole wiecie ze nauczyciel (co prawda podobno po 7 latach pracy dopiero) mzoe wziac ROK platnego urlopu tzw: NA PODRATOWANIE ZDROWIA??? a po jakims czasie znow rok :)

Gość trzeba było się uczyć robolu
to byś nie zapierdalał fizycznie w biedronce za 900zł

Gość do wszystkich co zazdroszczą
Skoro nauczyciele waszym zdaniem mają tak dobrze, to trzeba było wybrać ten zawód i teraz nie stękać, że wam tak źle, a oni mają tak dobrze. Może jakbyście popracowali w tym zawodzie, to teraz mielibyście inne zdanie na temat tej pracy:)

Germanistka. 1300 z groszem na ręke. Pełny etat, 4 rok pracy. Co rok biję się o pracę, co rok w sierpniu przeżywam koszmar, czy będę miała pracę. Koszmar.

Gość z tym ulopem to przesadzacie
W związku z tym, że nauczyciele mają wolne wakacje i ferie, to nie przysługuje im żaden inny urlop, więc te 4 miesiące to chyba z sufitu ktoś wziął. W żadnej szkole nie ma tak, że nauczyciela nie ma w ciągu roku szkolnego przez np. 2 tygodnie, bo sobie na urlop pojechał. Urlop ma w wakacje i w ferie, czy mu się to podoba czy nie.

Gość do wszystkich narzekajacych
Trzeba było wybrać inny zawód, przeciez "od wieków" wiadomo że nauczycielom jest zle :P

Gość ytyt
a nie , teraz doczytalam - 3 razy moze taki urlop wziac :) ale mamy super- my nauczyciele!! :D nauczyciele gora!!!! ja tam lubie uczyc.. moze nie daje to satysfakcji bo dzieciaki maja teraz za duze wymagania stawiane w szkolach i nie wyrabiaaja sie ze wszystkim, ale i tak lepiej sie z nimi wspolpracuje niz z plotkarskimi kolezankami z biura :P (pracowalam wczesniej) - obgadywanie jednej z druga i drugiej z trzecia :O

Gość do autorki....
Tym rozszczekanym pustakom (bo inaczej nie da się tej hołoty nazwać) nikt przecież nie broni iść na pedagogikę i mieć tak ogromne kokosy, jakie wg nich ma nauczyciel. Mamy demokrację, więc, jesli chcesz być nauczycielem, proszę droga otwarta!!!! Niedługo dojdzie do tego, że nie będzie miał kto dzieci uczyć!!!

Gość misisipi
powiem tylko tyle, jeśli tak cudownie wg was być nauczycielem, bo tyle kasy, zero roboty i mnóstwo świadczeń to nikt wam drogi do tego zawodu nie zamyka!! już na studia i na etacik! o ile się taki znajdzie:P naiwniacy... wszędzie dobrze gdzie nas nie ma co nie??