Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onieonieonieee

zatrzymała mnie policja!! co mi grozi?

Polecane posty

Gość onieonieonieee

Zostałam zatrzymana przez policję pod wpływem alkoholu (0,29 w wydychanym powietrzu) mam 15 lat. Zabrano mnie na komistariat i zbadano alkomatem. Piam spirytus, był przelany do dużej butelki po wodzie, prawie cala byla zapełniona więc zabrano mnie na pogotowie, gdyż alkohol był niewiadomrgo pochodzenia, tam okazało się, ze mam 0,46 promila alkoholu we krwi. Co mi grozi? Czy szkoła zostanie powiadomniona? Wiem, ze jestm głupim gimgównem... Czy mam szansę na liceum, mam niezłe oceny? Niech ktoś pomoże głupiej małolacie :-(

Gość onieonieonieee
w szpitalu rozmawialam z jakimś psychologiem-pielęgniarką. mówiła, ze sprawa trafi do sadu, ze mogę mieć kuratora i ze zostanie obnizone moje sprawowanie w szkole, co grozi tym, ze zadne liceum mnie nie przyjmie! czy będzie az tak źle? :-(

Ma 15 lat. Żadnego mandatu nie zapłaci. Mogą ją zgłosić do sądu rodzinnego wniosek o zastosowanie środków wychowawczych.

Gość NIEZŁĄ MASZ GARDZIEL
JAK PIŁAŚ SPIRYTUS :o POWINNI CI DOBRZE DUPE PRZETRZEPAC , POWIADOMIC SZKOŁĘ , RODZICÓW , MIALABYŚ NAUCZKE NA DRUGI RAZ, ZEBY NIE CHLAC BYLE GOWNA POZA TYM W TWOIM WIEKU POWINNAS ZAJAC SIE NAUKĄ ANIE PICIEM ALKOHOLU I TO NIEWIADOMEGO POCHODZENIA

Gość moja siostra miala tak samo
panienko glupia , teraz ma kurwtora i cotygodniowe rozmowy z psychologiem , nie zdala do nstepnej klasy , wszyscy ja wytykali palcami a nauczyciele zanizali stopn,ie

Gość onieonieonieee
dziś przyszło do mojej mamy zawiadomienie z policji, ma się ze mną stawić na komistariat w sprawie popełnienia przestępstwa (czytalam, ze w przypadku osób do 17 lat nie nazywa się takich wykroczeń przestępstwami) KK 208, czyli rozpijanie nieletnich, co to znaczy? Czy moja mama będzie miala przez to jakieś problemy? Ona nie podawala mi alkoholu, dlaczego napisali o tym artykule 208?

Gość asdfsdf
o kurwa nie widzicie że to prowokacja?:o

Do autorki: Szkoła niekoniecznie zostanie musi zostać powiadomiona zależy to od policjanta. Mandatu na pewno nie dostaniesz, bo jesteś osobą nie letnią. Skoro dmuchałaś w alkomat to jest z tego protokół i zapis w książce użycia alkomatu więc prawdopodobnie sprawa zostanie skierowana do Sądu rodzinnego dla nieletnich. Sąd może dać Ci upomnienie lub kuratora lub jeszcze twoja mama będzie musiała co miesiąc wysyłać taki list do bodajże Sądu w którym będzie pisać jaki się sprawujesz itp. Dobra rada: nie pij. Masz dopiero 15 lat!!!

Gość onieonieonieee
ale mialam bardzo malo tego alkoholy we krwi, pierwszy raz mnie złapali, czy będzie az tak zle? Nie jestem pijaczką, raczej dobrze się zachowuję, to był jednorazowy wybryk! Boje się strasznie, proszę coś więcej o tym powiedzieć :-( a to wyżej o przygodnym sexie to podszyw

Gość onieonieonieee
Takasuka , dziękuję Ci! Nie piję, wiem ze teraz osoby w moim wieku piją dla szpanu, cały czas i ludzie mają ich za pijaków, ale to był 1 raz i żałuję tego.

Gość kiedyś zcemoralizowana
już był taki wątek, nie lepiej było odświeżyć stary temat?

Gość jshfewkrjwj
dostaniesz dożywocie!!! i dobrze Ci tak głupi małolacie!

a kto za ciebie odpowiada.....rodzice. dostaniesz kuratora, jak cos nawalisz znowu moga ograniczyc mamie prawa do Ciebie, poza tym do 18 r.ż. bedziesz na oku opieki spolecznej

Gość onieonieonieee
wyszukiwarka jest do niczego, pozatym jestem załamana i nawet mi to nie przyszło do głowy, chciałam się dowiezieć czegoś w mojej sprawie. i znowu podszywacz, mam nadzieje, ze nikt nie mysli, ze to moje posty o seksie z policjantami.

a kto za ciebie odpowiada.....rodzice. dostaniesz kuratora, jak cos nawalisz znowu moga ograniczyc mamie prawa do Ciebie, poza tym do 18 r.ż. bedziesz na oku opieki spolecznej

Gość jshfewkrjwj
jak dla mnie jesteś genetycznym zjebem!

Gość onieonieonieee
wiem ze jestem głupim gimgównem i pijakiem, ja tylko chciałam wiedzieć co ze mną będzie.

Gość kiedyś zdemoralizowana
W tamtym wątku, dałam w miarę wyczerpującą wypowiedź o tym jak było w moim przypadku, nie chce mi się znów tego pisać. Przypomniało mi się, że moja koleżanka rozpyliła gaz w lokalu, po tym zabrali ją na wytrzeźwiałkę, i nie założono jej nawet żadnej sprawy w sądzie, ale szkołę powiadomiono o tym wybryku. Moim zdaniem w twoim przypadku, również obejdzie się bez problemów. Co najwyżej dostaniesz pogadankę z pedagogiem szkolnym. Czy policja założyła sprawę?

Gość onieonieonieee
i dlaczego został wymieniony paragraf 208 o rozpijaniu nieletnich? o co chodzi? Co kurator moze mi zrobić, czy będzie przychodził do domu i zaglądał we wszystkie kąty? Siedział ze mną w szkole?

Gość onieonieonieee
kiedyś zdemoralizowana - moja mama dostała wezwanie na komistariat w sprawie akrykułu 208 jak się nazywał tamten topik, jak mogę go znaleźć?

Gość ile masz lat----15

z tego co piszesz wydaje mi się, że będzie sprawa założona osobie, która dała ci alkohol. Ty możesz zeznawać jako poszkodowana. To jest stary wątek, ale jednak nic w nim chyba nie ma przydatnego http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4245506

Gość onieonieonieee
jako poszkodowana? ale nikt mnie nie namawiał, sama wzięłam. to nie był mój alkohol, ale mojej kolezanki, ona miala go od dziewczyny ze szkoly - ona tez jest przecież nieletnia, jak to będzie? nie chce jej w to wciągać, tej dziewczyny, ktora dała jej alkohol, bo kolezanka, z którą piłam tez została zatrzymana.

U mnie też była taka sprawa w związku z rozpijaniem nieletnich. Na szczęście rozeszło się po kościach, bo również nie chciałam wsypać koleżanek. Będą chcieli ustalić skąd się wziął alkohol w rękach nieletnich. Możliwe jest też, że będzie u ciebie przeprowadzony wywiad środowiskowy, na którym będą pytać o szkołę, zainteresowania i dlaczego piłaś ten alkohol.

Gość onieonieonieee
dziękuję za link, ja się nie biłam z policjantami, stawiałam opór, ale nikogo nie biłam, wsiadłam do radiowozu. Jak juz zbadali mnie alkomatem to policjant pwoeidział "oo, to malutko", zachowywalam się tam dobrze, moja kolezanka ich przezywala i strasznie histeryzowala, mi powiedzieli "to normalna dziewczyna", więc chyba nie będę miala fatalnej opinii od nich? w szpitalu psycholog mówila, ze kolezanka sprawia wrazenie jakby nic się nie stało i rozpieszczonej, mi tego nie mówila, nie śmialam się z niczego bo nie było mi wcale do śmiechu. Czy moge uniknąć kuratora? W szkole tez nie mam złej opinii, zachowuję sie normalnie i biorę udzial w olimpiadzie językowej, czy to mi pomoże? mam dobre zachowanie i zadnych uwag, nie mam opini leserki i imprezowiczki, co będzie :-(

Gość onieonieonieee
ale wypytywali o to skąd wzięłaś, musialaś mówić? Bo ja naprawdę nie chcę jej w to wciągać. A jeśli chodzi o zainteresowania, to ubieram się trochę jak hippis, słucham długowłosych zespołów z lat 70tych, to źle? Wiadomo, ze rockmani sie rozpijali, hippisi tez, czy będą na podstawie tego mogli stwierdzić, ze jestem zdemoralizowaną pijaczką? nie jestem! :-(

Gość trzeba pomoc dziewczynie
spoko, przeciez nie pojdziesz do wiezienia. takie sprawy sie zdarzaja. mamie tez nic nie bedzie. jedyne, czego mozesz sie spodziewac, to konsekwencje w domu, kto wie, moze powiadomia tez szkole i mozesz miec obnizone sprawowanie. wykaz skruche ;-) takie odloty zdarzaja sie nastolatkom od zawsze ;-)

Gość trzeba pomoc dziewczynie
fajny dzieciak z ciebie ;-) mlodociana hipiska ery techno i bands z 70 lat ;-)

Gość onieonieonieee
mam nadzieję, ze to nie będzie nic poważnego, tylko boję się, ze nie będę mogła pójść do żadnego liceum jeśli obniżą mi zachowanie, nikt nie bedzie chciał recydywisty z przeszłością :-(

Gość onieonieoniee
czy ja wiem, to chyba nie dobrze jeśli się wyda, ze jestem fanką Jimiego Hendrixa, który zmarł na skutek całonocnej libacji alkoholowej:-o