Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytyt

czy sa tu jacys NAUCZYCIELE?

Polecane posty

Gość sratata
przywileje są dla pracujących nauczycieli , a i tak zapewne je za jakiś czas zlikwidują.....

Gość kasiamała1****
nauczyciele sią poj...., gnoje jedne. Co to za kraj żeby im tyle płacić, za co???? A najgorsze jest to ze nasze dzieci uczą cepy po 2 letnim licencja i k.. płacą im za to ok. 1000 zł mc, wakacje, grusza. A te cepaki pozniej robią mgr.

Gość flaki mi się
przewracają od tego pieprzenia o tym jak to nauczyciele mają dobrze.... Zostańcie nauczycielami ...... broni Wam ktoś?

Gość sratata
przywilejem samym w sobie jest posiadanie pracy.....ale niech tak nie zazdroszczą nauczycielom. To ciężki kawałek chleba, chocby dlatego, że nigdy nie wiesz czy nie zmieni się ekipa rządząca w kuratorium i ktoś nie będzie miał większych znajomości niż Ty....

Gość kaśce płaci mops
..i właśnie skończyła 3-letnią podstawówke

Gość mała kasiu
menel spod budki z piwem wyedukuje twoje dzieci za 100 złotych, zaoszczędzisz!!!! Co za poje*any naród na edukacji swoich dzieci chcą zaoszczędzic, opiekunka do maluchów też powinna brac max 200 zł - bo co to w końcu za praca. Ludzie obudźcie sie w końcu - nauczycielom, opiekunkom oddajecie swoje dzieci chyba lepiej zeby byli wyedukowani i dobrze opłacani, a wtedy bedzie im zależało na pracy niz praca za ochłapy, którą każdy olewa - a więc wasze dzieci też.

Gość tak tak taaaak...
Dodam tylko, że najwięcej w szkole/przedszkolu to zalezy od dyrektora... Jak masz z nim dobre układy to i dodatki się znajdą, jak podskakujesz, to masz "gołą pensję" i tyle. Moje koleżanki nauczycielki jeżdżą na wspaniałe wakacje, nie odmawiają sobie niczego bo...mają zazwyczaj mężów niezłych przedsiębiorców a pracę w szkole traktują hobbystycznie! ;)

Gość sratata
a i zapraszam do szkoły, szczególnie do gimnazjum, zobaczycie co się dzieje....nie wiem co to za nagonka na nauczycieli, ale się zgodzę z tym, że to nie jest spójna grupa zawodowa, lekarze bronią się wzajemnie nawet jeśli chustkę zostawią w organizmie pacjenta...a nauczyciele? zobaczcie co się stało z katechetką, wszyscy nauczyciele tej szkoły byli mobbingowani, dopiero jak jedna sobie coś zrobiła to się przyznały. A tak buzia na zatrzask, a dlaczego? bały się zwolnienia ot co.

Gość kfhkjionmco
DO do kfhkjionmco Trąbić może i trąbią :p Pewnie już sikasz w rajty ze strachu, że wreszcie to zrealizują Pustaku :p I

Gość sratata
w szkole trzeba cicho siedziec, nadgodziny mają ci lepsi ;) a tak naprawdę goły etacik i to nie zawsze, ale mi przywileje. Nie gadajcie na nauczycieli bo gó....wno jecie i wiecie...

Gość no ty za to jesteś pełna
Na nic więcej cie nie stać tylko wzmianki o moczu. Szczyt elokwencji. Tylko pogratulować.

Gość _trąbią_ w znaczeniu
"już to zrealizowali "MOCARZU

Gość a ja będę twym aniołem
Dajcie mi 40 h tydzień pracy!!!!!!!!!!!! Dajcie mi 40 h tydzień pracy... zlikwidujcie mi kartę nauczyciela..... bardzo was proszę.... będę naprawdę szczęśliwy. Proszę was abym był zatrudniony normalnie... Już wyjaśniam dlaczego: 1. Pracował bym sobie od 7-15 no nawet pal licho od 8-16. 2. po 16 pier.... bym drzwiami i miał wszystko w 40 ...nie, zaraz nie w 40 ale w 4 literach.. 3. Kategorycznie odbierzcie mi wychowawstwo i sami sobie wychowajcie swoje "pociechy", a nie żebym ja musiał nadrabiać braki wychowania waszych pociech. Walczyć z ich lenistwem i bezczelnością. Tym, że nawet o własną higienę nie potrafią zadbać, bo w domu nie powiedziano im, że trzeba się wykąpać czasem i że nie wystarczy codziennie świeży żel na włosy dać albo "tapetę" na oczy... 4.Guzik by mnie obchodziło, że któregoś ojciec pije spędzając cały dzień pod budką, bo za tyle a tyle nie pójdzie do pracy...bo państwo daaaa. A to jeden z wielu problemów z którymi dzieciaki przychodzą do mnie. 5. Zabierzcie mi te ferie i wakacje.... ja chce te dni wolne wziąć wtedy, kiedy będzie mi to na rękę. Ja też chce pojechać po sezonie do ciepłych krajów za małe pieniądze, tak jak kilku moich uczniów przynosząc zwolnienie lekarskie na jakaś wymyślona chorobę, a sami opaleni na heban. 6. Wszelkie sprawy to nie na mieście czy wydzwaniając po 21 na domowy numer z książki tel. bo wtedy to bym już był po godzinach pracy. 7. Szkolenia i kursy, rady i inne "przywileje" nie popołudniu każdego tygodnia, ale w godzinach pracy a jak nie to proszę extra za nie zapłacić. 8. Na konkursy przedmiotowe, niech rodzice przygotowują sobie prywatnie i niech zawożą sobie sami własnym a nie nauczycielskim samochodem. 9. Dyskoteki, wycieczki i wszelkie imprezki to proszę do 16 i z tych imprezek odbiór osobisty rodziców, nie żebym ja się martwił czy dziecko ma czym wrócić do domu i czy może ja mam go odwieźć. 10. Moge pracować do 65 roku zycia, a co tam...dam rade...tylko teraz płaćcie mi tak jak należy... nie chce zarabiać 200-300 zł więcej od sprzątaczki ( z nauczyciela zawsze można zrobić "konserwatora powierzchni płaskich...odwrotnie to już nie tak prosto") POLSKI NAUCZYCIEL

Gość sratata
ciszej, ale się kłocita

Gość moja starsza jest dyrektoremm
ale jest tez nauczycielem dyplomowanym i razem ze wszystkimi dodatkami ma 5600 brutto. nie wiem czy to tak strasznie duzo jak na dyrektora. Dyrektor z maonachium ze szkoly z ktora wspolperacuja w przeliczneniu na zlotowki ma 18 tys mies netto pomimo iz szkola ma 2 razy mniej uczniow

Ludzie obudźcie sie w końcu - nauczycielom, opiekunkom oddajecie swoje dzieci chyba lepiej zeby byli wyedukowani i dobrze opłacani, a wtedy bedzie im zależało na pracy niz praca za ochłapy, którą każdy olewa - a więc wasze dzieci też. czyli jeśli dorzucę nauczycielowi 400 zł będzie zupełnie inaczej traktował moje dziecko? a przy dzieciach biedniejszych rodziców można sobie odpuścić? skoro narzekacie na zarobki, to znaczy, że olewacie dzieci? disclaimer: nikt by mnie nie zmusił do pracy nauczyciela, a już na pewno nie w gimnazjum, ale ten argument mnie powalił po prostu

Gość ty od dyrektorki
daj lepiej spokój ,bo tu sie dopiero zacznie jatka. Tu zabijają za 2i poł tysiaka

Gość a czy Ty wiesz nauczycielu
Ile zarabia sprzątaczka ? Nie rzucaj słow na wiatr !

Gość no w dobrej firmie
To sprzataczka może przegonic zarobkami nauczyciela na stazu i ma po pracy wszystko gleboko w 4 litarch. Dyplomowanego to przegoni może jakaś w korporacji, ale stazowego keine problem.

Gość powiedzmy sobie tak
zołza masz rację ! Ja osobiście uważam, że zawód nauczyciela powinien być dobrze, a nawet bardzo dobrze opłacany. Ale do tego zawodu powinni trafiać ludzie z powołaniem, z pasją i z ochotą do pracy. To, że powinni lubić dzieci i młodzież jest chyba oczywiste... Poza tym powinni mieć możliwość realizowania własnych, autorskich, ciekawych programów, uczących przede wszystkim myślenia, a nie durnego wkuwania formułek. Tylko, że u nas jest niestety inaczej.

Gość sprzataczki tylko placza i
lamentuja a prawda taka ze jak sprzata to i druga pensje z ziemii uzbiera :classic_cool:

Gość Zołzo
Nie musisz nikomu nic dorzucać nauczyciele dostali i jeszcze dostaną podwyżki. Uważam tylko, że nauczyciele zarabiają w sam raz do sytuacji w państwie i w stosunku do innych grup zawod.( oczywiście jak pracują rzetelnie i mają dodatki). Drażnią mnie tylko wypowiedzi, w których ludzie sugerują, że powinni zarabiać jak najmniej a czasem, mam wrażenie że mają pretensje do nauczycieli, że nie płacą rodzicom za zaszczyt nauczania ich dzieci

Gość kfhkjionmco
Spać nauczyciele ! Przecież jutro przed Wami dzień ciężkiej orki z naszymi matołkami ;-)

Gość studentkaaaaa resocjalizacji
Do niedawno żyłam w przekonaniu, że nauczyciele to mają super prace.... Może i owszem,ale zalezy w jakiej szkole sie pracuje. Nigdy nie marzyłam o pracy w szkole, ale jetem na resce więc z przymusu musiałąm odbyć praktyki. To tragedia!!!!!! Dzieci są okropne!!! pyskują, klną itd. Nauczyciel nie ma nic do powiedzenia bo zaraz Poje.....rodziece strasza kuratorium!!! Ludzie idzcie i pracujcie a takich warunkach!!! Moze w liceach jest inaczej,ale w podstawowkach to jest koszmar!!! i niech jeden z drugim idzie i zobaczy na własne oczy!!!! Szacun dla tych, którzy w ogóle chcą uczyć i wychowywac cudze dzieci!!!!!!

Gość kasiamala1****
zołza ...po co pier... z tą edukacja nauczycieli, znam kilka osób które maja licencjat 2 letni i uczą w szkole, to jest wyedukowany nauczyciel, nie rozśmieszaj mnie, po roku dostaje stałe posadki i zaczynają robiś mgr. z jeszcze k....Pani profesor sie tyt. za to to juz siedzieć w pierdlu .

Gość nauczyciele z powolania
Juz nie istnieją, a nawet jak istnieją to im sie odmienia po tygodnowej pracy w gimnazjum. No może w podstawowkach jakis z powolaniem sie uchowa, w gimnazjum nigdy w zyciu, takiemu z powołaniem to by samochód spalili i żone/córke wydymali.

Gość mam pytankooo
gdzie się robi 2-letni licencjat?:classic_cool:

Gość mała kasiu
Zgłoś to do kuratorium, gazet bo pracują bezprawnie. Dzisiaj każdy nauczyciel musi mieć mgr inaczej nie ma kwalifikacji do wykonywania zawodu.

Gość Bierzemy we wszystkim przyklad
z Niemiec to wezmy i w tym. U szwabow 2 najlepiej oplacane grupy zawodowe (nie wazne czy w sektorze panstwowym czy prywatnym patrzac) to nauczyciele i lekarze. W landach poludniowych nauczyciele zarabiaja nawet wiecej od tych drugich. Pojedzcie tam i zobaczcie jakie maja wille. A tutaj sie ludziom w oczy pluje ze maja czelnosc zadac podwyzki zarabiajac marne 2500 zl. Tfu polska holoto!